گروه صنعت و معدن- موجودی خاک معدن انگوران، نیاز تمام کارخانه‌های تولید شمش روی را تامین می‌کند. معاون وزیر صنایع و معادن پس از بازدید از معدن سرب و روی انگوران زنجان، با اعلام خبر فوق یادآور شد: در این معدن ۲۰۰هزار تن خاک پرعیار و یک‌میلیون تن خاک کم‌عیار به صورت استخراج شده وجود دارد که به راحتی و بدون نیاز به برداشت جدید، تا پایان سال نیاز تولیدکنندگان شمش روی را برطرف می‌کند.

به گفته احمدعلی هراتی نیک، عیار فعلی خاک معدن انگوران ۲۸ تا ۳۰درصد است.

بخش کوچکی از این معدن در شامگاه شنبه گذشته دچار ریزش شد. اما با توجه به تمهیدات صورت گرفته هیچ تلفات جانی و مالی در بر نداشت. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران درباره دلایل ریزش معدن گفت: وجود گسل‌های طبیعی، لایه‌های رسی در عمق، بارندگی‌های سالانه که حجم آن به ۵۰۰میلی‌متر می‌رسد، مهم‌ترین عوامل این پدیده به شمار می‌آیند.

بررسی این عوامل توسط یک تیم از متخصصان بین‌المللی معدنی صورت گرفته است. این تیم که متشکل از پروفسور حسینی تودشکی رییس دانشکده معدن دانشگاه آخن آلمان، دکتر مک کراکن از اس.آر.کی (SRK)، دکتر شعاعی (از شرکت معدن زمین) و دکتر محوی(از شرکت بین‌المللی مشاوره معدنی) است، پس از تحقیقات مستمر و بررسی موقعیت زمین‌شناسی منطقه و ۶حفاری، به این نتیجه رسید که عمق معدن از هسته رسی تشکیل شده و این امر یکی از بزرگ‌ترین دلایل حرکت بخشی از دیواره شمالی معدن شده است.

تیم تخصصی فوق با انجام مقایسه‌ای با معادن مشابه نقاط مختلف دنیا اعلام کرد که میزان خسارت وارده به معدن انگوران در مقایسه با معادنی در استرالیا، آمریکا و فرانسه به طور قابل توجهی کمتر بوده است. چراکه حتی در معادن کشورهای توسعه یافته، بروز چنین پدیده‌هایی به مرگ تعدادی از معدنکاران انجامیده است.

درس دانشگاهی

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، هم‌اینک با جمع‌آوری نظرات کارشناسی آن تیم سرگرم تهیه و تدوین گزارشی برای ارائه به دانشگاه‌های معدن کشور است. دکتر اردشیر سعد محمدی که خود مدرس رشته معدن است، اعلام کرد: این پدیده می‌تواند به یکی از دروس دانشگاهی در این رشته تبدیل شود. چرا که تجارب علمی بسیاری برای جامعه معدنکاری ایران بر جای گذاشته است.