از همین ترفند ساده برای پایین آوردن فشار خون استفاده کنید

یک مطالعه پزشکی اخیرا نشان داد که کاهش مصرف روزانه نمک خوراکی (سدیم) به میزان یک قاشق چایخوری ممکن است فشار خون را به اندازه مصرف داروهای فشار خون بالا کاهش دهد .

این مطالعه که توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه نورث وسترن فاینبرگ و دانشگاه آلاباما انجام شد و در مجله "JAMA" منتشر شد، نشان داد که این کاهش بدون توجه به وضعیت فشار خون بالای شرکت کنندگان یا استفاده از داروهای ضد فشار خون اتفاق افتاده است.

این تحقیق شامل 213 نفر 50 تا 75 ساله بود که به مدت یک هفته تحت رژیم غذایی کم سدیم قرار گرفتند.
محقق ارشد این مطالعه، دیپاک گوپتا، استاد پزشکی در کالج پزشکی فاینبرف، گفت که شرکت کنندگان در مقایسه با رژیم غذایی معمول خود، مصرف نمک خود را حدود یک قاشق چایخوری در روز کاهش دادند و نتیجه آن کاهش فشار خون سیستولیک حدود ۶ میلی متر، بود. که مشابه اثر ناشی از داروهای فشار خون بالا است.

نورینا آلن، محقق ارشد این مطالعه، گفت: این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد افرادی که قبلاً داروهای فشار خون مصرف می کردند، می توانند فشار خون خود را با محدود کردن سدیم بیشتر کاهش دهند.

این محقق همچنین بر اساس نتایج نشان داد که بین 70 تا 75 درصد از شرکت کنندگان، صرف نظر از اینکه قبلاً داروهای فشار خون مصرف می کردند یا نه، با کاهش سدیم در رژیم غذایی، فشار خون آنها کاهش یافت.

دکتر اندرو فریمن، پروفسور بیماری های قلبی عروقی در دنور که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: "یک قاشق چای خوری نمک ممکن است مقدار کمی به نظر برسد اما یک قاشق چای‌خوری نمک برابر با 2300 میلی‌گرم است که مصرف آن برای افراد بالای 14 سال توصیه شده است.

سازمان جهانی بهداشت می گوید مصرف مقادیر زیاد نمک یکی از عواملی است که منجر به افزایش بروز بیماری های قلبی عروقی و سکته می شود.

شاید ندانید این علائم هشدارآمیز، نشان‌دهنده مشکلات کبدی است

داده ها نشان می دهد که میانگین مصرف نمک در اکثر کشورهای خاورمیانه حدود 10 گرم برای هر نفر در روز است که بیش از دو برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

نمک تقریباً در هر چیزی که می خوریم وجود دارد، یا به این دلیل که سطوح بالایی از آن در اکثر غذاهای آماده و فرآوری شده یافت می شود، یا به این دلیل که هنگام تهیه غذا به آن اضافه می کنیم.

کاهش مصرف نمک به کمتر از ۵ گرم برای هر نفر در روز می تواند از بیماری های قلبی عروقی که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد قاتل شماره یک در جهان محسوب می شود، محافظت کند، این بیماری عامل ۱۷.۳ میلیون مرگ زودرس در جهان است و این در منطقه مدیترانه شرقی، بیماری های قلبی عروقی، که شامل بیماری قلبی و سکته می شود، عامل اصلی ناتوانی و مرگ زودرس است.

این سازمان در سپتامبر گذشته هشدار داد که از هر ۵ نفری که از فشار خون بالا رنج می برند، حدود ۴ نفر درمان کافی دریافت نمی کنند و اگر کشورها بتوانند پوشش درمانی را گسترش دهند، می توان از ۷۶ میلیون مرگ بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۵۰ جلوگیری کرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.