بحث ممنوعیت صادرات قیر به کشورهای دیگر با رایزنی تولیدکنندگان و برخی مسوولان منتفی شد. عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران ـ در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب افزود: مشکلات موجود در زمینه صادرات قیر در ماه‌های نخست سال باعث افت میزان صادرات این ماده شد که امیدواریم با توجه به برطرف شدن این مشکل از ابتدای مهر ماه شاهد رشد صادرات باشیم. حمید ابراهیمی اصل، میزان صادرات قیر را در نیمه دوم امسال حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰‌هزار تن پیش‌بینی کرد و ادامه داد: به این ترتیب میزان کل صادرات قیر در سال‌جاری به حدود ۵۰۰‌هزار تن خواهد رسید و این در حالی است که سال گذشته بیش از ۶۰۰‌هزار تن قیر از ایران صادر شده بود.

ابراهیمی‌اصل، قیمت جهانی هر تن قیر را حدود ۲۵۰دلار عنوان کرد و گفت: با احتساب صادرات ۵۰‌هزار تنی در هر ماه، ممنوعیت صادرات ماهانه ۱۵ میلیون دلار ضرر به کشور وارد کرده و در عرض سه ماه حدود ۵۰میلیون دلار ضرر صادراتی را شاهد بوده‌ایم.

وی با اشاره به اختلاف ۱۵۰دلاری بین قیمت‌های داخلی و جهانی هر تن قیر تصریح کرد: پایین بودن قیمت داخلی قیر در مقایسه با قیمت‌های جهانی عامل افزایش قاچاق این محصول در کشور است. وی با بیان این که هم اکنون قیمت قیر به تبعیت از قانون تثبیت قیمت‌ها ثابت است، گفت: این مساله به ضرر صنعت داخل است و ما معتقدیم قیمت قیر باید براساس قیمت‌های جهانی محاسبه شود، زیرا این محصول جزو سبد خانوار محسوب نمی‌شود و در نتیجه افزایش قیمت آن ضرری به مصرف‌کننده وارد نمی‌کند.