مدیر کل امور صادرات وزارت صنایع و معادن گفت: سیاست صادراتی دولت «سیاست بازار در مقابل بازار است». حسین اسفندیاری، در گفت‌وگو با ایرنا افزود: براساس این سیاست، دولت در مقابل ورود کشورهای دیگر به بازار ایران، سهمی از بازار آن کشورها را برای حضور صادرکنندگان ایرانی در اختیار می‌گیرد. وی، سپس رفع موانع تعرفه‌ای در دیگر کشورهای جهان را برای کالاهای ساخت ایران، از جمله سیاست‌های دولت در راستای توسعه صادرات صنعتی و معدنی کشور عنوان کرد و افزود: کالاهای ساخت ایران در بسیاری از کشورها قدرت رقابت خوبی دارند، اما موانع تعرفه‌ای قدرت صادرکنندگان ما را کم می‌کند.

مدیرکل امور صادرات وزارت صنایع تاکید کرد: با عقد پیمان‌ها و قراردادهای دوجانبه و چندجانبه با سایر کشورها که با همکاری وزارت بازرگانی صورت می‌گیرد، سعی در رفع موانع تعرفه‌ای داریم. اسفندیاری در ادامه کاهش هزینه‌های سرمایه‌ای تولیدکنندگان را از دیگر سیاست‌های دولت برای رشد صادرات صنعتی کشور عنوان کرد و افزود: دولت با عرضه تسهیلات

ارزان قیمت به تولیدکنندگان واحدهای صنعتی و معدنی در جهت کاهش هزینه‌های سرمایه‌ای تلاش می‌کند. مدیر کل امور صادرات وزارت صنایع و معادن گفت: فراهم کردن شرایط حضور صادرکنندگان کشور در جلسات و کمیسیون‌های مشترک با کشورهای مختلف به منظور ایجاد فرصت‌های تجاری و صادراتی از دیگر اقدامات دولت برای توسعه صادرات است. اسفندیاری سپس اعزام هدفمند هیات‌های صادراتی و تشکیل نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را برای معرفی محصولات ایرانی و پیگیری تشکیل شرکت‌های توانمند صادراتی در مناطق مختلف کشور به خصوص در استان‌های مرزی از دیگر فعالیت‌های دولت در این زمینه، عنوان کرد.

وی افزود: وزارت صنایع به طور مستمر پیگیر رفع تنگناهای صادراتی صنعتگران از طریق تعامل و ارتباط مستمر با سایر دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و ارگان‌ها است. اسفندیاری در ادامه برنامه‌ریزی برای حضور هرچه بیشتر تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بازارهای هدف صادراتی را از وظایف حاکمیتی دولت عنوان کرد و افزود: در راستای ایفای این وظیفه وزارت صنایع به طور مستمر پیگیر رفع تنگناهای صنعتگران و صادرکنندگان کشور است. به گفته وی، رویکرد دولت در تولید کالاهای صنعتی، رویکردی صادراتی است و امروزه بازارهای داخلی کوچک‌تر از آن هستند که بتوانند تولیدکنندگان را به سودآوری مطلوب برسانند. زیرا از عوامل مهم برای سودآوری واحد تولیدی و توجیه ادامه فعالیت یک واحد تولیدی، تولید در سطح انبوه است. اسفندیاری با تاکید بر کاهش هزینه‌های تولید توسط بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی گفت: بنگاه‌های تولیدی برای حضور موفق در بازارهای جهانی، باید با بهره‌گیری از فناوری نوین فرآیند تولید را کوتاه کرده و هزینه‌های خود را کاهش دهند. وی در پایان اظهار داشت: شناخت سلیقه مشتری، حرکت در جهت افزایش بهره‌وری عوامل تولید، استفاده از فناوری نوین و بهره‌گیری از دانش مدیریت برای اصلاح روش‌های تولید باید توسط بنگاه‌های تولیدی به طور جدی دنبال شود.