همانطور که انتظار می رفت بانک مرکزی آمریکا در پایان نشست خود تصمیمی برای تغییر نرخ بهره که اکنون در محدوده صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد نگرفت. بانک مرکزی در بیانیه خود اعلام کرد رشد اقتصادی امسال آمریکا احتمالا به منفی ۶.۵ درصد و نرخ بیکاری به ۹.۳ درصد خواهد رسید و انتظار می رود نرخ های بانکی دست کم تا دو سال دیگر در سطوح فعلی حفظ شود.  

مروین لو، استراتژیست ارشد بازارهای جهانی در موسسه گلوبال مارکتس گفت: چیزی که از بیانیه فدرال رزرو دستگیرمان می شود، این است که آن ها انتظار دارند روند احیای اقتصاد دست کم دو سال طول بکشد و این مدت طولانی تر از چیزی است که خیلی ها پیشتر فکر می کردند.  

طبق اعلام دفتر کنترل بودجه آمریکا، کسری بودجه دولت در هشت ماه ابتدایی سال مالی جاری به ۱.۹ تریلیون دلار رسیده است. تنها در ماه می میزان مخارج دولت ۴۲۴ میلیارد دلار بیشتر از میزان درآمدهای آن بوده است. درآمدهای دولت طی ماه می ۵۸ میلیارد دلار نسبت به ماه قبل کاهش پیدا کرده است.

 از سوی دیگر شاخص‌های کلان اقتصادی منتشرشده درباره کشورهای اروپایی نشان دهنده این است که شرایط کماکان تا حد زیادی بد باقی مانده است هر چند که بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است برنامه خرید اوراق قرضه خود را با ۶۰۰ میلیارد یورو افزایش به ۱.۳۵ تریلیون یورو خواهد رساند و این برنامه را تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داد.  

بانک مرکزی آلمان در گزارشی هشدار داده است که حتی با وجود حمایت های صورت گرفته توسط دولت، اقتصاد این کشور امسال ۷.۱ درصد کوچک خواهد شد و در بهترین حالت دو سال تا بازگشت میزان تولیدات به سطوح قبل از زمان بحران زمان لازم خواهد بود. از سوی دیگر بانک مرکزی ایتالیا نیز با انتشار گزارش مشابهی پیش بینی کرد اقتصاد این کشور تحت تاثیر شیوع کرونا در سال جاری ۱۳ درصد کوچک شود. در سه ماهه نخست امسال اقتصاد ایتالیا ۵.۳ درصد کوچک شده بود که بدترین عملکرد فصلی اقتصاد این کشور از سال ۱۹۹۵ تاکنون محسوب می شود.

زک پندل، قایم مقام بخش ارزی بانک گلدمن ساکس گفت: اقدامات اخیر صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا باعث کاهش ریسک‌های موجود بر سر راه اقتصادهای اروپایی خواهد شد. با این حال چالش بازطراحی یک ساختار مالی فراگیر در اروپا به قوت خود باقی است و برای پرداختن به ضعف‌های موجود باید تغییرات بیشتری اعمال شود.  

در حال حاضر اصلی‌ترین دلیل نگرانی فعالان بازار ارز اخبار مربوط به تشدید جنگ تجاری آمریکا با چین و مساله هنگ کنگ است. پس از جدال لفظی بین واشنگتن و چین بر سر مقصر بودن طرف چینی در شیوع کرونا در جهان، اکنون برخی از قانون گذاران آمریکایی به دنبال تحریم چین به بهانه دخالت چین در امور داخلی هنگ کنگ هستند. از سوی دیگر وانگ یی، وزیر خارجه چین به آمریکا در خصوص به راه انداختن یک جنگ سرد دیگر هشدار داده است.  

روبرتو کوبو، مدیر ارزی در موسسه " بی بی وی ای" گفت: تنها چند ماه به انتخابات ریاست جمهوریآمریکا زمان باقی مانده و بعید است که طرف آمریکایی خواستار کاهش واقعی تنش‌ها با چین باشد. این مساله باعث خواهد شد تا دست کم در شش ماه آینده شاهد تداوم فضای پرریسک در بازارهای جهانی باشیم.

نتایج نظرسنجی صورت گرفته از ۶۰ کارشناس ارزی توسط رویترز نشان می دهد که یک سوم این افراد معتقدند دلار در ماه ژوئن نخواهد توانست دست به یک پیشروی بزرگ بزند هر چند که احتمال تضعیف بیش از حد آن نیز ضعیف خواهد بود.

جین فولی، کارشناس مسائل ارزی در " روبو بانک" گفت: بازارها بین جریان مختلفی از اخبار گیر کرده‌اند. از یک سو شاهدیم که بانک های مرکزی جریان عظیمی از نقدینگی را به بازارها تزریق کرده‌اند و از سوی دیگر تنش‌های ژئوپلتیکی به سطوح کم سابقه ای رسیده است که می تواند عواقب ناگواری برای اقتصاد جهانی داشته باشد.

در حوزه تجارت خارجی نیز عملکرد ناامیدکننده اقتصادهای آمریکایی ادامه دارد؛ صادرات آمریکا تا پایان ماه آوریل با کاهش ۲۰.۵ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده است که این رقم در طول یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. در طرف واردات نیز آمریکایی ۱۰.۷ درصد کمتر از ماه قبل واردات داشته‌اند. آمارهای مشابه منتشر شده برای کانادا نیز نشان می دهد در ماه آوریل صادرات با کاهش ۲۹.۷ درصدی و واردات با کاهش ۲۵.۱ درصدی مواجه شده است و افزایش کسری تراز تجاری، دلار کانادا را تحت فشار قرار داده است.  

از سوی دیگر ویروس کرونا کماکان قربانی می گیرد هر چند که با کند شدن سرعت شیوع آن در بسیاری از مناطق روند بازگشایی کسب و کارها آغاز شده است. تاکنون بیش از هفت میلیون و ۵۵۶ هزار و ۴۶۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۲۲ هزار و ۱۰۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۱۵ هزار و ۹۲۵ نفر، انگلیس با ۴۱ هزار و ۲۷۹ نفر، برزیل با ۴۰ هزار و ۲۷۶ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۱۶۷ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۳۴۶ نفر بوده است.  

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۳۸ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۶.۷۶ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۵۹ دلار اعلام شد.  

ارزهای اروپایی

چشم انداز اقتصادی منطقه یورو کماکان در سطح ناامید کننده باقی مانده است به طوری که بانک جهانی در گزارش خود پیش بینی کرده است متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو این منطقه در سال جاری به منفی ۹ درصد برسد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد ثبت شده در این منطقه از زمان تشکیل آن در سال ۲۰۰۰ میلادی خواهد بود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با افت ۱.۱۶ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۵۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۷ درصد پایین رفت و با عقب رفتن از کانال ۱.۱۳  به ۱.۱۲۹ دلار رسید.

امره اشپایتسر - تحلیلگر بازار ارز در موسسه وستپاک اف ایکس - گفت: رشد اقتصادی کشورها خیلی کم شده است اما اوضاع به آن بدی که قبلا تصور می شد هم نیست. اینکه کم کم روند بازگشت فعالیت های اقتصادی به سطوح پیش از آغاز بحران آغاز شده است می تواند محرک جدید بازارها باشد.

ارزهای آسیایی

عملکرد اقتصادهای بزرگ آسیا نیز کماکان در سطح ناامیدکننده ای باقی مانده است. طبق اعلام دولت ژاپن در سه نخست امسال اقتصاد این کشور ۰.۶ درصد کوچک تر شده است. این رشد که ۰.۳ درصد بیشتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان است، بدترین عملکرد اقتصاد ژاپن از سال ۲۰۱۵ تاکنون محسوب می شود. بانک مرکزی ژاپن از ماه مارس تاکنون در مجموع حدود ۱۴.۴ تریلیون ین نقدینگی به اشکال مختلف به بازارهای مالی تزریق کرده است تا از پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا بکاهد.

از سوی دیگر خبر مربوط به تقویت ذخایر ارزی چین باعث بازگشت آرام آرام دلار به محدوده مقاومتی ۷ یوانی می شود. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۱۰.۲۳ میلیارددلار افزایش نسبت به ماه آوریل به ۳.۱۰۲ تریلیون دلار رسیده است.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۲۱ درصد کاهش به ۱۰۶.۸۸۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۵۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۶۵ یوان چین اعلام شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.