هشدار سازمان ملل درباره وضعیت غزه

 دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که نزدیک به ۸۰ درصد از جمعیت غزه آواره شده‌اند و حدود ۸۹۶ هزار آواره در ۹۹ مرکز در بخش‌های مرکزی و جنوبی غزه ساکن هستند.

در این بیانیه آمده است که به دلیل ازدحام بیش از حد آوارگان در اردوگاههای سازمان ملل در نوار غزه و شرایط بهداشتی نامناسب در این پناهگاه‌ها، تعداد زیادی از موارد ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله بیماری حاد تنفسی، اسهال، پوستی و حالات مرتبط با ابتلا به آلودگی شپش ثبت شده است.

باران شدید در غزه/ شرایط آوارگان بحرانی‌تر شد + عکس

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اضافه کرد که به دلیل مساحت کم داخل پناهگاه‌ها در جنوب غزه، بیشتر مردان و پسران پناهجویان آواره مجبور هستند که در بیرون چادر یا حیاط مدارس و خیابان‌ها و یا در کنار دیوارهای بیرونی پناهگاه‌ها اقامت کنند.

گزارش شده است که روز جمعه حدود ۴۰۰ فلسطینی از شهر غزه و مناطق شمالی آن از طریق گذرگاهی که ارتش رژیم اسرائیل برای روند تخلیه ساکنان غزه در امتداد جاده صلاح الدین شریان اصلی تردد بین شمال و جنوب غزه طراحی کرده است، به سمت جنوب حرکت کردند.

در این بیانیه توضیح داده شده است که گرسنگی دلیل اصلی این مهاجرت گروهی است زیرا ساکنان محاصره شده شمال غزه هفته‌ها است که کمک‌های غذایی دریافت نکرده اند.

گروه‌های مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروه‌های مقاومت، غزه را محاصره و تمام گذرگاه‌های آن را بست.

مخالت رژیم صهیونیستی با ورود کمک‌های بشردوستانه تا چند روز قبل و تا پیش از آتش بس موقت بین رژیم صهیونیستی و حماس ادامه داشت و مقامات رژیم صهیونیستی پس از بازرسی محموله‌های ارسالی از سوی کشورهای مختلف اجازه «ورود محدود» این کمک‌ها به نوار غزه را داده اند.

تعدادی از بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی نوار غزه طی روزهای گذشته اتمام ذخایر سوختی خود و نیاز فوری به ملزومات پزشکی را اعلام کرده‌اند اما رژیم صهیونیستی اجازه ورود بسیاری از کمک‌های ارسالی به این بیمارستان‌ها را نداده است.

جمهوری اسلامی ایران ماه گذشته میلادی، ۶۰ تن کمک بشردوستانه به مصر ارسال کرد تا این کمک‌ها از طریق مصر وارد نوار غزه شوند. محموله کمک‌های ایران شامل مواد غذایی، پزشکی و دارو بود که بعد از انجام هماهنگی‌های لازم، به فرودگاه «العریش» مصر ارسال شده بود.

از جمعه گذشته جنگ غزه پس از ۴۸ روز متوقف شده و آتش بس چهار روزه میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی برقرار شده است.​

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.