وی تصریح کرد: استادکارانی که در سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‌ای سازمان فنی و حرفه‌ای کشور شرکت کنند، در صورت احراز صلاحیت حرفه‌ای از «گواهینامه مهارت با اعتبار جهانی» و درصورت تمایل می‌توانند مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای  بگیرند. وی گفت: به جریان‌سازی ملی برای توسعه و توانمندسازی بخشی از جامعه در حوزه اماکن و بناهای تاریخی و فرهنگی نیاز داریم تا بتوانیم از طریق مهارت، در این زمینه اشتغال‌زایی داشته باشیم.‌ هاشمی با تاکید بر این که توانمندسازی سرمایه‌های انسانی باید اولویت اصلی نظام آموزشی کشور باشد، گفت: در حوزه بناهای تاریخی باید احیا و بازسازی، مرمت، صیانت و خلق و به تصویر کشاندن مهارت ایرانی را سرلوحه کار قرار دهیم. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به‌دنبال تخصصی کردن آموزش‌ها هستیم، افزود: آموزش را بین تمام شرکایی که مسوولیت آموزش و تخصص لازم را دارند، توزیع می‌کنیم.

‌هاشمی در این نشست ایجاد «دپارتمان ملی فرش ایران» و «دپارتمان ملی آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی» رانیز اقدامی موثر برای احیای ارزش صنایع‌دستی و بناهای تاریخی عنوان کرد و گفت: برگزاری «مسابقه ملی مهارت مرمت بناهای تاریخی» و  «مسابقه ملی مهارت فرش دستباف» در استان‌هایی که در این حوزه‌ها قطب هستند با هدف جهانی کردن این مسابقات تاکید کرد. او با اعلام آمادگی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برای سنجش مهارت قالیبافانی که توسط صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف معرفی می‌شوند، گفت: برای شرکت‌کنندگانی که مهارت و تخصص‌شان در سنجش، تایید شود، گواهی‌نامه مهارت صادر می‌شود و در صورت نیاز به دوره آموزش تکمیلی برای ارتقای کیفیت کار معرفی می‌شوند.

وی خطاب به نمایندگان صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: صندوق در حوزه کاری خود آسیب‌شناسی و نیازسنجی لازم را انجام دهد و مشخص شود که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه مرمت بناهای تاریخی به‌ویژه در حوزه توانمندسازی سرمایه‌های انسانی چه همکاری ‌هایی می‌تواند داشته باشد.