پشتپرده اجرا نشدن طرح اشغال کرانه باختری
روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی به قلم «آنشِل فیفر» نوشت دلیل عدم اجرای طرح اشغال بخشهای بزرگی از اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری در تاریخ یکم جولای (چهارشنبه)، این بود که طرح مذکور از ابتدا بیشتر به عنوان وسیلهای برای انحراف توجهات از پروندههای فساد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی طراحی شده بود و نه طرحی عملی.
در ابتدای این یادداشت با نقل یک داستان قدیمی یهودی، آمده است که از زمان مطرح شدن طرح اشغال کرانه باختری توسط نتانیاهو طی مصاحبه وی با شبکه ۱۲ در آغاز فعالیتهای تبلیغاتی پیش از انتخابات سراسری قبلی در فلسطین اشغالی، این طرح وسیله نتانیاهو برای انحراف توجهات بود.
هاآرتص در این باره توضیح داد: «این [طرح] همواره وسیله عالی برای انحراف توجه رأیدهندگان اسرائیلی از فساد نخستوزیر و روشهای خودکامانه وی بوده است و اکنون نیز وسیلهای برای منحرف کردن افکار عمومی از شکست وی در طراحی مناسب استراتژی خروج از بحران ویروس کرونا میباشد؛ امری که باعث موج دوم این همهگیری شد و راه شفافی برای خروج از بحران اقتصادی نیز دیده نمیشود».
این روزنامه درباره تاثیرات بینالمللی این طرح نیز نوشت: «الحاق، در عرصه بینالمللی نیز برای او (نتانیاهو) عایدی داشت. برای دههها، جامعه بینالمللی به اسرائیل فشار میآورد تا اشغالگری [در کرانه باختری] را پایان داده، از اراضی [خصوصی فلسطینیان] عقبنشینی کرده، شهرکها را برچیده و اجازه تاسیس یک دولت فلسطینی را بدهد. اما از زمان مطرح شدن الحاق، مسیر به سمت راحتتری برای نتانیاهو تغییر کرد؛ [که جهان بگوید] فقط دست از این [طرح] بکش، ما میتوانیم با اشغالگری کنار بیایم!»
هاآرتص در ادامه تصریح کرد: «نتانیاهو قطعا [حتی] طرح الحاق را برنامهریزی نکرده است. هیچ نقشهای وجود ندارد. هیچ جدول زمانی وجود ندارد. هیچ پیشنویسی برای اسناد قانونی که به کابینه یا کنست ارائه شود، وجود ندارد. تمام آنها، این تصور را تقویت میکند که الحاق حداقل برای مدت ۱۷ ماه قبل، چیزی بیش از یک وعده انتخاباتی مبهم برای رأی آوردن پایگاه راستگرایان نبود».
رژیم صهیونیستی قصد دارد با حمایتهای دولت آمریکا، سی درصد از کرانه باختری فلسطین را به قلمرو خود ملحق و آن را رسماً اشغال کند. مقامات و گروههای فلسطینی این اقدام را بخشی از طرح ضد فلسطینی آمریکا موسوم به معامله قرن میدانند و به همین دلیل خواستار قطع همکاری با آمریکا و اسرائیل هستند.
کابینه تلآویو پیشتر وعده داده بود روز یکم جولای (چهارشنبه) تاریخ اجرای طرح اشغال خواهد بود. این در حالی است که «گابی اشکنازی» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی احتمال داده بود این طرح روز چهارشنبه اجرا نشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.