شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۳۱

  • پایان ۲۱۶ روز تنش در اتاق دهم

    دنیای اقتصاد -گروه‌بازرگانی: مناقشات تمام شد، رای‏‏‏‏‌ها شمرده شد، رئیس جدید اتاق بازرگانی به میدان آمد و اکنون حسین سلاح‏‏‏‏‌ورزی عضوی از اعضای هیات‌نمایندگان است، البته تا زمانی‌که به گفته خودش حکم کیفری دریافت نکرده باشد. صمد حسن‌زاده عنوان قبلی او را از آن خود کرد و پس از نزدیک به یک سال‌ کشمکش، رئیس اتاق ایران شد. با این حال چه درنظر منتقدان و چه از نظر حامیانش میراثی از او به‌جا ماند؛ منتقدان می‌گویند این میراث تضعیف اتاق، تقابل با حاکمیت و دور‌شدن اتاق از سرشت حرفه‏‏‏‏‌ای فعالیت خود بود. حامیان در مقابل از پافشاری او بر اهمیت قانون خوشحال هستند. به باور این دسته در این جغرافیا همچنان رشته امور را حرف‏‏‏‏‌های درگوشی می‏‏‏‏‌جنباند، مسائل، حتی مسائل مهم با ریش‏‏‏‏‌سفیدی و کدخدامنشی فیصله می‌یابد و همچنان سنت‌ها بر قوانین مسلط هستند، اما به باور آنها بد نبود که در یک‌فقره کسی تکیه به قانون کرد و به دولتمردان گوشزد کرد در دورانی که روح حاکم بر مردم کشور مدرن شده‌است، باید شیوه حل مشکلات مردم نیز به واسطه ابزار مدرن- قانون- انجام شود.
  • کاهش ۴۲‌درصدی واردات برنج

    دنیای‌اقتصاد: معاون توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، از اعمال مدیریت در واردات برنج به کشور در سال‌جاری در راستای حمایت از تولید داخل خبرداد.
  • بازگشایی دسترسی به کوتاژهای صادراتی ۹۸ تا ۱۴۰۰

    دنیای‌اقتصاد: طبق مصوبات شانزدهم و هفدهم کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات که ابلاغ شده‌‌‌‌‌‌است، دسترسی به کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال‌۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ به‌منظور فروش حواله ارزی در سامانه نیما و فروش اسکناس در سامانه سنا برای ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال‌های مذکور ایجاد شد.
  • ایران ۱۰۰‌میلیون دلار دارو صادر می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه‌تجارت ضمن اشاره به فعالیت حدود ۵۰مرکز تجاری از صادرات سالانه ۱۰۰‌میلیون دلار دارو خبر داد. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، احمد فیروزی، مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه‌تجارت ایران نقش مراکز تجاری و خدمات ارائه‌شده توسط آنها را در توسعه روابط تجاری مهم و موثر توصیف کرد و گفت: مراکز تجاری در دولت سیزدهم نسبت به گذشته نقش مهم‌تری پیدا کرده‌‌‌‌‌‌‌اند.
  • موانع صادراتی؛ عامل قاچاق زعفران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران یکی از راه‌‌‌‌‌های جلوگیری از قاچاق زعفران را فروش ارز حاصل از صادرات با قیمت توافقی عنوان کرد و گفت: دلیل قاچاق این محصول در کشور ما موانع صادراتی است که با به‌کار بردن راهکارهایی می‌توان این معضل را تا حدودی مرتفع ساخت.
  • آژیر ناترازی مصرف آب

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: وضعیت منابع آبی ایران رو به بحرانی‏‏‌تر شدن حرکت کرده است. آمارها نشان می‌دهد ورودی سدهای کشور با کاهش مواجه شده و خروجی سدها نیز افزایش یافته است. این درحالی است که وضعیت آبی تهران نیز رو به وخیم‌تر شدن پیش می‌رود و در حالی که میانگین مصرف نرمال هر خانوار در کشور، باید در حدود ۴۰۰لیتر باشد، سرانه مصرف در استان تهران برای هر نفر ۲۵۰لیتر است. به این ترتیب، میزان مصرف کنونی، بسیار بالا محسوب می‌شود و این لطمه‏‏‌ای بزرگ به منابع آبی تهران وارد می‏‏‌آورد و به این دلیل که ۲۳‌درصد از منابع آب شرب و بهداشت کشور در استان تهران توزیع می‌شود، کشور نیز از این موضوع صدمه می‏‏‌بیند. تبیین راه‌حلی برای بحران آبی، بیش از پیش اهمیت یافته است. یکی از این راه‏‏‌حل‏‏‌ها، افزایش قیمت مصرف هر مترمکعب آب است. در حال حاضر هزینه تمام‌شده آب در شهر تهران در وضعیت کنونی ۸۵۰۰تومان در هر مترمکعب است، اما در واقعیت، هر مترمکعب آب کمتر از ۳هزار تومان فروخته می‌شود.
  • دولتی‌ها بیشترین مصرف برق را در تهران دارند

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰میلیارد تومان پاداش صرفه‌‌‌جویی به مشترکان شهر تهران پرداخت شده است.
  • تولید نیروگاه‏‏‌های حرارتی به ۳۰۰میلیون مگاوات ساعت رسید

    دنیای‌اقتصاد: معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: میزان تولید برق نیروگاه‌‌‌های حرارتی کشور طی ۱۰ماهه امسال با رشد ۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۰۰میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر