حبیب الله طاهرخانی در مراسم آغاز عملیات اجرای ۱۴ هزار و ۵۶۴ واحد مسکن فرهنگیان اظهار کرد: علاوه بر بیش از ۸۰۰۰ واحد مسکونی که در شهرهای جدید در این مرحله احداث خواهد شد، ۲۹ پارک و فضای سبز، ۷ مجموعه درمانی، ۳۷ مجموعه ورزشی، ۱۸ مسجد و ۱۱ مرکز فرهنگی در شهرهای جدید احداث می‌شود که امیدواریم این اقدامات به جذابیت سکونت بیانجامد.  

وی افزود: ما ظرفیت ساخت و سازهای مسکونی را با توجه به زمینهای آماده شده داریم ولی موضوع اصلی ایجاد مراکز خدماتی است که به جذابیت سکونت منجر می‌شود.

چهار شهر جدید صاحب مترو می شوند

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: از تاکیدات وزیر راه و شهرسازی، توسعه دسترسی ها بین شهرهای جدید و شهرهای مادر است. کسانی که محل اشتغال شان در شهرهای بزرگ است، زمانی سکونت در حومه برایشان مطلوب است که بتوانند دسترسی سریع و آسانی به شهرهای اصلی داشته باشند. این مشکل عمومی مناطق کلان شهری کشور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، یکی از اصلی ترین اولویت ها را توسعه حمل و نقل ریلی بین کلانشهرها و شهرهای جدید دانست و گفت: سال گذشته مترو کرج - هشتگرد را به بهره‌برداری رساندیم. انشاالله برنامه اتمام مترو بهارستان تا سال ۱۴۰۰ را نیز داریم. مترو فرودگاه امام (ره) تا شهر پرند را با شهرداری تهران پیش می بریم. همچنین امسال کلنگ مترو تهران - پردیس زده می شود.

ساخت ۷۰ هزار واحد مسکن ملی در شهرهای جدید آغاز شده است

طاهرخانی با بیان اینکه احداث واحدهای مسکونی در شهرهای جدید ظرفیتی است که به بازار مسکن کلانشهرها کمک می‌کند گفت: در طرح اقدام ملی مسکن ۲۰۰ هزار واحد به عنوان تعهد شرکت عمران شهرهای جدید است که تاکنون ۷۰ هزار واحد در سه شکل مختلف آغاز شده که پیشروترین آن مشارکت با بخش خصوصی است. آورده ما عموماً زمین و پروانه ساخت است و هزینه ساخت بر عهده شرکت‌های بخش خصوصی خواهد بود.

به گفته طاهرخانی، در بخش مشارکت تاکنون ۱۲ هزار و ۷۰۰ واحد شروع شده و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیز در مرحله انعقاد قرارداد است. کل برنامه برای مشارکت با بخش خصوصی ۵۰ هزار واحد است که ۲۵ هزار واحد آن تا پایان امسال آغاز می‌شود.

جذب ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال جاری

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید اظهار کرد: اگر هزینه ساخت هر یک از این واحدها را حتی ۲۰۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، امسال می توانیم ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی را وارد حوزه ساخت و ساز کنیم.

وی در پاسخ به سوال معاون اول رئیس‌جمهوری که پرسید منظورتان از بخش خصوصی، سرمایه گذار است یا مالکان واحدها؟ بیان کرد: این ها عموماً سرمایه‌گذاران و پیمانکاران هستند که قاعدتاً تامین زمین و پروانه ساخت برایشان مشکل است. به همین دلیل ما این دو این اقدام را برای آن‌ها تامین می‌کنیم که وارد حوزه ساخت می شوند و در پایان پروژه سهم هریک از طرفین تقسیم می شود. بخش خصوصی واحدهای خود را بر اساس قیمت بازار می فروشد و سهم ما در اختیار سیاست‌های دولت قرار می گیرد.  البته بازار مسکن شهرهای جدید یک ویژگی دارد که ما عموماً جامعه مخاطبمان اقشار متوسط هستند و مسکن لوکس در شهرهای جدید ساخته نمی شود.

وی با اشاره به وجه دیگر طرح اقدام ملی که در قالب ثبت نام اجرا می‌شود گفت: این افراد کسانی هستند که حائز شرایط بودند و در قالب فراخوان عمومی اقدام به ثبت‌نام کردند. برای این افراد با کمک منابع بانکی، پروژه های پیمانکاری ساخت ایجاد خواهیم کرد که به تدریج از طریق آورده افراد و منابع بانکی، واحدها تکمیل می شود.

طاهرخانی، قالب سوم را تفاهم نامه با دستگاه‌های دولتی دانست و گفت: ساخت ۱۷۰ هزار واحد برای فرهنگیان از این وجه است. مکانیابی این پروژه ها به خصوص واحدهای فرهنگیان در جاهایی است که درون شهرهای جدید قرار دارد و از زیرساخت‌ها و خدمات مناسب برخوردار است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.