گزارش نهاوندیان از سفر تجاری به دور دنیا
دنیای اقتصاد - رهاورد سفر هیاتهای اعزامی اتاق بازرگانی ایران به کشورهای هنگکنگ، تایلند و برزیل تشریح شد. رییس اتاق بازرگانی ایران دیروز در جمع خبرنگاران گفت : اتاق بازرگانی باید انجمنهای اقتصادی ایرانیان خارج از کشور را با فرصتهای سرمایهگذاری در داخل کشور آشنا کند.
دکتر نهاوندیان سپس با تبیین نتایج سمینار «فرصتهای تجاری ایران» در هنگکنگ گفت: این سمینار برای اولین بار با همکاری سرکنسولگری ایران در هنگکنگ و حمایت معاونت اقتصادی وزارت خارجه برگزار شد.
وی همچنین از مذاکرات انجام شده به منظور تسهیل شرایط صدور ویزا برای تجار و بازرگانان ایرانی خبر داد و تصریح کرد: هنگکنگ براساس رتبه بندی مجله اکونومیست بازترین اقتصاد دنیا را دارد، بنابراین با وجود توانمندیهای اقتصادی ایران این کشور میتواند دروازه ورود ایران به اقتصاد جهان باشد و به استراتژی جهش صادراتی کشورمان کمک شایانی کند.دکتر نهاوندیان در خصوص دستاوردهای سفر به تایلند نیز توضیح داد : به ابتکار اتحادیه تجار مسلمان تایلند کنفرانس توریسم کشورهای اسلامی از سوی اتاق بازرگانی اسلامی در این کشور برپا شد و پیشنهادهایی که از سوی هیات اعزامی اتاق بازرگانی ایران مطرح شد، در قطعنامه پایانی به تصویب رسید.
وی در مورد پیشنهادهای مطرح شده، گفت: اگر بخواهیم سرمایه عظیم گردشگری در کشورهای اسلامی فراهم کنیم، بازار بزرگی به وجود میآید که باید استانداردهای مورد علاقه این جامعه بزرگ مانند استانداردهای مواد غذایی حلال و توریسم اسلامی را به وجود آوریم.
وی در ادامه گفت: اگر بتوانیم استانداردهای توریسم اسلامی را تبدیل به برند کنیم، ارائهکنندگان خدمات توریسم دنیا به دنبال گرفتن گواهینامه این استانداردها تلاش میکنند.وی در مورد مبادلات تجاری بین ایران و تایلند نیز خاطر نشان کرد: تعرفههای تبعیضی در مورد کالاهای ایرانی وجود دارد که گفتوگوهای موثری در این زمینه انجام شد. در حال حاضر صادرکنندگانی داریم که در بازار تایلند فعال هستند که اگر میزان تعرفهها کاهش پیدا کند، به طور قطع حجم مبادلات افزایش پیدا خواهد کرد.وی از جمله صنایع قابل توجه تایلند را صنعت غذای حلال عنوان کرد و گفت: در بزرگترین دانشگاه تایلند موسسه تحقیقاتی و تکنولوژی غذای حلال تاسیس شده است که میتواند الگوی مناسبی در این حیطه برای ایران باشد.رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه به گزارش سفر به برزیل پرداخت و گفت: کشور برزیل به عنوان بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین جایگاه برجسته و غیرقابل انکاری دارد و به عنوان یکی از کشورهای مهم گروه غیرمتعهدها از موقعیت خاصی برخوردار است.وی از اعزام هیات تجاری به برزیل تا دو ماه دیگر خبر داد و خاطرنشان کرد: مذاکرات انجام شده در این سفر تسهیلات خوبی برای سفرهای آتی هیاتها فراهم کرد.اسدا... عسگر اولادی رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین نیز با اشاره به برپایی سمینار صنایع کوچک و متوسط در اواخر ماه نوامبر در هنگکنگ از فعالان اقتصادی کشور برای شرکت در این سمینار دعوت کرد.
عسگراولادی همچنین از برپایی ۲ نمایشگاه مهم در تاریخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه در مسکو و آستاراخان خبر داد.به گفته رییس اتاق مشترک ایران و چین، اگرچه در دنیای امروز اینترنت و فناوری اطلاعات (IT) نقش مهمی در ارتباطات دارد، اما هنوز مذاکرات رودررو و دیدارها و رفتوآمدهای متقابل در توسعه روابط کشورها تاثیر چشمگیری دارند.دکتر محمدرضا کرباسی دبیرکل اتاق اکو نیز در سخنانی در این جلسه با اشاره به سفر هیات اعزامی اتاق ایران به تایلند، هدف دولت آن کشور را جذب مسلمانان سرمایهگذار، صنعتگر و توریسم به این کشور و حمایت از آنها عنوان کرد.شاهرخ ظهیری، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران نیز در این جلسه با اشاره به مذاکرات انجام شده در خصوص برگزاری نمایشگاه صنایع غذایی حلال در ایران گفت: تهیه قوانین و مقررات تولید و صادرات صنایع غذایی حلال با کمک کارشناسان در اتاق بازرگانی تهران آغاز شده است. وی در ادامه خواهان ارتباط مستحکم شوراها و اتاقهای بازرگانی کشورهای اسلامی برای انتقال دیدگاهها و اطلاعات اقتصادی این کشورها شد.
ارسال نظر