دنیای اقتصاد:
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانکمرکزی در راستای راهاندازی بازار ارز توافقی برای انجام حراج و کشف قیمت ارز حاصل از صادرات بخشخصوصی، ضمن تشریح سیاست جدید ارزی بانکمرکزی گفت: سامانه بازار ارز توافقی در بانکمرکزی با بهرهگیری از بهترین متخصصان فناوری اطلاعات در کشور در یک سالگذشته ایجاد و راهاندازی شدهاست.
دنیایاقتصاد:
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توانیر گفت: مشترکان پرمصرفی که بیش از ۲.۵برابر الگو برق مصرف میکنند، در صورتیکه از طریق اقدامات بهینهسازی امکان کاهش مصرف ندارند، باید نسبت به نصب مولدهای خورشیدی یا استفاده از ذخیرهسازهای انرژی اقدام کنند.
دنیایاقتصاد:
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه معادن زغالسنگ از پرحادثهترین معادن در جهان بهشمار میروند، گفت: ۲۲۸ معدن زغالسنگ در کشور وجود دارد که ۹۰درصد آنها در طبس است.
دنیای اقتصاد:
سیاست توسعه صنعتی در ایران چند بار نگاشته شده، اما به اجرا گذاشته نشده است. در همه این سیاستها به تقویت بخش خصوصی، تقویت حقوق مالکیت، توجه به اقتصاد کلان، توجه به فناوریهای زیرساختی، انتخاب صنعت رقابتپذیر و تغییر سیاست خارجی و تعامل با دنیا توجه شده، ولی در اجرا به آنها بیتوجهی شده است. کارشناسان معتقدند برای موفقیت در تجربه سیاستهای توسعه صنعتی، باید دولت توسعهگرا در ایران وجود داشته باشد. باید با جهان آشتی کنیم تا سیاست صنعتی بنویسیم؛ وگرنه این مسیر موفق نخواهد بود. در اولین نشست استراتژی توسعه صنعتی، بهروز هادیزنوز، استاد اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی با تشریح سیاستهای صنعتی در ایران و الزامات آن، گفت: دولت توسعهگرا میتواند سیاستهای توسعه صنعتی را در ایران پیگیری کند.
دنیای اقتصاد:
فعالان تجاری یکی از مهمترین گروههایی هستند که طی هفتههای گذشته از لغو یا محدودیت پروازهای ایران ضربه خوردهاند. تجارت در تعامل با سایر کشورها شکل میگیرد و معنا مییابد. به اعتقاد فعالان تجاری، حضور مستقیم در کشورهای طرف معامله، الزامی برای تداوم تجارت است.
دنیایاقتصاد: دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه نمیتوان برنج را بهصورت منطقهای و بر اساس ذائقه وارد کرد چراکه آمار دقیقی از میزان مصرف در مناطق وجود ندارد، اظهار کرد: بهترین راهکار این است که دوران ممنوعیت واردات برنج به ۲ماه کاهش یابد تا بازار تنظیم شود.
دنیایاقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه مصرف برق ۷۵درصد مشترکان خانگی در سطح الگوهای تعیینشده است، تاکید کرد: افزایش قیمت برق پلکانی صرفا شامل کسانی است که مصارف برق بیشتر از الگو داشته باشند و قبض برق سایر مشترکان تغییر چندانی نخواهد داشت.
دنیایاقتصاد: معاون فنی و مهندسی ساتبا گفت: امضای تفاهمنامه با وزیر انرژی چین و توافقات صورت گرفته با چند شرکت بزرگ چینی برای همکاری با ایران در زمینه تامین منابع مالی و ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر ایران از دستاوردهای سفر وزیر نیرو و هیات همراه به چین برای حضور در سومین اجلاس وزرای انرژی مجمع یک کمربند- یک راه بوده است.
دنیایاقتصاد:
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلامکرد: بخش معدن و صنایع معدنی طی ۶ ماه نخست ۱۴۰۳، بیش از ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار محصول صادر کرد.
دنیایاقتصاد: آخرین گزارش پایش ملی محیط کسبوکار ایران نشان میدهد نمره شاخص محیط کسبوکار کشور که در بهار امسال به ۶.۰۴ رسیده بود، در فصل تابستان به ۶.۰۲ رسیده و فقط ۰.۰۲واحد بهبود پیدا کرده است.
در بسیاری از کشورها بودجه سنواتی مهمترین سند سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی دولتها محسوب میشود. اهمیت بودجه بیش از یک سند مالی است، چرا که شناخت دولت از مسائل کشور، نحوه اولویتبندی مسائل و راهحلهای انتخاب شده - که بیانگر رویکردهای دولت هستند - را نشان میدهد. این سند زمینه گفتوگوی قوه مقننه و مردم با دولتها را نیز فراهم میکند. طبیعی است که سیاستهای بودجهای، هم رفاه عموم مردم و هم فعالیتهای آنها را تحتتاثیر قرار میدهد. نحوه تامین مالی و ترکیب هزینهها، به لحاظ آثار کلان، مانند تاثیر بر رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ سود، و غیره بر فعالان اقتصادی اثرگذار است. در ایران سند بودجه سالانه منحصر به تعیین سیاستهای مالی نیست بلکه همزمان در آن درباره بخشی از سیاستهای پولی و ارزی و تجاری هم تصمیمگیری میشود که با اثرگذاری بر متغیرهایی مانند نرخ و ترکیب مالیاتها، قیمت انرژی و ارز و هزینههای گمرکی، کارکرد یکایک فعالان اقتصادی در سطح خرد را متاثر خواهد ساخت.
دنیای اقتصاد:
اتاق بازرگانی آلمان و هند (AHK Indien)، از سال ۱۹۵۶ تاکنون بهعنوان نقطه پیوند اصلی برای شرکتهای آلمانی و هندی در مسیر توسعه تجارت و همکاریهای بینالمللی فعالیت کرده است. این سازمان با تکیه بر شبکهای گسترده از اعضا، بهعنوان نماینده رسمی جامعه تجاری آلمان و هند، روابط اقتصادی میان دو کشور را در هر دو بخش خصوصی و دولتی تقویت میکند.تاریخچه روابط تجاری هند و آلمان به اوایل قرن نوزدهم و زمانی که آلمانیها با استفاده از شبکههای تجاری خود در اروپا به دنبال بازارهای جدیدی در آسیا بودند، بازمیگردد. در این دوره، برخی از کالاهای آلمانی، بهویژه کالاهای صنعتی و ماشینآلات، به هند صادر میشد و از سوی دیگر، مواد خام هندی نیز به اروپا میرسید. با این حال، تعاملات تجاری تا اوایل قرن بیستم بهطور پراکنده و محدود باقی ماند.
دنیای اقتصاد: وزیر کشور، طی نامهای به استانداران سراسر کشور خواستار اهتمام جدی آنها نسبت به ارتقای نقش موثر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در راستای بهبود فضای کسبوکار شده است. به گزارش مهر، اسکندر مومنی، وزیر کشور، به موجب مصوبه یکصدوبیستوچهارمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق ایران، مبنی بر برگزاری منظم جلسات شوراهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استانها توسط استانداران، بخشنامهای را به استانداران سراسر کشور به عنوان روسای شوراهای گفتوگوی استانی ابلاغ کرد.
دنیای اقتصاد:
سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با ترسیم چشمانداز بلندمدت تجارت پنجمیلیارد دلاری ایران و ازبکستان، از توافقات اولیه برای امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی بین دو کشور خبر داد. به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری با اشاره به توافقات اقتصادی ایران و ازبکستان در حاشیه سفر وزیر سرمایهگذاری، صنعت و تجارت ازبکستان به ایران، گفت: اهتمام و تمایل دو کشور برای توسعه تبادلات تجاری شکل گرفته است؛ از اینرو شانزدهمین کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان اسفند سال جاری به میزبانی ایران، با هدف رشد مبادلات تجاری برگزار خواهد شد. وی بیان کرد: در این سفر درخصوص جزئیات صندوق سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور که در آینده نزدیک تاسیس خواهد شد گفتوگوهایی انجام گرفت.