بهرهبرداری از ۲طرح بزرگ معدنی در ماه جاری
ایجاد ۱۶۵ هزار فرصت شغلی با طرحهای ۱۶گانه
تولید کنسانتره سنگآهن ۱۵درصد افزایش مییابد
ایجاد ۱۶۵ هزار فرصت شغلی با طرحهای ۱۶گانه گروه صنعت و معدن- یک شرکت بخش خصوصی که در زمینه کاهش هزینه ساخت و مدت زمان کوتاه احداث طرحهای صنایع معدنی به رکوردهای جدیدی دست یافته است، روز گذشته اعلام کرد که با اجرای ۱۶طرح بزرگ صنعتی تا چهار سال آینده، به طور مستقیم بیش از ۱۵ هزار شغل و به طور غیرمستقیم بیش از ۱۵۰ هزار فرصت شغلی پایدار در بخش صنایع معدنی کشور با سرمایهگذاری ۴۲ هزار میلیارد ریال ایجاد میکند.
به گزارش خبرنگار ما، از تعداد ۱۶پروژهای که این شرکت در کشور اجرا میکند، پنج طرح در سالجاری به مرحله بهرهبرداری میرسد که از این تعداد، دو طرح در ماه جاری آماده بهرهبرداری کامل است.
وضعیت اجرای طرحها در ۲استان
مهندس «علی اصغر پورمند»، مدیرعامل شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) روز گذشته در یک کنفرانس خبری تازهترین وضعیت اجرای پروژههای معدنی این بنگاه در استانهای کرمان و همدان را تشریح کرد.
پورمند با اشاره به اینکه تا پیش از این شرکت «میدکو» در مرحله اجرا و ساخت طرحهای ۱۶گانه بوده است، گفت: کارخانه تولید کنسانتره سنگآهن سیرجان با ظرفیت دو میلیون تن در سال که اجرای آن از خرداد ماه سال ۸۸ آغاز شده است، اکنون به بهرهبرداری رسیده است. همچنین در ماه جاری، کارخانه تولید کنسانتره سنگآهن زرند با ظرفیت تولید دو میلیون تن سنگآهن به مرحله بهرهبرداری میرسد که با بهرهبرداری این دو طرح، تولید کنسانتره سنگآهن کشور از ۲۲ میلیون به ۲۶ میلیون تن رسیده که نشاندهنده افزایش بیش از ۱۵درصد است.
مدیرعامل «میدکو» سپس به سایر طرحهای نزدیک به بهرهبرداری «میدکو» اشاره کرد و گفت: افزون بر دو طرح کنسانتره سنگآهن سیرجان و زرند، در سالجاری، کارخانه ککسازی زرند با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن کک که از مهرماه سال ۸۸ اقدامات ساخت آن انجام گرفته است، در خرداد سال ۹۱ به بهرهبرداری میرسد.
پورمند ادامه داد: طرح کارخانه زغالشویی پابدانا به ظرفیت ۵۵۰ هزار تن که تمهیدات ساخت آن از آذر ماه سال ۸۹ آغاز شده است، در خرداد ماه سالجاری به بهرهبرداری میرسد. همچنین پروژه کارخانه تولید فروسیلیسم به ظرفیت تولید ۱۲ هزار تن که مراحل اجرایی آن از اردیبهشت سال ۹۰ آغاز شده است، در مهرماه سال ۹۱ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی از افتتاح کارخانه احیای مستقیم بردسیر به منظور تولید یک میلیون تن آهن اسفنجی در کشور به عنوان طرح دیگری یاد کرد که در سه ماه سوم سالجاری به مرحله بهرهبرداری میرسد.
بهرهبرداری ۵طرح از طرحهای ۱۶گانه
پورمند یادآور شد که به این ترتیب «میدکو» فقط برای اجرای پنج طرح از طرحهای ۱۶گانه که امسال به بهرهبرداری میرسد، بیش از
۸ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری کرده است. پورمند با اشاره به اینکه از جمله پروژههای دیگر که در دست احداث است، میتوان به کارخانه فولادسازی بردسیر اشاره کرد، تصریح کرد: این کارخانه از مهرماه سال ۹۰ با ظرفیت یک میلیون تن در حال احداث بوده است که در پاییز سال ۹۳ به بهرهبرداری میرسد.
وی همچنین با بیان اینکه کارخانه تولید کاتد مس شهر بابک را نیز از مرداد ماه سال ۹۰ شروع به احداث کردهایم، گفت: این کارخانه با تولید ۵۰ هزار تن در سال، در مرداد ماه سال ۹۲ افتتاح خواهد شد و تاکنون نیز بیش از ۸درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیر عامل «میدکو» با بیان اینکه کارخانه تولید لولههای مسی شهر بابک نیز با ظرفیت تولید ۱۲ هزار تن در سال در مرداد ماه سال ۹۲ به بهرهبرداری میرسد، گفت: این شرکت هماکنون بیش از ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
جزئیات سایر طرحهای میدکو
وی با اشاره به دیگر طرحهای شرکت، اظهار کرد: کارخانههای فولادسازی زرند که در پاییز سال ۹۴ به مرحله بهرهبرداری میرسد، ظرفیتی معادل ۷/۱ میلیون تن فولاد در سال را برای کشور به همراه دارد.
پورمند همچنین گفت: کارخانههای تولید گندله سنگآهن زرند و کارخانه تولید گندله سنگآهن سیرجان نیز در پاییز سال ۹۳ به بهرهبرداری خواهد رسید و این واحدها در مجموع معادل ۵ میلیون تن در سال (هر یک ۵/۲ میلیون تن) به ظرفیت گندلهسازی کشور میافزاید.
وی با بیان اینکه کارخانه فولادسازی کرمان (بوتیا ) نیز با ظرفیت ۵/۱ میلیون تن در سال ۹۵ آماده بهرهبرداری میشود، اضافه کرد: این کارخانه هم اینک در حال گشایش اعتبارات لازم است.
این مقام صنعتی در خصوص فاز دوم (توسعه) کارخانههای کنسانتره سیرجان، زرند و فاز دوم (توسعه) کارخانه گندله سیرجان نیز، گفت: فاز دوم کارخانه تولید کنسانتره سیرجان در خرداد ماه سال ۹۳ و کارخانه گندلهسازی سیرجان نیز در ماه نخست سال ۹۴ آغاز به کار میکنند. اکنون این دو کارخانه، مرحله گشایش اعتبار اسنادی را گذرانده که با اجرای این دو کارخانه، به ترتیب دو میلیون تن کنسانتره سنگآهن و دو و نیم میلیون تن گندله به ظرفیت تولید کشور افزوده میشود.
نیاز ۴۲ هزار میلیارد ریالی
پورمند بعد از تشریح وضعیت پروژهها گفت که اجرای این طرحها نیازمند بیش از ۴۲ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری است که هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال آن از محل آورده نقدی و حمایت سهامداران حقوقی و حقیقی شرکت بوده، معادل هشت هزار میلیارد ریال آن از طریق عرضه اوراق مشارکت تامین میشود که امسال پنج هزار میلیارد ریال دیگر از آن، منتشر میشود و سایر منابع مورد نیاز از طریق یوزانس و فاینانس تامین خواهد شد.
آمادگی ورود به بورس
وی آمادگی «میدکو» برای ورود از فرابورس به بورس را از دیگر برنامههای شرکت در سالجاری عنوان کرد . به گفته پورمند، امسال سرمایه ثبتی شرکت از پنج هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال به هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال میرسد. همچنین امسال برای اولین بار با توجه به اینکه عملیات بهرهبرداری از شماری از طرحهای این شرکت آغاز میشود ، معادل ۲۰۰ ریال به ازای هر سهم سود پیشبینی شده است.
ارسال نظر