سوخت و نیرو - در آستانه واگذاری ۴۵نیروگاه برق برای اجرای پروژهها
بخش خصوصی: نیمه دولتیها وارد نشوند
مجید نامجو، وزیر نیرو روز گذشته با تشریح ۵ برنامه اولویت دار وزارت نیرو در برنامه پنجم توسعه از آغاز شمارش معکوس برای واگذاری سهام نیروگاهها خبر داد. موضوعی که به گفته وی یکی از راهکارهای تامین منابع مالی برای اجرای طرحهای در دست اجرا است.
گروه سوخت و نیرو- واگذاری ۴۵ نیروگاه برق با هدف تامین منابع مالی طرحهای آب و برق در حالی در دستور کار قرار گرفته است که به اعتقاد فعالان بخش خصوصی نیروگاهها نباید به مجموعههای نیمه دولتی و عمومی واگذار شوند.
مجید نامجو، وزیر نیرو روز گذشته با تشریح ۵ برنامه اولویت دار وزارت نیرو در برنامه پنجم توسعه از آغاز شمارش معکوس برای واگذاری سهام نیروگاهها خبر داد. موضوعی که به گفته وی یکی از راهکارهای تامین منابع مالی برای اجرای طرحهای در دست اجرا است. اینکه سهم بخش خصوصی از اجرای پروژههای صنعت برق چقدر است و روند واگذاری نیروگاهها چقدر است، محور گفت و گوی «دنیای اقتصاد» با دبیر سندیکای صنعت برق است.
حمیدرضا صالحی با بیان اینکه واگذاری نیروگاهها و استفاده از منابع و داراییهای وزارت نیرو مطابق با ماده ۳۳ قانون بودجه سال ۹۰ بود، گفت: این ماده قانونی تا پایان سال ۹۰ اجرایی نشد و تنها در ابتدای سال ۹۱ دو نیروگاه در خراسان به یکی از بانکهای خصوصی واگذار شد. وی با اشاره به اینکه واگذاری نیروگاهها با هدف انجام پروژههای آتی صورت میگیرد، افزود: با توجه به قرارداد ۲هزار میلیارد تومانی که بین وزارت نیرو و یکی از پیمانکاران مطرح داخلی امضا شده است، بیشتر پروژههای صنعت آب و برق از سوی این پیمانکار اجرایی میشود.
دبیر سندیکای صنعت برق با بیان اینکه شرکتهای بخش خصوصی در این قرارداد دیده نشدهاند، اظهار کرد: همانطور که در صنعت نفت مجموعههای نیمه دولتی به اجرای پروژهها ورود کردهاند، همین وضعیت در طرحهای آب و برق نیز در حال انجام است. وی ادامه داد: این در حالی است که وزارت نیرو طی سالهای گذشته با منابع مالی شرکتهای بخش خصوصی پروژهها را اجرا میکرد. صالحی با بیان اینکه شرکتهای بخش خصوصی ظرفیت و امکان اجرای پروژهها را دارند از تاخیر وزارت نیرو در پرداخت طلب شرکتهای بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: تاخیر وزارت نیرو در پرداخت مطالبات شرکتهای بخش خصوصی در مجموع منجر به ریزش ۴۰درصدی نیروی کار در شرکتهای زیرمجموعه سندیکا شده است. وی افزود: با ورود بنگاههای بزرگ به صنعت نیرو و جذب نیروهای متخصص شرکتهای بخش خصوصی، عملا بسیاری از این شرکتها تعطیل خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر طلب شرکتهای بخش خصوصی از وزارت نیرو چقدر است، گفت: به دلیل کاهش پروژههای شرکتهای بخش خصوصی نسبت به سال گذشته در حال حاضر اصل و فرع طلب شرکتها حدود ۴هزار میلیارد تومان است. وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری که با توجه به برنامه وزارت نیرو برای واگذاری نیروگاهها، آیا بخش خصوصی توانایی خرید آنها را دارد، گفت: با ایجاد کنسرسیومهای بزرگ این توانایی در بخش خصوصی هست که نیروگاه را بخرند اما از آنجایی که وزارت نیرو پول برق تولیدی از این نیروگاهها را به موقع پرداخت نمیکند، بخش خصوصی کمتر تمایل به دریافت نیروگاه دارد. وی با بیان اینکه بخش خصوصی در شرایط مناسب آمادگی دریافت نیروگاه را دارد، گفت: با خرید نیروگاهها از سوی مجموعههایی نیمه دولتی و عمومی از جمله تامین اجتماعی، خصوصی سازی اتفاق نمیافتد. به گفته وی در دنیا مجموعههایی مانند تامین اجتماعی بنگاهداری نمیکنند.
ارسال نظر