به پایان آمد آن مجلس تورم همچنان بالاست!
کارکرد مجلس هفتم از ابعاد گوناگون در این چند روزه، به نقد کشیده شده است. یکی از مهمترین درسآموزیها، ضعف مدیریت زمان و عدم اولویتبندی بهینه رفع مشکلات مردم بود ...
دکتر احمد یزدانپناه
کارکرد مجلس هفتم از ابعاد گوناگون در این چند روزه، به نقد کشیده شده است. یکی از مهمترین درسآموزیها، ضعف مدیریت زمان و عدم اولویتبندی بهینه رفع مشکلات مردم بود ... ... که مطالبه به حق از خانه ملت است.
مجلس هشتم باید در این شرایط حساس، لحظهای را از قدرت اعطایی مردم به خود برای «قانونگذاری» و «نظارت» بر اجرای درست امور این مرز پرگهر غفلت نکند. راسل جمله معروفی دارد، میگوید: «ما که این امکان را داریم در آینده اشتباهات جدید مرتکب شویم، چرا باید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم؟» از مطالبات و مشکلات سهگانه مردم؛ یعنی تورم و بیکاری و مسکن بر خلاف اولویت دولتیان که بیکاری را پرچم کردهاند، تورم بوده و هست. مجلسیان از مجاری گوناگون مسوولیت خود میتوانستند آن را به وضع کنونی نکشانند!
مجلسیان اگر پند دانشگاهیان متخصص و دلسوز را هم به دلایلی شنوایی نداشتند، لااقل به مرکز پژوهشهای خود مجلس که قرار بوده و هست توان کارشناسی تصمیم سازی و تصمیمگیری مجلسیان را بالا ببرد، باید بیشتر گوش میکردند.
مثال: مرکز پژوهشهای مجلس از موفقیت ترکیه در یک رقمی کردن تورم چهار نعل خود و به ۷/۷ رساندن آن چندین نوبت تحلیلهای خود را ارائه کرده است.
حذف کسری بودجه از طریق مهار مخارج بخش عمومی، سرعت بخشیدن به خصوصیسازی واقعی (به عنوان یکی از سه مولفه یک خصوصیسازی درست) همراه ساختن افکار عمومی با طرح صادقانه مسائل، استفاده از منابع صندوق بینالمللی پول برای مهار بحران بدهیها (حال بفرمایید نفت نعمت است یا بلای سیاه) سالم سازی روابط مالی دولت (شفافیتها) و مبارزه جدی و موثر با مفاسد اقتصادی از راهکارهای دولت ترکیه برای مهار تورم به مجلس یادآوری شده بود.
اگر متغیر کلیدی مهار تورم درترکیه را انضباط مالی دولت و سیاستهای پولی به موقع و درست بدانیم، مجلس هفتم در این راستا چه کرده است؟ مجلس برای «جو سرمایهگذاری» داخلی و خارجی چه کرده است؟
یادتان باشد همان کمال درویش که معمار اقتصاد نوین ترکیه است و در این چهارسال بارها برای تعامل درست مجلس هفتم و دولت نهم از او یاد کردهام و وزیر کنار گذاشته شده اقتصاد هم در لحظه وداع از او سخن گفت با ۲/۱۶میلیارد دلار صندوق بینالمللی پول، اصلاحات ساختاری و اصولی ترکیه را انجام داد و به مالیه عمومی ترکیه نظم و نسق هدفدار بخشید و آن را در جهت رشد اقتصادی و رفاه مردم آن کشور سامان داد ولی مجلس با این رشد درآمد نفت باید قبول کرد میتوانست خیلی بهتر از اینها عمل کند!
دغدغههای مسوولان ایران دوست و مشکلات و گرفتاریهای مردم، مجلس هشتم را از تکرار اشتباهات گذشته باید مصون نماید؛ چرا که رشد شتابان قافله توسعهیافتگیها و دورقمی بودن تورم کشورمان و برزخ تصمیمسازیهای کلیدی در حوزه پولی و مالی و ساختاری همه نماگرهایی هستند که مجلس هشتم را مجلسی پویا و زمان آگاه و شریک در تحمل دیگران و مشاوره پذیر و اطلاعرسان به مردم در چشمانداز ناظران آگاه قلمداد مینماید.
ارسال نظر