سه تغییر در مسیر تولید شرکتهای صنعتی
فرانسیسکو بتی، رئیس صنایع جهانی در مجمع جهانی اقتصاد معتقد است که پذیرش فناوری را به گونهای گسترش دهید که برای همه کارساز باشد. بتی، بر نیاز به همکاری نزدیکتر بین شرکتها و دولتها در مواجهه با اختلالات تولید ناشی از ژئوپلیتیک، تغییرات آب و هوا و انقلاب صنعتی چهارم (۴IR) تاکید میکند و معتقد است: سرمایهگذاری در مهارتآموزی مجدد، ارتقای مهارت و هیجانانگیزتر ساختن تولید برای نسلهای جدید یکی دیگر از اولویتهای جامعه تولیدی جهانی است. بتی میگوید: ما باید مطمئن شویم که پذیرش فناوری را بهگونهای مقیاسبندی میکنیم که برای همه کارساز باشد. برای مقابله با برخی از چالشهای پیش روی تولید، شبکه جهانی فانوس دریایی، ابتکاری توسط مجمع جهانی اقتصاد، پیشرفتهترین سایتهای تولیدی در جهان را برای تبادل دانش و بهترین شیوهها برای تسریع استقرار فناوریهای ۴IR گرد هم میآورد. با تقویت همکاری، شرکتها به طور جمعی میتوانند آیندهای فراگیرتر و پایدارتر برای تولید ایجاد کنند.
بینش رهبران صنعت در مسیر انقلاب صنعتی چهارم در حال تغییر است
جی لی کلارک، استاد برجسته و مدیر مرکز هوش مصنوعی صنعتی در دانشگاه مریلند معتقد است: تولید چیزی فراتر از علم داده است؛ وی بر اهمیت پر کردن شکاف بین فناوری و اجرای واقعی در تولید تاکید کرده و عنوان میکند: هنگام اتخاذ فناوریهای جدید، رسیدگی به چالشهای خاص و بهبود بخشهای کلیدی مانند کیفیت محصول، کارآیی تولید و یکپارچهسازی تأمینکنندگان، از یک هدف روشن حمایت میکند. دانشگاه در آزمایش و اعتبارسنجی فناوریهای جدید قبل از اجرا برای اطمینان از مطابقت با استانداردهای صنعت حیاتی است. نوآوری هدفمند شامل برنامهریزی استراتژیک، همکاری و بهبود مستمر برای به حداکثر رساندن مزایای پیشرفتهای تکنولوژیکی در تولید است.
باربارا فری اسپریتر، معاون اجرایی و مدیر عامل اتوماسیون صنعتی اشنایدر الکتریک معتقد است: صنعت سهم بزرگی در انتشار CO۲ در سراسر جهان دارد.
باربارا فری-اسپریتر عنوان میکند: نیاز فوری به پایداری در بخش تولید را با توجه به سهم قابل توجه آن در انتشار جهانی CO۲ تشخیص میدهد. تلاشهای کربنزدایی، از جمله برقرسانی فرآیندها، قبلا در صنایع سنگین آغاز شده است. با این حال، فری استدلال میکند که شرکتهای بیشتری میتوانند ردپای کربن خود را کاهش دهند و بهرهوری را با توانمندسازی کارکنان، تقویت همکاریهای بینبخشی و اجرای برنامههای صرفهجویی در مصرف انرژی بهبود بخشند. کتی ونگل، معاون اجرایی، رئیس عملیات فنی و مسوول ریسک در جانسون و جانسون معتقد است انقلاب چهارم صنعتی در مورد تعامل انسان و اتوماسیون است. در این مطلب کتی ونگل در مورد اهمیت مشارکت کارکنان در همه سطوح در انتخاب و اجرای فناوری بحث میکند. وی نقش کارکنان طبقه مغازه را در آوردن فناوری عملیاتی (OT) برای بهبود و نوآوری فرآیندهای تولید برجسته میکند و معتقد است: انتخابهای متفکرانه در پذیرش فناوری برای بهبود انعطافپذیری، کاهش ریسک و کاهش هزینهها ضروری است. اپراتورهای کارخانه بهترین جریان را در سراسر سازمان میدانند، بنابراین ورودی و مشارکت آنها در طراحی فناوری برای استقرار موفقیتآمیز ضروری است. نیازهای فناوری و مشتری، تولید را به سمت بهتر شدن سوق میدهد و ۱۰ عنوان فانوس دریایی جانسون و جانسون (از جمله یک فانوس دریایی پایداری) نشاندهنده موقعیت این شرکت به عنوان یک پیشرو در صنعت است. ونگل معتقد است که توانایی همکاری در بین دولتها، مشارکتهای دولتی و خصوصی و ایجاد محیطهای یادگیری برای آینده فنی صنعت تولید بسیار مهم است.
ژاکلین پو، مدیر عامل هیات توسعه اقتصادی سنگاپور (EDB) گفت: مهم است که دولتها اطمینان حاصل کنند که کارگران از مهارتهای مناسب برخوردار هستند.
ژاکلین پو، مدیر عامل هیات توسعه اقتصادی سنگاپور (EDB)، بر اهمیت استفاده از اتوماسیون، هوش مصنوعی و پیشرفتهای فناوری برای افزایش بهرهوری و نوآوری در تولید تاکید میکند و معتقد است: همانطور که فناوریها به سرعت در حال تکامل هستند، برنامههای ارتقای مهارت و مهارت مجدد برای آمادهسازی کارکنان با شایستگیهای لازم ضروری میشوند. تلاشهای مشترک بین صنعت، دولت و موسسات آموزشی میتواند شکاف مهارتها را پر کند و اطمینان حاصل کند که نیروی کار برای آینده تولید آماده است. مجمع جهانی اقتصاد، با مشارکت دولت سنگاپور و سایر ذینفعان، شاخص آمادگی صنعت هوشمند (SIRI) را توسعه داده است، ابزاری برای سنجش بلوغ دیجیتالی که به شرکتها در هر اندازهای امکان میدهد نقاط قوت، ضعف و پیشرفت خود را در پذیرش اتوماسیون و فناوری ارزیابی کنند. بیش از ۸۵۰ شرکت در ۳۰ کشور در حال حاضر از این ابتکار بهرهمند شدهاند، که آنها را قادر میسازد تا عملیات خود را بهبود بخشند و به جامعه جهانی کمک کنند. کیتی جورج، از مدیران ارشد در مک کینزی معتقد است: ابزارهای دیجیتال در سطح بعدی هستند. در مورد چگونگی استفاده از ابزارهای دیجیتالی در مقیاس، فرصتهای جدیدی را برای تولید باز میکند و به بینشهای بیدرنگ و بهینهسازی در کل شرکت و اکوسیستم اجازه میدهد. ادغام فناوریهایی مانند هوش مصنوعی (AI) و اتوماسیون باعث بهبود کارآیی هزینه، کاهش ردپای کربن و بهبود انعطافپذیری و تنوع زنجیره تامین میشود. با بهینهسازی اکوسیستمها، صنایع میتوانند به پیشرفتهایی دست یابند که منجر به شمول اقتصادی و تغییر شکل مفهوم مشاغل تولیدی میشود.
وی معتقد است: بخش تولید در حال گذراندن یک سفر دگرگونکننده در انقلاب صنعتی چهارم است. از طریق طرحهایی مانند شبکه جهانی فانوس دریایی و شاخص آمادگی صنعت هوشمند(SIRI)، شرکتها میتوانند پیشرفت خود را محک بزنند، همکاری را تقویت کنند و استقرار فناوریهای ۴IR را تسریع کنند و در نهایت تولید را به محرک اصلی رشد اقتصادی، نوآوری و پایداری تبدیل کنند.
مرکز زنجیرههای تامین و ساخت پیشرفته بیش از ۱۵۰ رهبر بخش دولتی و خصوصی را از اکوسیستم زنجیرههای تولید و تامین برای پیشبینی روندهای جهانی، استفاده از فناوریهای پیشگام، باز کردن مدلهای کسبوکار نوآورانه و ایجاد مشارکتهای جدید برای ایجاد تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی درگیر میکند.