پادشاه انگلیس در بیمارستان بستری شد
کاخ سلطنتی انگلیس روز جمعه اعلام کرد که چارلز سوم پادشاه ۷۵ ساله این کشور برای درمان عارضه پروستات در بیمارستان بستری شد.
رسانههای انگلیس میگویند که نامبرده را هنگام ورود به بیمارستان کلینیک لندن دیدهاند. این همان بیمارستانی است که عروسش (همسر ولیعهد) برای درمان عارضه شکمی بستری است. گفته میشود که چارلز پیش از بستری شدن، با وی دیدار کرده است.
فرمانده نیروهای مسلح انگلستان اولین مقامی نیست که نسبت به وقوع جنگ احتمالی با روسیه به مردم کشورش هشدار داده است بلکه برخی دیگر از مقامات اروپایی نیز پیشتر نسبت به احتمال وقوع جنگ با روسیه هشدار داده بودند.
کاخ باکینگهام برای جلوگیری از بروز گمانهزنیها درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس ادعا کرد که درمان نامبرده همسو با عارضهای است که به طور طبیعی سایر مردان دچار میشوند، «اما تعاملات عمومی پادشاه برای مدت کوتاهی به تعویق خواهد افتاد»
چارلز سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی در پی فوت مادرش الیزابت دوم به تاج و تخت رسید. اعتراضها از همان زمان به برگزاری تشریفات پرخرج خاکسپاری، در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشور بالا گرفت و جنبش ضد سلطنتی موسوم به «جمهوریخواه» چندین تظاهرات اعتراضی برپا کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا خبر داد که چهار مسئول نظامی عالیرتبه یمن توسط آمریکا و یمن تحریم شدند .
این جنبش که هزاران عضو و دهها هزار طرفدار دارد سالهاست که برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس را خواهان است و تاکید دارد که این نظام یادآور ستمهایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشتهاند.
اعتراضها از همان زمان به برگزاری تشریفات پرخرج خاکسپاری، در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشور بالا گرفت و جنبش ضد سلطنتی موسوم به «جمهوریخواه» چندین تظاهرات اعتراضی برپا کرد. این جنبش که هزاران عضو و دهها هزار طرفدار دارد سالهاست که برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس را خواهان است و تاکید دارد که این نظام یادآور ستمهایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشتهاند.
ماجرای اعتراضات به قتل «کریس کابا» شهروند رنگینپوست انگلیسی که توسط پلیس لندن به قتل رسید نیز به همان دوره مربوط میشود. کابا در تاریخ ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پلیس اعلام کرد که دلایل این جنایت و اینکه آیا این قتل با انگیزه نژادپرستی صورت گرفته است یا خیر را بررسی می کند.
همان زمان خانواده و نزدیکان او در اعتراض به جنایات نژادپرستانه پلیس در خیابانها تظاهرات برپا کردند اما رسانههای انگلیس، این تجمع را که با مرگ الیزابت همزمان شده بود، نشانه اعلام وفاداری جامعه رنگینپوستان به الیزابت جا زدند.
از سویی، تظاهرات و اعتراضها به نظام سلطنتی در انگلیس تا روز تاجگذاری چارلز ادامه یافت و جنبش جمهوریخواهان با حمل شعارنوشته های «تو شاه من نیستی» در مرکز شهر لندن، نمایش سنگینی را علیه نظام سلطنتی به راهانداخت. گراهام اسمیت رهبر این جنبش طی سخنانی آیین تاجگذاری را یک پانتومیم گرانقیمت و سیلی به صورت میلیون ها نفری خواند که با بحران هزینه زندگی دست و پنجه نرم می کنند.
اکنون نیز با گذشت یک سال از مرگ الیزابت، نه تنها اعتراضها فروکش نکرده که طبق آمارها، دستکم یک سوم جامعه انگلیس، سلطنت را یک عنصر اضافه، پرخرج و منسوخ میدانند.
نشریه گاردین چندی پیش در گزارشی نوشت که نظام سلطنتی انگلیس بیش از هر زمان دیگری آسیبپذیر و شکننده است و این امکان وجود که از سوی جنبش جمهوریخواهان سقوط کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.