گروه سوخت و نیرو- در شرایطی که چند سالی است که کارشناسان نسبت به عقب ماندگی ایران از قطر برای توسعه میدان مشترک «پارس جنوبی» هشدار می‌دهند، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس برداشت دو برابری گازی قطر نسبت به ایران از این میدان را رد کرد و گفت: قطر با مشارکت پیمانکاران آمریکایی در مدت کمتر از ۵۲ ماه موفق به راه‌اندازی یک فاز پارس‌جنوبی نشده است. موسی سوری درباره میزان عقب ماندگی ایران از قطر در برداشت ذخایر گاز طبیعی میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: در شرایط فعلی کارشناسان غیر‌متخصص و متخصص ارقام متفاوتی در خصوص عقب‌ماندگی ایران نسبت به قطر در استخراج ذخایر گاز پارس جنوبی اعلام می‌کنند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در گفت‌و‌گو با «مهر»، با تاکید بر اینکه برداشت دو برابری گاز قطر نسبت به ایران در این میدان مشترک به هیچ وجه صحت ندارد، تصریح کرد: با این وجود برخی از منتقدان حتی ادعای برداشت ۱۰۰ برابری قطر نسبت به ایران در پارس جنوبی را دارند که این موضوع هم اصلا توجیه فنی ندارد.

این مقام مسوول با یادآوری اینکه کل تولید جهانی گاز ۵۰ برابر تولید فعلی گاز ایران در پارس جنوبی هم نیست، اظهار کرد: در شرایط فعلی ظرفیت تولید گاز ایران بین ۲۹۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز است. وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید گاز در ۱۰ فاز پارس جنوبی به طور کامل در حال انجام است، بیان کرد: بر اساس مصوبات مجلس و اهداف برنامه پنجم با تکمیل تمامی فازهای پارس جنوبی باید ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به ۷۷۵هزار بشکه در روز افزایش یابد.

به گفته سوری با توسعه ۳۵ ماهه فازهای پارس جنوبی ایران قطعا از قطر نسبت به برداشت ذخایر گاز طبیعی این میدان مشترک در خلیج فارس سبقت می‌گیرد.

وی با اشاره به توسعه پارس جنوبی با اتکا به پیمانکاران و سازندگان ایرانی، اظهار کرد: هم‌اکنون یک دوره انتقال ساخت داخل در پارس جنوبی در حال انجام است، به طوری که طراحی و ساخت بسیاری از کالاها و تجهیزات به جای سازندگان خارجی به داخلی‌ها واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه الگوی توسعه فازها در طرف قطر معادل ساخت فازهای ۴ و ۵ پارس جنوبی است، تاکید کرد: بر این اساس فازهای گازی قطر در محدوده زمانی بین ۵۳ تا ۶۰ ماه طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی شده‌اند.