پس از ۳دهه تغذیه صنعت فولاد
یزد صاحب مجتمع فولادی میشود
گروه صنعت و معدنـ استان یزد پس از گذشت ۳دهه از تولید سنگآهن، اکنون در آستانه شکلگیری مجموعهای از صنعت فولاد است. این استان که در اوایل دهه ۱۳۵۰، با سنگآهن استخراج شده از بلوک بافق به تغذیه صنعت نوپای فولاد در آن زمان پرداخت، در خلال این مدت طولانی به استثنای فولاد آلیاژی نتوانست شاهد شکلگیری واحدهای بزرگ و در عین حال مجتمع فولادسازی شود.
اما اواسط هفته گذشته با امضای توافقنامهای بین ایمیدرو، بخش خصوصی و بخش عمومی، مقدمات ایجاد یک مجموعه (compelex) فولادی فراهم شد. بر همین اساس قرار است، به دنبال راهاندازی طرح گندلهسازی اردکان، ۲خط ۸۰۰هزار تنی احیای مستقیم (در مرحله نخست) و یک خط ۸۰۰هزار تنی شمش (اسلب) نیز در همان منطقه به اجرا درآید. این طرحها در کیلومتر ۲۵جاده اردکان به نائین قرار گرفتهاند.
طرح گندلهسازی اردکان که در اختیار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است، اکنون به پیشرفت ۷۷درصدی دست یافته است.
هزینه راهاندازی این طرح برای تولید ۴/۳میلیون تن گندله، ۵/۸۵میلیون دلار (بهصورت فاینانس) و ۱۴۰میلیارد تومان پیشبینی شده است.
راهاندازی گندلهسازی در بهمن
به گفته محمود نوریان، مدیرعامل شرکت چادرملو و مجری طرح یاد شده، ۲۲بهمن امسال راهاندازی سرد گندلهسازی آغاز میشود.
از سوی دیگر دو شرکت غیردولتی نیز با مشارکت چند شرکت دیگر، راهاندازی ۲خط احیای مستقیم و یک خط تولید اسلب را رهبری میکنند. هر چند یک طرح توسعه احیا نیز در آینده در کنار این خطوط احداث خواهد شد.
شرکت سرمایهگذاری غدیر ایرانیان عملیات اجرایی یک طرح احیای مستقیم و طرح اسلب را در اختیار دارد و شرکت فولاد ارفح نیز راهاندازی یک خط احیای مستقیم را عهدهدار شده است.
کلنگ احداث در هفته دولت
طبق پیشبینیهای صورتگرفته، وزیر صنایع و معادن در هفته دولت، کلنگ طرح احیای مستقیم شرکت غدیر ایرانیان را به زمین خواهد زد.
جذب ۶۰۰میلیارد تومان سرمایه
به گفته پیمانکاران این طرحها، با راهاندازی این پروژهها ۶۰۰میلیارد تومان سرمایه جذب منطقه خواهد شد که این امر منجر به دگرگون شدن چهره اقتصادی و اجتماعی استان یزد میشود.
معاون وزیر صنایع و معادن نیز با تاکید بر اجرای این طرح، از وضعیت کنونی به عنوان فرصتی برای دستیابی به اهداف کلان طرح جامعه فولاد یاد کرد.احمدعلی هراتینیک گفت: ما مصمم به اجرای طرحهای توسعهای هستیم.
وی تصریح کرد: برای ایجاد مجموعهای از واحدها، طرحهایی که متناسب با ظرفیت گندلهسازی است، به اجرا درمیآیند.در حال حاضر این طرحها با همکاری مقامات استان، در حال بررسی نهایی امور زیربنایی نظیر ایجاد واحد نیروگاهی، افزایش ظرفیت خط انتقال آب و گاز هستند. در این میان مقامات استانداری یزد وعده دادهاند با مذاکراتی که انجام گرفته، مشکلی برای تامین آب و برق وجود نخواهد داشت.مشاوران این طرحها میگویند: در حال حاضر برای طرح گندلهسازی میزان آب مورد نیاز ۴۰لیتر بر ثانیه است اما برای طرحهای جدید نیازمند ورودی آب ۱۰۰لیتر برثانیه هستیم.
ارسال نظر