شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۷۲

  • سکته‌های مکرر تولید صنعتی

    دنیای اقتصاد: برای دومین ماه متوالی، صنعت در وضعیت رکود قرار گرفت و شاخص مدیران خرید نشان از انقباض فعالیت‌های اقتصادی دارد. در کنار چالش‌های همیشگی تولید صنعتی در ایران، به نظر کمبود برق و قطعی مکرر برق صنایع، کمبود سرمایه در گردش، مشکل تخصیص ارز برای واردات نهاده‌های تولیدی و مهم‌تر از همه عدم تمایل نیروی کار متخصص به اشتغال در شرکت‌ها از مهم‌ترین عوامل رکود مکرر صنعت است. شاخص مدیران خرید در تیرماه معادل ۴۷.۲ برآورد شده است.
  • اهمیت انتخاب وزیر صمت

    هدایت حاتمی /کارشناس اقتصادی و معاون سابق استانداری کرمانشاه
    این روزها رئیس‌جمهور محترم و حلقه اصلی افراد تصمیم‌گیر، سخت در تلاشند تا بتوانند ترکیب شایسته و قابل قبولی از وزرا را به جامعه و مجلس معرفی کنند که ذی‌نفعان و مخاطبان هر حوزه با دغدغه‌های خاص خود احساس رضایت، آرامش و امید کنند. در این بین، جامعه اقتصادی و فعالان تولیدی، صنعتگران، معدن‌کاران و جامعه صنفی و بازار نگران و البته امیدوار به انتخاب وزیری توانمند، فهیم، شجاع و اهل تعامل برای وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند. به چهار دلیل انتخاب وزیر صنعت، معدن و تجارت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است:
  • رشد ۹درصدی مصرف برق کشور بر اثر تغییر اقلیم

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو تغییر اقلیم و در پی آن «رشد متوسط درجه حرارت» کشور و «بالا رفتن کمینه دمای هوا» و ۲۴ساعته شدن فعالیت سیستم‌های سرمایشی را عامل تشدید مصرف برق کشور عنوان کرد و گفت: بدبینانه‌‌‌ترین سناریوی اوج بار مصرف برق در دوره اوج بار مصرف امسال ۶‌درصد پیش‌بینی شده بود که در عمل به ۹‌درصد رسیده است.
  • صادرات در بند ‌ناهماهنگی ارزی

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: تضعیف پول ملی در گام‌های اول توسعه صنعتی، می‌تواند به رشد بلندمدت اقتصادی و توسعه صنعتی صادرات‏‏‏‌محور کمک کند؛ زیرا حرکت نیروی کار و سرمایه به بخش‌های صنعتی و رشد صادرات را تشویق می‌کند. از آنجا که بخش صنعت سرریز‏‏‏‌های مثبتی برای تمام اقتصاد دارد، این انتقال منابع باعث رشد اقتصادی می‌شود. همینطور صنعت باعث انتقال گسترده‏‏‏‌تر و سریع‌تر دانش فنی و مهارت به سایر بخش‌های اقتصاد می‌شود. در قدم‏‏‏‌های اول توسعه، کشوری مثل ایران با بخش مالی توسعه‏‏‏‌نیافته در استفاده از ابزار پرداخت سوبسید‏‏‏‌مستقیم مالی به صنایع، با چالش‌های بسیاری مواجه است و این ابزار به‏‏‏‌درستی کار نمی‌کنند، پس بهترین راه، تضعیف پول ملی به‌منظور توسعه صادرات است اما توانمندی و سیاستگذاری برای ضعیف نگاه داشتن پول ملی، هماهنگی سیاست ارزی با سیاست صنعتی و در عین‌حال تخصیص یارانه به صنایع برای تامین نهاده‌های صنعتی (تور ایمنی صنعت برای جلوگیری از ناتوانی در تامین نهاده‌ها) همگی نیاز به برنامه‌ای منسجم دارد. کارشناسان اعتقاد دارند ایجاد هماهنگی در سیاست‌های ارزی به‌منظور تسهیل توسعه صادرات غیرنفتی نیاز به انسجام و سیاستگذاری فرادستگاهی دارد.
  • صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران ماند

    دنیای‌اقتصاد: پس از تغییرات در هیات‌رئیسه اتاق اصناف ایران و بر‌‌گزاری انتخابات برای تعیین سمت اعضا، مجتبی صفایی برای چهارمین‌بار به‌عنوان رئیس این اتاق انتخاب شد.
  • جزئیات پیمان پولی ایران و روسیه

    دنیای‌اقتصاد: سفیر جمهوری‌اسلامی ایران در روسیه با ارائه جزئیات تکمیلی درباره پیمان پولی دو کشور که تیرماه ۱۴۰۳ امضا شد، گفت: در چارچوب این توافق، ایرانیان در حدود یک ماه آینده قادر خواهند بود با کارت بانکی خود که به شبکه شتاب متصل است، ‌‌‌‌ از خودپردازهای روسیه، روبل دریافت کنند و در گام نهایی، نیمه اول سال‌۲۰۲۵ قادر به خرید از فروشگاه‌های روس نیز خواهند بود. کاظم جلالی در گفت‌‌‌‌وگو با «ایرنا» در مسکو افزود: ‌‌‌‌طی دو سال‌گذشته گفت‌وگوهای مستمری در حوزه پولی و بانکی بین مسوولان بانکی جمهوری‌اسلامی ایران و فدراسیون‌روسیه برگزار شد و کارگروه مشترک بانک‌های مرکزی دو کشور، جلسات متوالی در این زمینه داشتند. وی با بیان اینکه تهران و مسکو باید مسائل پولی و بانکی در مناسبات دوجانبه را حل کنند، گفت: گام‌های خیلی مهمی در راستای حل این مسائل طی دو سال‌گذشته برداشته شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر