پرویز داوودی با تاکید بر نقش بسیار مهم و تعیین‌کننده آمار در سیاستگذاری‌های کلان کشور گفت: مدیران موظفند آمار مبتنی بر واقعیت‌ها را به مسوولان بالاتر ارائه کنند ولی متاسفانه در برخی آمارهایی که سازمان آمار ارائه داده و آماری که بانک مرکزی در خصوص برخی موارد از جمله بیکاری ارائه کرده متفاوت است. به گزارش خبرگزاری مهر، معاون اول رییس‌جمهوری که دیروز به مناسبت روز آمار جمع مدیران آمار کشور در نهاد ریاست‌جمهوری سخن می‌گفت، اظهار کرد: در برنامه‌ریزی، تعیین اهداف و هدایت برنامه‌های اجرایی کشور ما نیازمند نظام آماری متناسب با جامعه هستیم تا بتوانیم سیاستگذاری‌ها را به طور دقیق تداوم یا آنها را اصلاح کنیم.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر موقعیت آمار کشور مطلوب است و ما بر اساس آماری که از سیاستگذاری‌های کلان داخلی و خارجی داریم، می‌بینیم که ایران در مجامع بین‌المللی جایگاه مناسبی را بر اساس آمار به دست آورده ولی باید تلاش کرد جایگاه ایران بر مجامع بین‌المللی بهتر از گذشته شود.

داوودی افزود: امروز آمار اهمیت بسیاری زیادی در بخش‌های اجرایی دارد زیرا موجب تجزیه و تحلیل، نظارت و کنترل می‌شود.

به گفته وی ما باید برای هر مدل سازی آمارهای دقیقی داشته باشیم که سازمان آمار ایران در این زمینه نقش بسزایی را دارد.

معاون اول رییس‌جمهوری خطاب به مدیران آمار کشور گفت: شما باید تلاش کنید تا سرعت آمارگیری را در کشور بیشتر از گذشته و آمار خود را دقیق‌تر و به روزتر کنید. زیرا بعضی آمارها به دلیل شرایط خود زمانبر هستند که همین امر باعث می‌شود تا مسوولان کشور پاسخ مناسب یک سیاست را برای تداوم یا اصلاح هر چه سریع‌تر آن را نداشته باشند.

وی گفت: ما باید آمارهای ثبتی را بر اساس استانداردها و با زمان معین مشخص کنیم و تمامی دستگاه‌های خود را موظف کنیم که سرعت خود را در ارائه آمار دقیق بیشتر کنند.

داوودی فرهنگ‌سازی و ایجاد فضای فرهنگ لازم برای همکاری افراد جامعه را یکی دیگر از کارهای مهم آمار برشمرد و گفت: مدیران باید آمار مبتنی بر واقعیت را به مسوولان بالاتر ارائه دهند ولی متاسفانه در برخ آمارهایی که سازمان آمار ارائه داده و آماری که بانک مرکزی در خصوص برخی موارد از جمله بیکاری ارائه کرده متفاوت است.

به گزارش دنیای اقتصاد، سخنان داوودی اشاره به اختلاف آماری میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران دارد آنجا که مرکز آمار نرخ بیکاری را ۹/۹درصد اعلام کرد و بانک مرکزی آمار ۹/۱۱درصدی را ارائه داد. صاحبنظران نبود خط‌مشی واحد و معیارهای استاندارد برای تعیین نرخ بیکاری در داخل را عامل اختلاف‌نظر دستگاه‌های مختلف در مورد وضعیت بیکاری در ایران دانسته‌اند.