بانک‌ها؛ متقاضی طرح‌های فولادی

گروه صنعت و معدن - «برنامه‌ای که من به مجلس دادم قید زمان نداشت.»، «قول من، حفظ فعالیت‌های جاری دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی در وزارتخانه جدید بود.»، «به یاد نمی‌آورم که گفته باشم به صنایع کمک بلاعوض می‌دهیم.»،«برای صنعتگر خیلی فرقی ندارد که منشا تسهیلات و وام‌دهنده کجاست؛ ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها یا صندوق توسعه ملی.»، «بانک‌ها متقاضی خرید طرح‌های فولادی هستند. البته اسم این بانک‌ها را نمی‌دانم.»، «معابری در شهرهای غربی کشور باز شده که کالا بدون نظارت، وارد کشور می‌شود.» اینها از اهم مطالبی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت در یک گفت‌وگوی خبری بیان کرده است.

طرح‌های نیمه تمام گلچین می‌شود

«مهدی غضنفری» در گفت‌وگو با «ایسنا» و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «شما قبل از کسب رای اعتماد از مجلس وعده‌هایی را در ارتباط با حمایت از صنایع مطرح کردید، تاکنون چقدر در دستیابی به این اهداف موفق بوده‌اید؟ »، گفت: «برنامه‌ای که من به مجلس دادم قید زمان نداشت. من بعد از رای اعتماد کارم را شروع کردم و در راستای برنامه‌ها کارم را پیش بردم.»

وی افزود: «یکی از برنامه‌های مهم تکمیل پروژه‌های نیمه‌ تمام بود و دیگری پر کردن ظرفیت‌های نیمه خالی. در حال حاضر هر هفته در کمیته پایش طرح‌ها تک تک طرح‌های نیمه تمام مورد بررسی قرار می‌گیرند و آخرین پیشرفت آنها بررسی می‌شود؛ البته در این کمیته اولویت به طرح‌هایی با سرمایه‌گذاری بالا داده شده است.» «غضنفری» توضیح داد: «حفظ فعالیت‌های جاری در دو وزارتخانه قول من بود که به آن عمل کردم. به همه معاونان گفتم که اگر کار خود را درست انجام دهند در پست خود ابقا می‌شوند؛ فقط چند معاونت موازی با هم ادغام شدند و بقیه مدیران همه بر سر کار خود باقی ماندند.»

وعده کمک بلاعوض را به یاد ندارم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما وعده داده بودید که به برخی از صنایع کمک بلاعوض پرداخت می‌شود. به نظر می‌رسد طبق گفته تولیدکنندگان این وعده محقق نشده است، تصریح کرد: «البته اینکه گفته باشم

به صنایع کمک بلاعوض می‌دهیم را به یاد نمی‌آورم.»

وی در واکنش به این موضوع که این جمله را دقیقا در حاشیه جلسه دولت و درباره واحدهای تولید آجر و سیمان گفتید، گفت: « بله. این موضوع درباره خط اعتباری انرژی بود.»

صنعت در صف ستاد هدفمندی

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه، اما باید بگویم که مهم‌ترین کاری که در حوزه صنعت بعد از هدفمندی‌ یارانه‌ها باید انجام شود، بازسازی صنایع بزرگ است، اظهار کرد: «ما برای بازسازی بزرگ هنوز پولی از ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها دریافت نکرده‌ایم و همچنان منتظریم که به ما پول بدهند. صریحا می‌گویم که جان مایه هدفمند شدن یارانه‌ها در بسته اول حمایتی محقق نمی‌شود، بلکه در بسته سوم محقق می‌شود که طی آن فرآیند‌های انرژی‌بر حذف می‌شوند؛ اما متاسفانه ما هنوز برای اجرای این بسته، پولی دریافت نکرده‌ایم.»

وی افزود: «چندین بار این موضوع را در ستاد هدفمند شدن یارانه‌ها مطرح کرده‌ایم و هم اکنون در نوبت هستیم و امیدواریم دو تا سه هزار میلیارد تومان به ما پول بدهند.»

وی معتقد است که خط اعتباری انرژی کاملا محقق شده است، همچنین بخشی از بازسازی کوچک اجرا شده و بقیه آن در حال اجرا است.

پیرو استدلال ستاد هدفمندی هستیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه از مبلغ چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان چه میزان به صنعت تخصیص یافته است، گفت: «ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها در این زمینه استدلالی دارد که ما نیز آن‌ را پذیرفته‌ایم و قرار است در گزارشی که به زودی به مجلس می‌دهیم نظر خود را درباره آن اعلام کنیم.»

وی توضیح داد: «استدلال ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها این است که می‌گوید این ستاد تاکنون حدود هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی به صنایع اختصاص داده است؛ اما به غیر از این پول بابت تسهیلات خرید سوخت‌های نفت کوره و گاز مایع نیز به صنایع کمک مستقیم شده که حجم این کمک هنوز مشخص نشده است.»

وی ادامه داد: «ما چند نفر را مامور محاسبه رقم کمک شده به صنایع از طریق تسهیلات خرید سوخت کرده‌ایم. قطعا اگر آن رقم محاسبه شود، رقم پرداختی به صنایع بعد از هدفمندی‌ یارانه‌ها بیشتر خواهد شد. البته ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها اعلام کرده که اگر صنایع همچنان مطالبه‌ای داشته باشند، مطالبه آنها پرداخت می‌شود.»

صندوق جور ستاد هدفمندی را بکشد

«غضنفری» افزود: «در هر صورت اعلام کردیم که اگر ستاد هدفمندی آمادگی پرداخت پول بازسازی بزرگ را ندارد، بهتر است در حال حاضر تسهیلات از صندوق توسعه ملی به صنایع اختصاص یابد؛ چون برای صنعتگر خیلی فرقی ندارد که منشا تسهیلات و وام‌دهنده کجاست؛ ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها یا صندوق توسعه ملی.»

ورود بانک‌ها به هشتی فولاد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد بعد از اعلام فراخوان کسی برای خرید هشت طرح فولادی مراجعه نکرده است، تصریح کرد: «الان گزارش دقیقی درباره این موضوع ندارم؛ ولی می‌دانم که بانک‌ها متقاضی خرید این طرح‌ها هستند. البته اسم این بانک‌ها را نمی‌دانم.»

به گزارش خبرنگار ما، در حالی وزیر صنعت، معدن و تجارت از تقاضای بانک‌ها برای خرید هشت طرح فولادی خبر می‌دهد که پیش از این نیز بر آمادگی وزارتخانه مزبور به واگذاری این طرح‌ها به بخش خصوصی تاکید کرده بود. تعداد این طرح‌های فولادی هشت تا است که پیش از این، یکی از این طرح‌ها (فولاد بافق) به بخش خصوصی واگذار شده است.

استقلال بدون وقت اضافه

«غضنفری» در مورد استقلال سازمان استاندارد با بیان اینکه ‌به هر حال چون این موضوع مصوبه شورای عالی استان‌ها است، من به عنوان عضوی از دولت آن مصوبه را اجرا می‌کنم و تسلیم نظر آن هستم، اظهار کرد: «اما از نظر یک کارشناس فکر می‌کنم اگر به ما مهلتی می‌دادند تا به وضوح، استقلال سازمان استاندارد را به همه نشان می‌دادیم، بهتر بود. من هم معتقدم که سازمان استاندارد باید مستقل باشد، مانند سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان.»

وی ادامه داد: «البته مقداری شائبه وجود داشت که سازمان استاندارد بیشتر از تولیدکنندگان حمایت می‌کند. شاید این موضوع باعث شد که استاندارد از وزارتخانه جدا شود؛ اما اگر فرصت بیشتری داشتیم، نشان می‌دادیم که این سازمان واقعا مستقل است.»

وی در پاسخ به سوال دیگری که سرنوشت اختلاف آماری وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت با بانک مرکزی در مورد تعیین نرخ رشد صنعت کشور به کجا رسید، گفت: «کارشناسان ما چند جلسه تخصصی در این زمینه برگزار کردند. بحث محاسبات و کارهای مربوط به آن به عهده مراکز اصلی و تخصصی گذاشته شد و ما در این زمینه ورود پیدا نکردیم؛ ولی قرار شد داده‌های دقیق‌تری مورد استفاده این مراکز برای محاسبه نرخ رشد صنعتی کشور قرار گیرد.»

استراتژی صنعتی به مجلس می‌رسد؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد زمان ابلاغ استراتژی صنعتی کشور نیز توضیح داد: «چند دیدگاه در این زمینه وجود دارد. یکی اینکه منظور از ابلاغ و تصویب در خود وزارتخانه باشد یا دولت یا مجلس. اگر قرار بر تصویب در مجلس باشد، بعید به نظر می ‌رسد استراتژی توسعه صنعتی تا پایان سال تصویب و ابلاغ شود؛ اما اگر منظور در وزارتخانه باشد، این کار انجام می‌شود.»

«غضنفری» در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره معابر ورود کالا نیز گفت: «معابری در شهرهای غربی کشور باز شده که کالا بدون نظارت از آنها وارد کشور می‌شود و این معابر همچنان باز هستند. البته این معابر اسکله نیستند.»