شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۷۴

  • دیوان‌سالاری علیه صادرات

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: صادرات غیرنفتی یکی از مهم‌ترین شاخصه‏‏‏‌های موثر بر تولید ناخالص داخلی است که زمینه گذار کشور به اقتصادی سالم و با درآمدهای پایدار را فراهم می‌کند. ضعف در توسعه صادرات یکی از مشکلات کلیدی اقتصاد ایران است که خود به‌عنوان مانعی در مسیر گسترش تولید عمل می‌کند. تولید غیرهدفمند نیز از دیگر شاخص‌هایی است که به توسعه‏‏‏‌نیافتگی صادرات منتهی می‌شود، به‌عبارتی دیگر در این زمینه یک رابطه دو طرفه میان صادرات و تولید برقرار است. شتاب‌بخشیدن به صادرات نیازمند ایجاد تحولی ساختاری در حوزه تولید و تجارت است. موانع متعددی در مسیر توسعه صادرات کشور به چشم می‌خورد، بخش بزرگی از این مشکلات در سایه سیاستگذاری ناکارآمد حاصل شده و درنتیجه بازنگری در استراتژی‌های کلان اقتصادی، ضروری به‌نظر می‌رسد. در همین‏‏‏‌حال نیازمند بازنگری جدی در تولید و حرکت به سمت ساخت محصولاتی با رقابت‌پذیری در سطح جهانی هستیم. در شرایطی که سهم صادرات ایران از کل صادرات جهانی به کمتر از یک‌چهارم یک‌درصد سقوط‌کرده، باید بررسی کرد که علت این امر چه بوده و چه می‌توان کرد تا در دولت چهاردهم قدرت صادراتی ایران احیا شود.
  • مجلس پیگیر مطالبات گندم‌‌‌‌‌کاران است

    دنیای‌اقتصاد: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت؛ تولید گندم در کشور موضوعی است که بیشتر نمایندگان خانه ملت به‌خصوص اعضای کمیسیون کشاورزی هر‌ساله پیگیر آن از تولید تا پرداخت مطالبات گندم‌‌‌‌‌کاران هستند.به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، پیمان فلسفی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای‌اسلامی گفت: کمیسیون کشاورزی یکی از سیزده کمیسیونی است که در مجلس شورای‌اسلامی فعالیت دارد و با توجه به ضرورت‌‌‌‌‌ها و اهمیت تولید محصولات کشاورزی در معیشت و امنیت غذایی مردم و نقشی که در امنیت ملی ایفا می‌کند کمیسیون کشاورزی هم باید نقش خیلی پررنگ‌تر و فعالانه‌‌‌‌‌تر داشته‌باشد.
  • بی‌برقی با نقاب گرما

    دنیای اقتصاد: گنبد آتشین هوا بر آسمان ایران خیمه زده است و دست‌بردار نیست. دردسرهای ایرانی‌ها اما به گرما و آلایندگی‌های لایه ازن ختم نمی‌شود، نحوه مدیریت انرژی و تعطیلی‌ها زندگی‌ مردم را فلج و آنها را بلاتکلیف کرده است. گرمای بی‌سابقه تابستان امسال، با شکستن رکورد مصرف برق، خاموشی‌های بی‌سابقه را رقم زده است. صنایع طبق معمول در خط مقدم این قطعی‏های مکرر برق بوده‏اند و این باعث صدمات گسترده‏ای به عملکرد تولید و بهره‌وری بنگاه‌های تولیدی شده است. کارشناسان خروج دولت از قیمت‌گذاری و فراهم کردن زمینه حضور و سرمایه‌گذاری بخش‏خصوصی را راهکار حل مشکل ناترازی برق عنوان می‌کنند. گرمایش جهانی بدون شک تداوم خواهد یافت و این به معنی تعداد روزهای بیشتر گرم در سال‌های آتی است. در چنین شرایطی فقدان برنامه‏ای برای حل مشکل کمبود برق در شرایطی که این کمبود یک ضعف زیرساختی جدی در مسیر توسعه صنعتی است، می‌تواند چالش‏های روزافزونی ایجاد کند.
  • دانش سازمانی؛ حلقه مفقوده صنعت

    دنیای اقتصاد-امیررضا انگجی: بخشی از داستان توسعه صنعت و صادرات در این واقعیت نهفته است که کشورهایی توانسته‌اند بنگاه‌هایی را ایجاد کنند که شاهد انباشت دانش و تجربه سازمانی بودند. تداوم انباشت دانش سازمانی رمز موفقیت کشورهای توسعه‌یافته است. فقدان این دانش زمانی درک می‌شود که شما یک بنگاه با همان شکل و شمایل بنگاه‌های غربی را در یک کشور توسعه‌نیافته ایجاد می‌‌‌کنید. توسعه صنعت و حتی بازاریابی برای توسعه صادرات یک نوع دانش ضمنی است و بنگاه‌هایی که توانسته‌اند بازار‌های جهانی را فتح کنند، روی توسعه این دانش سرمایه‌گذاری زیادی کرده‌اند. توسعه صنعتی و صادراتی بدون فهم اهمیت این نوع قابلیت و سرمایه‌گذاری بر روی آن، یک سیاست شکست‌خورده است.
  • تامین آب صنایع دوبرابر می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور گفت: برای ایجاد یک‌شغل صنعتی به طور متوسط ۴۵۰مترمکعب آب نیاز داریم، در حالی که در بخش کشاورزی این عدد ۲۱‌هزار مترمکعب است؛ یعنی یک شغل صنعتی یک‌‌‌چهلم یک کشاورز مصرف آب دارد. عیسی بزرگ‌‌‌زاده در گفت‌‌‌وگو با «ایلنا»، در ارزیابی اجرای نقشه راه آب اظهار کرد: نقشه راه آب برنامه‌‌‌ای برای رفع ناترازی‌‌‌های آب است. ما به چنین برنامه‌‌‌ای نیاز داریم، چراکه نقشه راه آب نقشه‌‌‌ای است که از تمام اهرم‌‌‌ها یعنی مدیریت مصرف، تقاضا، تامین، انتقال و توزیع استفاده می‌کند تا ناترازی آب رفع شود. این نقشه احکامی را تدوین می‌کند تا اقدامات تسریع، جهت‌‌‌دار و کانالیزه شده و در مجرای خود قرار گیرد. نقشه راه آب در پیوند با اسناد مهم دیگر مثل سند آمایش سرزمین، الگوی کشت و سند ملی و دانش‌‌‌بنیان امنیت غذایی و درواقع نقشه رفع ناترازی انرژی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر