700هزار تن کلینکر دپو شده در سیمان زابل

گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل سیمان زابل اعلام کرد: در حال حاضر استان سیستان و بلوچستان شاهد فعالیت بزرگ‌ترین صنعت سیمان بخش خصوصی کشور با ظرفیت سالانه یک میلیون تن است. محمدرضا احسان‌فر با بیان اینکه شرایط رکود در کشور باعث شده بیش از ۷۰۰ هزار تن کلینکر به ارزش بیش از یک هزار میلیارد ریال در این کارخانه دپو شود، افزود: چنانچه این حجم نقدینگی در اختیار شرکت قرار گیرد، سبب سرمایه‌گذاری جدید و توسعه فعالیت‌های کارخانه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سیمان زابل با هدف تولید ۵۰۰ هزار تن ظرفیت داخلی و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت صادراتی آغاز به کار کرد، اظهار کرد: این شرکت در مدت پنج سال فعالیت خود توانسته ۱۰۰درصد سرمایه‌گذاری را به سهامداران بومی خود بازگرداند و با ۶۳۰ هزار تن صادرات در سال توانسته به‌صورت مستمر به‌عنوان صادرکننده برتر استانی معرفی شود. احسان‌فر با بیان اینکه مهم‌ترین بازارهای هدف این شرکت کشورهای افغانستان و پاکستان است، تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر ۴۲۵ هزار تن صادرات به افغانستان انجام می‌شود که در صورت حذف عوارض و کاهش هزینه ها، صادرات به افغانستان دوبرابر خواهد شد.

وی ادامه داد: از مرداد ماه سال ۹۰ اخذ عوارض از صادرات اجرا شد و از رقم ۸۲۰ میلیون ریال با روند رو به رشد، اکنون به ماهیانه ۱۰ میلیارد ریال رسیده است و آمارها نشان می‌دهد تا پایان اردیبهشت ماه ۹۵ در مجموع ۱۸۰ میلیارد ریال از سوی این کارخانه بابت عوارض پرداخت شده است.

مدیرعامل سیمان زابل گفت: اکنون عوارضی که دولت افغانستان از سیمان صادراتی ایران مطالبه می‌کند، ۲۱ درصد ارزش کالای صادر شده است و این قانون به بازنگری و رایزنی لازم دستگاه دیپلماسی نیاز دارد. احسان‌فر با بیان اینکه بهای سیمان صادراتی در حال حاضر به ازای هر تن ۳۶ دلار است و تقاضای بازار افغانستان سالانه ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیمان است، اظهار کرد: در سال ۹۵، دستیابی به سهم ۷۰۰ هزار تن سیمان در بازار افغانستان هدف‌گذاری شده است. وی با اشاره به اینکه هزینه تولید این واحد حدود ۳۵ درصد بالاتر از سایر واحدهای تولیدی مشابه است، افزود: اگر مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای در قالب نوار نقاله تعریف و اجرایی شود، هزینه‌های سربار حمل کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

احسان‌فر گفت: انتظار می‌رود دولت یازدهم هزینه‌های بالا سری تولید را در استان سیستان و بلوچستان به‌عنوان یکی از استان‌های محروم کشور به شیوه مقتضی تحت پوشش خود قرار دهد. مدیرعامل سیمان زابل با اعلام اینکه این شرکت تاکنون به شبکه سراسری گاز متصل نشده است، اظهار کرد: حدود یک‌ماه از خاموش شدن کوره سپری می‌شود که بازنگری خط تولید، انبوه کلینکر تولیدی و هزینه سنگین مازوت به‌عنوان سوخت اصلی دلیل تعطیلی این واحد است.

احسان‌فر تصریح کرد: دو سال از مصوبه دولت تدبیر و امید مبنی بر اینکه هر لیتر مازوت مصرفی کارخانه‌های سیمان که به شبکه سراسری گاز متصل نیستند، معادل قیمت گاز مصرفی دیگر واحدهای تولیدی مشابه مورد محاسبه قرار گیرد سپری شده است، اما هنوز موضوع هزینه سوخت کوره (مازوت) برای دو واحد تولید سیمان این استان که از نعمت گاز لوله‌کشی برخوردار نیستند به‌عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی محسوب می‌شود.

وی با اعلام اینکه کارخانه‌های سیمان که به شبکه سراسری گاز اتصال دارند، به ازای تولید هر تن سیمان و کلینکر حدود ۱۰۰ مترمکعب گاز مصرف می‌کنند، تصریح کرد: از محل مابه التفاوت قیمت مازوت و گاز مبلغ ۸۴۰ میلیارد ریال به کارخانه‌های سیمانی مازوت سوز برگشت داده شد، اما هزینه‌های مازاد دیگری مانند حمل ونقل، فرآوری و سرمایه‌گذاری اولیه برای سوخت تاکنون اجرا نشده است. تمدید مصوبه هیات وزیران در سال ۹۲ مبنی بر اختصاص مازوت به نرخ پایه گاز به کارخانه‌های سیمان که به شبکه سراسری گاز متصل نیستند، خواسته این ۹ واحد سیمانی کشور است. احسان‌فر گفت: امروز امنیت فراهم آمده از سوی همه ارکان نظام و مسوولان استان موجب شده این استان چهره‌ای متفاوت نسبت به یک دهه گذشته داشته باشد.