گروه صنعت و معدن- «به مو گفتی صبوری کن صبوری - صبوری صنعتم را در خطر کرد». این مصرع شعری است که از فحوای اظهارنظر دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی در مورد وضعیت صنایع فرآورده‌های گوشتی در مصاحبه با خبرنگاران حاصل می‌شود. وی می‌گوید‌: «دولت باید تصمیم بگیرد این صنعت را می‌خواهد یا نه؟» دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی وضعیت این صنعت را نگران‌کننده می‌داند و با توجه به افزایش ۷/۳۳ درصدی هزینه‌های این بخش صنعت،خواستار اجازه افزایش ۳۵ درصدی قیمت‌ها است. وی جلوگیری از افزایش قیمت‌ها را زمینه ساز کاهش کیفیت فرآورده‌های غذایی در آینده دانست.

براساس این گزارش‌، صنایع غذایی جز ۲۳ رشته آسیب‌پذیر در بسته حمایتی وزارت صنایع و معادن است، اما دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی اعلام می‌کند که این بخش از صنایع غذایی از ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع حمایتی وزارت صنایع و معادن برخوردار نشده است.

افزایش قیمت‌ها یک ضرورت منطقی است

«مجید افلاکی» دبیرانجمن صنفی صنایع فرآورده‌های گوشتی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه صنایع فرآورده‌های گوشتی تا اسفندماه ۱۳۸۹ می‌توانست بار فشار هزینه‌ها را تحمل کند، تشریح کرد: «صنایع فرآورده‌های گوشتی حتی قبل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها افزایش هزینه‌ها را داشته است. این صنعت در۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ تقاضای افزایش قیمت‌ها را از وزارت صنایع و معادن، وزارت بازرگانی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خواستار شد؛ اما پاسخی دریافت نکرد و در جهت حمایت از قانون هدفمندی یارانه‌ها درخواست خود را به تعویق انداخت که بتواند بعد از آن، همه هزینه‌ها را برآورد و افزایش قیمت نهایی خود را اعلام کند.»

وی با بیان اینکه بیشترین تاثیر افزایش قیمت‌های مواد اولیه مربوط به گوشت قرمز و گوشت مرغ است، گفت‌: «اختلاف قیمت هر کیلو گوشت قرمز وارداتی و تولید داخل زیاد است، به گونه ای که گوشت تولید داخل با نرخ هر کیلوگرم ۱۴ هزار تومان و نرخ گوشت وارداتی هر کیلوگرم ۷ هزار تومان تامین می‌شود.»

منتظر اجازه رسمی

«افلاکی» با تاکید بر اینکه افزایش قیمت‌ها در وضعیت کنونی یک ضرورت منطقی است، بیان کرد: «ما تا اجازه رسمی، قیمت‌های خود را افزایش نخواهیم داد، اما باید در نظر داشت که اگر افزایش قیمت صورت نگیرد، محصولات به سمت بی‌کیفیتی پیش خواهند رفت.»

وی در ادامه افزود: «صنایع فرآورده‌های گوشتی نسبت به سال ۸۸، معادل ۷/۳۳ درصد افزایش هزینه داشته است که ما ۳۵ درصد افزایش قیمت را به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرده‌ایم.»

۱۵۰۰ میلیارد تومان در حد تئوری است

صنایع غذایی از جمله صنایعی آسیب‌پذیری معرفی شده است که باید مورد حمایت‌های وزارت صنایع از محل منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها قرار بگیرد. این صنایع هم به لحاظ آسیب‌پذیری و هم به لحاظ حضور پررنگش بر روی سفره‌های مردم‌، به نظر می‌رسد که مورد توجه ویژه قرار داشته باشند.

دبیرانجمن صنفی صنایع فرآورده‌های گوشتی در پاسخ به خبرنگاران درباره حمایت صنایع فرآورده‌های گوشتی در مورد بسته‌های حمایتی و خط اعتباری انرژی این‌گونه توضیح داد‌: «هنوز ۱۵۰۰ میلیارد تومان حمایتی وزارت صنایع در حد یک تئوری مانده است یا حداقل به بخش صنایع فرآورده‌های گوشتی پرداخت نشده است.»

همچنین «هندریک قنبریان» عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان و فرآورده‌های گوشتی در جمع خبرنگاران و درباره اصلاح قیمت‌ها گفت‌: «ما نیاز به اصلاح قیمت داریم و در وضعیت کنونی بهای تمام شده محصولات به اندازه‌ای است که وضعیت سوددهی برای ما وجود ندارد و این موضوع برای ما نگران‌کننده است.»وی با تاکید بر اینکه تقاضای تعجیل در اصلاح قیمت‌ها را داریم، اظهار کرد: «رسالت نهادهای دولتی و بخش خصوصی متفاوت است؛ اجازه افزایش قیمت‌های دولتی داده می‌شود، اما این اجازه به بخش خصوصی داده نمی‌شود.»«قنبریان» ادامه داد‌: «هزینه‌های انرژی، مواد اولیه و مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های ما را بالا برده است. اگر تاخیری در پرداخت هزینه‌های انرژی و مالیات بر ارزش افزوده داشته باشیم، سریعا جریمه می‌شویم. صنعت ما دارای تاریخ انقضا محدود است و این باعث شده است که ما نتوانیم مالیات بر ارزش افزوده را از مصرف‌کنندگان دریافت کنیم و ناچارا از داخل این هزینه را نیز متحمل می‌شویم.»

وی افزود: «اگر دولت بخواهد به این شکل با صنایع غذایی برخورد داشته باشد، آینده خوبی برای صنعت وجود نخواهد داشت.»