تدوین شیوهنامه دریافت مجوز سرمایهگذاری در صنعت سیمان و فولاد
وجیهالله جعفری افزود: این شیوه نامهها برای تحقق اهداف تولیدی و صادراتی این بخش تدوین شده و برای ابلاغ به معاونت برنامهریزی وزارتخانه ارسال شده است.
گروه صنعت و معدن - معاون امور معادن و صنایع معدنی از تدوین شیوه نامه دریافت مجوز سرمایهگذاری در صنعت سیمان و فولاد برای اولین بار خبر داد.
وجیهالله جعفری افزود: این شیوه نامهها برای تحقق اهداف تولیدی و صادراتی این بخش تدوین شده و برای ابلاغ به معاونت برنامهریزی وزارتخانه ارسال شده است. وی با اشاره به وضعیت موجود در صنعت فولاد کشور گفت: با بررسیهایی که داشتیم مشخص شد در حال حاضر بیش از ۱۰۰میلیون تن مجوز برای سرمایهگذاری در صنعت فولاد صادر شده است. این در حالی است که براساس سند چشمانداز ظرفیت تولید فولاد در کشور ما قرار است به ۵۵ میلیون تن برسد. از همین رو در ستاد فولاد تصمیم گرفتیم مجوزهایی که از برنامه خود خیلی عقب هستند یا پیشرفت فیزیکی شان از یک حد مشخصی پایینتر است، باطل شود.
رییس ستاد فولاد کشور ادامه داد: علاوه بر این به آن دسته از سرمایهگذارانی که از برنامه راهاندازی عقب هستند، اما پیشرفت قابل قبولی داشتهاند، مهلت دوباره خواهیم داد تا نبست به تکمیل طرح خود اقدام کنند. همچنین سرمایهگذارانی که طبق برنامه پیش رفته و پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظهای داشته باشند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
این مقام مسوول با بیان اینکه دولت هیچ گاه جلوی سرمایهگذاری در بخش صنعت را نخواهد گرفت، تاکید کرد: براساس شیوه نامه جدید دریافت مجوز سرمایهگذاری در صنعت فولاد، مجوزها به دو دسته «الف» و «ب» تقسیم بندی میشوند. مجوزهای «الف» به آن دسته مجوزهایی گفته میشود که مورد حمایت دولت قرار میگیرند و مجوزهای «ب» به آن دسته مجوزهایی گفته میشود که سرمایهگذار براساس برنامهریزیهای شخصی تمایل به سرمایهگذاری دارد و مورد حمایت دولت قرار نمیگیرد.
جعفری در ادامه به سرمایهگذاران بخش خصوصی توصیه کرد: سرمایهگذارانی که علاقهمند به فعالیت در صنعت فولاد هستند، مطالعات خود را بهتر انجام بدهند و بر اساس پارامترهای واقعی نهادههای تولید و هزینههای انرژی و ... اقدام به سرمایهگذاری کنند. وی ادامه داد: با بهره برداری از حداقل دو طرح فولادی از سوی بخش خصوصی، در سالجاری حداقل یک و نیم میلیون تن به تولید فولاد کشور افزوده شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش در خصوص شیوه نامه صنعت سیمان نیز اظهار کرد: این شیوه نامه با هدف شفاف سازی چگونگی صدور مجوزهای جدید در صنعت سیمان و رسیدگی به تقاضاهای جدید سرمایهگذاری در این بخش شکل گرفته است.
به گفته رییس ستاد سیمان کشور، یکی دیگر از اهداف تدوین شیوه نامه دریافت مجوز صنعت سیمان، پاسخ به درخواست واحدهای فعال برای توسعه و ایجاد ظرفیتهای جدید در استانها با توجه اهمیت تنظیم بازار و نحوه توزیع سیمان در بازارهای داخلی و خارجی بوده است.
وی تاکید کرد: بدون تردید با ابلاغ این شیوهنامه مسیر دستیابی به هدف تولید ۱۱۵میلیون تنی و صادرات بیش از ۴۰ میلیون تنی سیمان بیش از پیش هموار خواهد شد.
ارسال نظر