گروه صنعت و معدن- برند قدیمی نساجی کشور در آستانه احیای دوباره قرار دارد.

نساجی مازندران که چندی پیش تعطیلی کارخانه و بیکاری نیروی‌های کار خود را اعلام کرده بود، بعد از چند سال و با حضور سرمایه‌گذار ترکیه‌ای بار دیگر جان تازه گرفته است تا این دفعه برای اولین بار بخش دوزندگی را نیز به زنجیره تولید خود بیفزاید. خبرنگار «دنیای اقتصاد» به سراغ مسوولان و آگاهان حوزه نساجی رفت تا از چند و چون روند احیای نساجی مازندران آگاه شود.

برخی واحدها فعالند

«مهدی اسلام‌پناه» مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنایع و معادن در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه سرمایه‌گذار ترکیه‌ای طبق برنامه پیش می‌رود و کارشناسان خودش را نیز آورده است، گفت: «تا الان تعدادی از خطوط تولید فعال شده است که این خطوط تولید باعث اشتغال عده زیادی و پرداخت حقوق‌های معوق شده است.»

وی با اشاره به اینکه روند کار خوب پیش می‌رود، ادامه داد: «هنوز کار وجود دارد. بخشی از ماشین‌آلات وارد شده است و طبیعی است که وارد کردن ماشین‌آلات کار راحتی نیست و زمان بر خواهد بود.»

وی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه ماشین‌آلات از چه کشوری وارد می‌شوند، گفت: «بالاخره سرمایه‌گذار از ترکیه است و به احتمال زیاد از ترکیه وارد می‌شود و برخی از آنها ممکن است از اروپا نیز وارد شود.»

۱۰۷ میلیون یورو تحقق یافت

«اسلام‌پناه» با بیان اینکه بانک ملی اعتباراتی برای سرمایه‌گذار ترکیه‌ای در دو مقوله تسهیلات ارزی و تسهیلات ریالی در نظر داشته است، توضیح داد: «تسهیلات ارزی آن نیاز به گشایش اسناد اعتباری دارد. ۱۳۰میلیون یورو حجم سرمایه برای طرح و توسعه و احیای این کارخانه در نظر گرفته شد که تا الان ۱۰۷میلیون یورو آن تحقق یافته است و حدود یک میلیارد و نیم نیز تسهیلات ریالی برای گردش مالی داده شده است.»

سهامداران عمده

مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنایع و معادن اظهار کرد: «سهامداران عمده این کارخانه شامل، بانک ملی ایران و شرکت سرمایه‌گذاری بانک ملی ایران با ۶۵ درصد سهم، سازمان خصوصی‌سازی ۸/۲۳ درصد و سرمایه‌گذار غدیر با هشت درصد است.»

شاغل‌ها ۹۲۰ نفر هستند

وی در پایان و در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره تعداد نیروی کار مشغول در این کارخانه گفت: «الان ۹۲۰ نفر مشغول به کار هستند که در صورت تکمیل کارخانه به چند هزار تا نیز می‌تواند برسد. به طور کلی صنایع نساجی حداقل پنج برابر صنایع دیگر قدرت اشتغالزایی و ارزآوری دارد.»

مرحله نصب و راه‌اندازی

«علیرضا حائری» دبیر انجمن نساجی ایران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما به تشریح روند نوسازی و بهسازی کارخانه نساجی مازندران پرداخت و گفت: «کارهای ماشین‌آلات و تکمیل و رنگرزی، سوله، تاسیسات، جذب نیروی انسانی و آموزش این کارخانه انجام شده است و الان به مرحله نصب و راه‌اندازی رسیده است.»

دوزندگی برای اولین بار

وی ادامه داد: «سرمایه‌گذار و کارشناسان برنامه خود را به این شکل پیش بردند که کار را از انتهای زنجیره تولید شروع کرده‌اند؛ یعنی از دوزندگی. بخش دوزندگی قبلا در این کارخانه نبوده و برای اولین بار ایجاد شده است. ریسندگی، بافندگی و رنگرزی بخش‌های مختلف این کارخانه بود که الان بخش رنگرزی به‌روز شده است و دوزندگی برای اولین‌بار اضافه شده است.»

«حائری» تصریح کرد که در زمان مدیریت قبلی کلیه ماشین‌آلات و حتی تیرآهن‌های کارخانه شماره یک این مجموعه فروخته شد و دوباره الان برقرار شده است.

به گزارش خبرنگار ما، کارخانه‌های نساجی مازندران تنها مجموعه کارخانه‌های نساجی کشور است که با جذب سرمایه‌گذار خارجی عملیات نوسازی و بهسازی آن در حال انجام است.