مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه به ۲۰میلیارد دلار میرسد
افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه به ۲۰میلیارد دلار در سال در دیدار وزیر تجارت خارجی ترکیه با وزیر صنایع و معادن ایران در تهران مورد تاکید قرار گرفت. علیاکبر محرابیان وزیرصنایع و معادن در دیدار با «کورشاد توزمن»، وزیر تجارت خارجی ترکیه و هیات همراه گفت: ایران و ترکیه میتوانند در قالب همکاریهای مشترک، بسیاری از نیازهای کشورهای منطقه را برآورده کنند.وی با اشاره به عزم مسوولان ایران برای توسعه همکاریهای اقتصادی و صنعتی افزود: ایران اهمیت بسیاری برای توسعه روابط اقتصادی با ترکیه قائل است.
محرابیان افزود: حجم مبادلات تهران و آنکارا به لحاظ صادرات نفتی ۸میلیارد دلار و مبادلات غیرنفتی حدود ۲میلیارد دلار قابل گسترش است.
وزیر صنایع و معادن در ادامه با اشاره به تعریف پروژه خودروی اسلامی بین ایران، مالزی و ترکیه افزود: مطالعات اولیه در زمینه اجرای این پروژه نشان داده است که در صورت اجرای آن با توجه به وضع مناسب صنایع قطعهسازی و ماشینسازی دو کشور، در سالهای اولیه دست کم ۲میلیارد دلار محصولات خود را میتوانیم صادر کنیم.
وی افزود: در صنایع معدنی و اکتشافات هم، با توجه به وجود معادن غنی ذغال سنگ، فولاد، کرومیت و ... در ایران و ترکیه، پروژههای خوبی در دو کشور تعریف شده که به سرعت قابل توسعه است.
وزیر صنایع و معادن همچنین یکی دیگر از زمینههای مورد علاقه دو کشور را سنگهای قیمتی، اکتشاف و استخراج فرآوری آنها به ویژه طلا دانست و افزود: صنایع ترکیه در سنگهای تزئینی به ویژه جواهرآلات بسیار پیشرفته است و در این راستا ما در ایران میتوانیم شهرک تخصصی بین دو کشور ایجاد کنیم که در آن معادنی باشد برای استخراج و در همانجا فرآوری شود.
محرابیان یادآور شد: تجهیزات نفت، گاز، تراکتورسازی و صنایع نساجی نیز از دیگر زمینههای همکاری خوبی هستند که با تشکیل کمیتههای تخصصی، توسعه این همکاریها محقق میشود. وزیر تجارت خارجی ترکیه نیز گفت: در پی بحران اخیر آمریکا، دامنه آن به کشورهای این منطقه نیز سرایت کرده است که با توجه به جایگاه ویژه ایران و ترکیه در منطقه، دو کشور میتوانند از این بحرانها به نفع خود استفاده کنند.
«کورشاد توزمن» افزود: دو کشور میتوانند با دوراندیشی، از بحران ناشی از رکود اقتصاد آمریکا بیشترین استفاده را ببرند و به این نحو که هم از بحرانها کمترین ضربه را ببینند و هم تهدیدهای اقتصادی را به فرصتهای اقتصادی تبدیل نمایند. وی یادآور شد: در زمینه کالاهای صنعتی، دو کشور هم کالاهای مکمل دارند و هم کالاها مستقل به این ترتیب اقتصاد دو کشور میتوانند مکمل هم باشند و در این راستا در پی ایجاد تراز تجاری با ایران هستیم.
«کورشاد توزمن» حجم تجارت دو کشور را در سال ۲۰۰۲ حدود ۲/۱میلیارد دلار ذکر کرد و افزود: این حجم امسال به ۸میلیارد دلار رسیده است که میتوان ظرف ۳ سال آینده به ۲۰میلیارد دلار نیز ارتقاء یابد و در این میان ۱۳میلیارد دلار سهم صادرات ایران و ۷میلیارد سهم صادرات ترکیه خواهد بود.
ارسال نظر