نشانه‌های رونق صنعت دخانیات

شاتا: رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات افزایش تولید، سرمایه‌گذاری، اشتغال، ارزش افزوده، کاهش واردات و قاچاق را حاصل اجرای بند الف ماده ۱۳ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی دانست.

علی اصغر رمزی همچنین اجرای تبصره ۳ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنجم توسعه در تحول این صنعت را موثر ذکر کرد. رمزی تولید سیگار در سال ۱۳۹۵ را ۴۵ میلیارد نخ اعلام کرد و گفت: آمار مذکور در مقایسه با سال ۱۳۹۴ که ۳۰ میلیارد نخ بوده ۵۰ درصد افزایش داشته است. به گفته وی، مطابق برنامه سال ۹۵ مجموعا ۱۵ میلیارد نخ افزایش تولید در سال ۹۵ داشته‌ایم. این افزایش تولید در اثر پیگیری و اجرایی کردن تبصره ۳ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه که دولت را مکلف به تبدیل واردات سیگار با همان برند اصلی به تولید داخلی کرده است. وی گفت: اجرایی شدن این تبصره قانونی با مشکلات فراوانی همراه بود؛ زیرا واردات برای واردکنندگان سود آورتر بود ولی با پیگیری‌های مستمر مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور از سال ۱۳۹۳ تاکنون موفقیت‌های چشمگیری حاصل شد و تولیدات داخلی کشور که در سال ۹۳ به میزان ۵۲ درصد مصرف کشور را تامین می‌کرد، در سال ۹۵ این نسبت به ۸۲ درصد افزایش یافته است و در برنامه سال جاری هدف تامین نیاز کشور بیش از ۹۰‌درصد از محل تولیدات داخلی را پیگیر هستیم.

رمزی در ادامه تعداد واحدهای تولیدی در داخل کشور را در سیگارسازی در سال ۹۳ به میزان ۷ واحد اعلام کرد که در راستای اجرای تبصره ۳ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنجم توسعه کشور در سال ۹۵ به میزان ۱۲ واحد افزایش یافته و چند واحد دیگر نیز در حال راه‌اندازی است. همچنین از ظرفیت خالی برخی از واحدهای تولیدی موجود نیز برای افزایش تولید و تبدیل واردات به تولید داخلی استفاده شده است.

وی آمار واردات سیگار در سال ۹۵ را به میزان ۴ میلیارد نخ اعلام کرد که در مقایسه با سال ۹۴ که ۴/ ۱۶ میلیارد نخ بوده ۷۶ درصد کاهش واردات را شاهد هستیم. رمزی قاچاق سیگار در سال ۹۵ را حدود ۶ میلیارد نخ اعلام کرد که در مقایسه با سال ۱۳۹۴ که ۶/ ۸ میلیارد نخ بوده حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است. وی پیش‌بینی کرد که با روند موجود تا یک‌سال آینده موضوع قاچاق محصولات دخانی از اولویت‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خارج شود.