در نخستین کنگره ملی صنعت حفاری در اهواز مطرح شد
کمبود دکل داریم
به گزارش شانا در مناطق نفت خیز جنوب، در پیام غلامحسین نوذری، وزیر نفت آمده است: برپایی اولین کنگره صنعت حفاری را در آستانه یکصدمین سال کشف نفت در ایران به فال نیک گرفته و برای همه دستاندرکاران، کارشناسان، استادان و کارکنان صنعت حفاری آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون دارم.
با پیام وزیر نفت اولین کنگره ملی صنعت حفاری ایران صبح دیروز (۱۸ اردیبهشت) در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز آغاز به کار کرد.
به گزارش شانا در مناطق نفت خیز جنوب، در پیام غلامحسین نوذری، وزیر نفت آمده است: برپایی اولین کنگره صنعت حفاری را در آستانه یکصدمین سال کشف نفت در ایران به فال نیک گرفته و برای همه دستاندرکاران، کارشناسان، استادان و کارکنان صنعت حفاری آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون دارم. وزیر نفت در این پیام با اشاره به این که بدون شک صنعت نفت کشور با حفاری آغاز شد و نقطه پایان آن نیز حفاری خواهد بود، افزود: این صنعت یکی از کهنترین و مهمترین بخشهای صنایع نفت و گاز است که طی یک قرن در همه ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور نقش آفرینی کرده است.
نوذری اظهار داشت: امروز پیشبرد پروژههای نفت و گاز، تامین و تولید انرژی، افزایش قدرت تولید و نهایتا تقویت ساختارهای اقتصادی کشور از مسیر صنعت حفاری میگذرد، از این رو توجه خاص به این بخش مهم و راهبردی صنعت نفت در واقع زمینهسازی برای پیشبرد اهداف کلان دولت در سایر بخشهای اقتصادی کشور است.
نوذری در ادامه این پیام یادآوری کرد: اکنون رویکرد صنعت حفاری باید بر محورهای انجام کیفی پروژههای داخلی و بینالمللی، توسعه کیفی و کمی عملیات حفاری و خدمات فنی و مهندسی مربوط، اعمال مدیریت ایمنی، بهداشت و توجه به مسائل زیست محیطی، خوداتکایی و بومی سازی صنعت حفاری و توجه ویژه به نیروی انسانی استوار شود تا موفقیتهای حاصله در داخل کشور را در سطح منطقه و کشورهای همسایه شاهد باشیم. وزیر نفت در پایان پیام افزود: ضمن قدردانی و تشکر مجدد از برگزار کنندگان اولین کنگره ملی صنعت حفاری ایران امیدوارم این کنگره بتواند در چارچوب اهدافترسیم شده آغازگر حرکتی نو در تاریخ صنعت حفاری کشور شود و بسترهای لازم را برای رشد و پویایی آن در تمامی زمینهها فراهم کند.
تولید ۵۵۰هزار بشکه نفتخام در افق ۱۰ ساله
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز در نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران از تولید روزانه ۵۵۰هزار بشکه نفتخام در افق ۱۰ ساله این شرکت خبر داد.
علیرضا ضیغمی با اعلام این خبر گفت: همچنین تولید روزانه ۳۹۰میلیون متر مکعب گاز در شرایط عادی و ۴۷۰میلیون متر مکعب در مواقع مورد نیاز در برنامه این شرکت در مدت پیش گفته تعریف شده است.
وی با اشاره به تولید روزانه ۱۶۱هزار بشکه نفت خام و ۲۸۰میلیون متر مکعب گاز در حوزه عملیاتی این شرکت در زمان حاضر افزود: دستیابی به این اهداف در گرو برخورداری از ناوگان حفاری بزرگ و روزآمد به عنوان خط مقدم تولید نفت و گاز در کشور است.
ضیغمی اظهار داشت: این شرکت توسعه میدانهای موجود را در بحث تولید نفت و ذخیرهسازی گاز در دست اقدام دارد که برای پروژه سراجه قم حفاری۱۰ تا ۱۵ حلقه چاه و در پروژه شوریجه خانگیران نیز در فاز نخست حفاری ۲۰ حلقه و در فاز دوم ۴۰ حلقه چاه مد نظر قرار دارد. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: حفظ تولید کنونی و دسترسی به اهداف توسعهای در بخشهای نفت و گاز و پروژههای ذخیرهسازی نیازمند داشتن ناوگان حفاری با کیفیت و کمیت بالا است.
وی با اشاره به فناوریهای روزآمد در صنعت حفاری افزود: امروزه در جهان روشهای گذشته حفاری را کنار گذاشته شده و با بهرهگیری از فناوری جدید افزون بر صرفهجویی در کالا و مواد در تعدد حفاری چاهها نیز جنبه اقتصادی را لحاظ میکنند. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: به عنوان یک شرکت تولیدی بالادست هماکنون خلا کمبود دکل را احساس میکنیم و با وجود تلاشهای شرکت ملی حفاری ایران و به تازگی شرکت حفاری شمال، در جهت روزآمد کردن فناوری حفاری در برخی رشتهها این اقدام را به سود این شرکتها و شرکتهای تولید نفت و گاز در کشور میدانیم.
وی ابراز امیدواری کرد، با توجه به حجم وسیع کارهای توسعه حفاری در شرکتهای نفتی، در نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران چالشهای پیش روی توسعه این صنعت بررسی شود و مسوولان مربوط تصمیمهای خوبی در این باره بگیرند.
در نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران سیفا... جشنساز، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، مدیران عامل شرکتهای تابع و حدود ۸۰۰ نفر از متخصصان و کارشناسان ارشد صنعت نفت، صاحبنظران، استادان دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور حضور دارند.
این کنگره با همکاری و همیاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت ملی حفاری ایران و انجمن دانشجویان و دانش آموختگان صنعت نفت برگزار شده است.
در برپایی این نشست علمی و تخصصی که تمام شرکتهای نفتی و فعال در عرصه صنعت حفاری مشارکت دارند، افزون بر ارائه ۳۰ مقاله منتخب هیات داوران کنگره به صورت سخنرانی و ۱۰ مقاله در قالب پوستر، ۲ میزگرد تخصصی و ۲۲ کارگاه تخصصی و آموزشی نیز تدارک دیده شده است.
در ورودی محل برگزاری کنگره نیز شرکتهای فعال در عرصه صنعت حفاری کشور با ایجاد غرفه توانمندی و عملکرد خود را به صورت پوستر به نمایش گذاشتهاند.
نخستین کنگره ملی صنعت حفاری ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت) در اهواز آغاز به کار کرد و به مدت دو روز ادامه دارد.
ارسال نظر