مجوزهای معدنی باید ۶ ماهه اجرایی شود
تعلل در اجرا = ابطال پروانههای معدنی
معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، خطاب به فعالان این حوزه گفت: در صورت تاخیر در زمان اجرای پروانههای معدنی، مجوز صادر شده لغو میشود. هفته گذشته نیز وزیر صنایع و معادن گفته بود برخی با دریافت مجوزهای اکتشاف و بهرهبرداری و نداشتن تحرک در این حوزه، از یک سو سبب بلوکه کردن فعالیتهای معدنی و از سوی دیگر باعث تضییع حقوق دیگران میشوند. ناصر عابدیان گفته است که برخی از معدنکاران مدت زمان زیادی پروانههای اکتشاف و بهرهبرداری را نزد خود نگه میدارند و نسبت به انجام کار تعلل میورزند، اما از این پس چنانچه ۶ ماه از صدور تاریخ پروانه بگذرد، مجوز مربوطه لغو و در اختیار فردی توانمند قرار داده میشود.
این اظهارات به دنبال اقدام اخیر وزارت صنایع و معادن صورت گرفت. علیاکبر محرابیان به تازگی با ارسال بخشنامهای، صدور پروانههای جدید و حتی انتقال مجوزهای صادر شده معادن فلزی را ممنوع و تاکید کرد، تنها با اجازه وی، صدور چنین پروانههایی قابلیت اجرایی دارد. اکنون نیز سازمان زمینشناسی بر زمان اجرای پروانههای معدنی تاکید کرده و تعلل در عملیاتی شدن آن مجوزها را سبب بلوکه شدن فعالیتهای این بخش دانسته است.
به گفته عابدیان طبق قانون معادن متقاضیان پس از دریافت پروانه اکتشاف، تا زمان معینى قادر به در اختیار داشتن محدودههاى معدنى و انجام فعالیتهاى اکتشافى هستند که با توجه به روند فعالیتهاى موجود، باید در زمان پیشبینى شده تجدید نظر صورت گیرد.به گزارش روابط عمومى سازمان زمینشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور، معاون اکتشاف این سازمان با بیان اینکه در حال حاضر برخى متقاضیان پس از دریافت پروانه اکتشاف، بدون انجام هیچگونه فعالیتى آن را در انحصار خود نگه مىدارند، تصریح کرد: این مساله موجب ایجاد نوعى سکون در امر اکتشاف و بهرهبردارى از معادن شده که در صورت حل این معضل، قطب اکتشاف و معدنکارى کشور متحول مىشود.
وى بخشى از مشکلات موجود در زمینه صدور پروانههاى اکتشاف و گواهى اکتشاف را مربوط به قانون معدن و بخشى را مربوط به مجریان آن دانست و افزود: طبق قوانین، متقاضیان پس از دریافت پروانه اکتشاف، تا مدت زمان معینى قادر به در اختیار داشتن معدن خواهند بود که برخى از مجریان به این محدوده زمانى توجه نمىکنند و با توجه به روند فعالیتهاى اکتشافى موجود، زمان پیشبینى شده طولانى به نظر مىرسد و باید در آن تجدید نظر شود.
عابدیان با بیان اینکه براى فعال شدن قطب معدنى و صنایع معدنى کشور، باید مدت زمان پیشبینى شده در قانون معادن براى اجراى فعالیتهاى اکتشافى و همچنین بهرهبردارى، به نحو قابل ملاحظهاى کاهش یابد، تاکید کرد: باید با تجدید نظر در قوانین موجود، پروانه اکتشاف و حتى گواهى کشف یا پروانه بهرهبردارى کسانى که پس از گذشت ۶ماه قادر به فعالیت در معادن نیستند، لغو و به افراد دیگرى که توان بیشترى دارند، واگذار شود.
ارسال نظر