شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۸۲

  • سه‌ضلعی ناامنی محیط کار

    دنیای اقتصاد: محیط کسب‌وکار همچنان از نظر فعالان اقتصادی نامساعد است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که محیط کسب‌وکار نسبت به فصل گذشته روند رو به بهبودی نداشته و تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. شاخص محیط کسب‌وکار نسبت به سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نامساعدتر شده و از سال ۱۴۰۲ نیز چندان روند رو به بهبودی را ثبت نکرده است. غیرقابل‏‏‌ پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه، دشواری تامین مالی از بانک‌ها و بی‏‏‌ثباتی سیاست‏‏‌ها، قوانین و مقررات و رویه‎های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار از اصلی‏‏‌ترین مولفه‏‏‌های ناامن‌کننده فضای کسب‌وکار است.
  • افزایش کسری تجاری محصولات کشاورزی

    دنیای اقتصاد: کشاورزی و صنایع غذایی به‌عنوان یکی از بخش‌های موثر بر تولید ناخالص داخلی با اشتغال‌زایی گسترده و همچنین تامین‌‌‌‌کننده نیازهای زیستی مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در سال‌های اخیر با مشکلات و چالش‌های بسیاری روبه‌رو بوده که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تغییرات گسترده اقلیمی، بی‌‌‌‌ثباتی و ناپایداری منابع طبیعی، کاهش بارندگی‌‌‌‌ها، فرسایش خاک و کاهش زمین‌‌‌‌های کشاورزی، نوسانات ارزی و افزایش قیمت نهاده‌‌‌‌های تولید، ضعف تکنولوژی و باقی‌ماندن در قالب سنتی با بهره‌‌‌‌وری پایین، کمبود سرمایه ‌درگردش و نقدینگی در کنار کندی اعتباردهی و تامین مالی و... اشاره کرد. براساس گزارش منتشرشده توسط مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران و با استناد به آمار گمرک جمهوری‌اسلامی ایران، کسری تراز تجاری محصولات کشاورزی و صنایع غذایی (بخش کشاورزی) در دو ماه نخست امسال۱۳۷۵‌میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۱۰.۸‌درصد ا‌فزایش یافته‌است (از منفی ۱۲۴۱ به منفی ۱۳۷۵).بدون‌تردید با توجه به افزایش جمعیت کشور و چالش‌های پیش‌روی تولید کشاورزی، میزان عرضه محصولات در این بخش با تقاضای این بخش، همخوانی ندارد و این موضوع به تهدیدی برای امنیت غذایی بدل خواهد شد.
  • مسیر ارتقای حکمرانی بخش‌خصوصی

    دنیای اقتصاد: توانمندسازی بخش‏‏‏‏‌خصوصی از جمله اصلی‌ترین وظایف اتاق بازرگانی است.کارشناسان معتقدند، این مهم از مسیر تشکل‌ها و نهادها اتفاق خواهد افتاد. تشکل‌های اقتصادی بازیگران توانمندی هستند که می‌توانند به‌عنوان حلقه ارتباط بخش‌خصوصی و حاکمیت، نقش بی‏‏‏‏‌بدیلی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور، توسعه و همچنین منافع بخش‌خصوصی ایفا کنند. بررسی‏‏‏‏‌ها حاکی از آن است که در ۱۴ماده ‌از ۲۹‌ماده ‌قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، جایگاه تشکل‌ها در فرآیند تصمیم‌سازی مورد تاکید قرار گرفته‌است، اما تشکل‌های اقتصادی چه نقشی در پیشبرد اهداف بخش‌خصوصی می‌توانند ایفا کنند؟
  • رشد ۶۳‌درصدی ارزش صادرات غیرنفتی استان مرکزی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل گمرکات استان مرکزی از رشد ۶۳‌درصدی ارزش صادرات غیرنفتی استان در چهار ماهه ۱۴۰۳ خبر داد.
  • ظرفیت‌های همکاری اقتصادی استان قزوین و اربیل عراق

    دنیای‌اقتصاد: بعد از بر‌‌گزاری نخستین نمایشگاه توانمندی‌های استان قزوین در اربیل عراق، در نشستی با حضور هیات تجاری اقلیم کردستان در اتاق قزوین، ظرفیت‌های همکاری دوجانبه بررسی‌شد. در نشست اتاق قزوین با حضور هیات تجاری ۹‌نفره اقلیم کردستان عراق به سرپرستی کاک رسول حاجی‌عمر، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اربیل، راهکارهای ایجاد مبادلات پایدار اقتصادی میان استان قزوین و اربیل عراق مورد بررسی قرارگرفت. در این نشست فعالانی از حوزه‌های برق و الکترونیک، تجارت و بازرگانی، عمران و ساختمان‌‌‌‌‌‌سازی و آرایشی و بهداشتی حضور داشتند.
  • برای اصلاح قانون اتاق ایران از بخش‌خصوصی نظرخواهی کنید

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرج با اشاره به مطالبات مطرح‌شده در دیدار فعالان بخش‌خصوصی با رئیس‌‌‌‌‌جمهور در اتاق ایران، نظرخواهی از بخش‌خصوصی برای اصلاح قانون اتاق ایران را یکی از این مطالبات دانست که تحقق آن، به تقویت بخش‌خصوصی کمک می‌کند.
  • حامی نهضت ملی

    دنیای‌اقتصاد: محمدحسن شمشیری فرزند غلامحسین و نوه حاج‌کاظم شمشیرساز اصفهانی بود. جدش از اصفهان به تهران آمد. وی از سران صنف قهوه‌چی‌ها در عصر مشروطه بود. غلامحسین در تهران متولد شد و پیشه پدر را ادامه داد، اما در جوانی در گذشت؛ بدون آنکه ثروتی از خود برجای بگذارد که مددکار خانواده‌اش باشد. محمدحسن در محله عباس‌آباد، کوچه باغ ایلچی چشم به جهان گشود.
  • دولت درباره قطع برق واحدهای تولیدی، جبران خسارت کند

    دنیای‌اقتصاد: حمیدرضا فولادگر، رئیس شورای راهبری بهبود مستمر محیط کسب‌وکار در حاشیه نشست این شورا، درباره مساله ناترازی انرژی گفت: متاسفانه عدم‌اجرای برخی قوانین از جمله قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق و قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، موجب تشدید ناترازی و عدم‌جبران زیان تولیدکنندگان ناشی از قطع برق شده است.
  • شیوه‌‌‌های جلوگیری از ایجاد مقررات و بخشنامه‌‌‌های خلق‌‌‌الساعه

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز بهبود کسب‌وکار اتاق ایران، گفت: باید یک فرآیند حقوقی واکنش سریع در قبال عدم‌رعایت مواد ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار تعریف شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر