مدیرعامل یزد بسپار در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» مطرح کرد
دستورالعملهای تولید؛ سختتراز تحریم
یکی دیگر از نکات بسیار مهم رعایت اصول بهداشتی و تمیزی لولهها و تجهیزات لولهکشی است تا منجر به ایجاد بوی نامطبوع در ساختمان نشود. علاوه بر این لولهکشی ساختمان به شیوه مهندسی علاوه بر افزایش بهرهوری، باعث مصرف بهینه نیز میشود، البته پیششرط رعایت این نکات و اجرای درست، استفاده از لولههای با کیفیت است؛ لولههایی که بهویژه در زمان بروز زلزله دچار شکستگی و حوادث ثانویه نشوند. کما اینکه نگاهی به زلزلههای اخیر کشور نشان میدهد بعد از وقوع زلزله، اتفاقات ثانویه مانند ترکیدگی لولههای گاز، آب، فاضلاب و ... حادثهساز بوده است. شرکت «یزد بسپار» از سال ۱۳۷۶ در زمینه تولید لوله و اتصالات در زمینی به مساحت ۲۰ هزار متر مربع آغاز به کار کرد و روز به روز بر سبد محصولات خود افزوده است و از جمله این محصولات میتوان به لولههای «پروپیلن»، «پوش فیت فاضلابی» و «لولههای پنج لایه» اشاره کرد.
تولید براساس استانداردهای آلمان
محمدتقی شهوازیان، مدیرعامل شرکت یزد بسپار به خبرنگار «دنیایاقتصاد» میگوید: با توجه به اینکه علاوه بر توزیع در داخل کشور، بخشی از محصولات ما به کشورهای دیگر صادر میشود، بنابراین علاوه بر استاندارد داخلی، بر اساس استانداردهای بینالمللی از جمله استاندارد آلمان تولید میکنیم.
وی با اشاره به اینکه تحریمهای بینالمللی از عمدهترین موانع صادرات هستند، میافزاید: در گذشته ما به کشورهایی نظیر عراق، افغانستان، ارمنستان، تاجیکستان و... صادرات داشتیم، اما امروز با توجه به تحریمهای بینالمللی و البته سیاستهای ناکارآمد اقتصادی صادرات منحصر به افغانستان و عراق شده است. قطعا در این زمینه چنانچه وزارت امور خارجه در رابطه با شکلگیری مناسبات اقتصادی در کنار مناسبات سیاسی با همسایهها اقدام کند، اثرات قابل توجهی حاصل میشود، چرا که همسایههای ما از نظر تولید این محصولات دچار مشکل هستند و از طرفی با توجه به افزایش هزینههای حملونقل در دنیای تجارت، قطعا حضور شرکتهای اروپایی در این منطقه توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
شرایط سختشده است
شهوازیان ادامه میدهد: با توجه به تحریمهای بینالمللی و مشکلاتی که برای خریداران محصولات ایرانی وجود دارد، با لطایفالحیلی تحریم را دور میزنیم. به طور مثال در کشوری مانند افغانستان، با روشهایی مانند حذف برند ایرانی از روی محصولات و درج کلمات لاتین محصول را به شرکتهای آمریکایی حاضر در بازار افغانستان میفروشیم، اما متاسفانه در داخل کشور بیتدبیریها شرایط را سخت کرده و عملا امکان دور زدن دستورالعملها و بخشنامههای دست و پاگیر وجود ندارد.
وی همچنین به مزایای سیستم «پوش فیت» اشاره و خاطرنشان میکند: در کشورهای اروپایی از لولههای پلیکا استفاده نمیکنند، زیرا عمده مواد اولیه این محصول از کربنات تشکیل شده و به دلیل استفاده از چسب در اتصالات، مقاومت بالایی در برابر زلزله ندارد در حالی که سیستم پوش فیت از مقاومت بسیار بالایی در برابر زلزله برخوردار است. علاوه بر این بارزترین مزیت لولههای پوش فیت سهولت نصب و لولهکشی است، به این ترتیب که در این لولهها برخلاف لولههای پلیکا نیاز به گرم کردن لوله و چسب وجود ندارد. سومین مزیت این لولهها در مقابل لولههای پلیکا، مقاومت فیزیکی بیشتر لولههای پوش فیت است؛ به این صورت که شکنندگی آنها از لولههای پلیکا بسیار کمتر است. همچنین لولههای پوش فیت در مقابل آتشسوزی تا حد بالایی مقاومتر از لولههای پلیکا هستند. شهوازیان همچنین به فقدان نظارت در بازار اشاره میکند و میافزاید: بهرغم اینکه استاندارد ایران سطح چندان بالایی از نظر کیفیت ندارد اما متاسفانه توسط بسیاری از شرکتها رعایت نمیشود و متاسفانه با فراغ بال محصولات بیکیفیت را به بازار عرضه میکنند؛ این وضعیت قطعا در کیفیت کار سایر تولیدکنندههای کیفیت محور تاثیرگذار خواهد بود.
مواد اولیه را ۲۰ درصد گرانتر میخریم
وی با بیان اینکه برای تهیه مواد اولیه تولید مشکلات عدیدهای داریم، میگوید: به علت تحریمها امکان باز کردن السی وجود ندارد و همواره پرداخت پول با ریسکهای زیادی مواجه است. از طرفی مجبوریم مواد اولیه را از کشور واسطه خریداری کنیم که این به معنای افزایش ۲۰درصدی هزینهها است. این مواد در داخل کشور هم تولید میشود، اما علاوه بر اینکه کیفیت به مراتب پایینتری نسبت به نمونههای خارجی دارد، از نظر قیمت هم با نمونههای خارجی قابل رقابت است. بنابراین ما ترجیح میدهیم از مواد با کیفیت خارجی استفاده کنیم، چرا که شرکت ما محصولات خود را تا ۵۰ سال ضمانت میکند.