ادعای مقام سابق سیا درباره برنامه هستهای ایران
این مقام سابق سیا که ۳۴ سال مدیریت برنامههای مرتبط با ایران را در کارنامه دارد، به روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» گفت، ایران بهمنظور اعمال فشار به آمریکا ممکن است در بازه زمانی بعد از شیوع کرونا و از هم اکنون تا زمان برگزاری انتخابات [آمریکا]، «اقداماتی نمادین، گران و قابل بازگشت را انجام دهد. ممکن است آنها به غنیسازی اورانیوم ۲۰ درصد بپردازند و اعلام بیانیههای عمومی درباره رساندن این میزان به ۶۰ درصد را افزایش دهند».
وی افزود: «شاید افزایش تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته یا صحبت درباره خروج از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای یا کاهش همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دستور کار قرار گیرد. ایران ممکن است حملهای سایبری را نیز ترتیب دهد».
رول گفت: «این حمله سایبری میتواند به همه صدمه بزند. اکنون که کارکنان در محل کار نیستند و بسیاری از کارها بیش از پیش از طریق ایمیل، کنفرانس ویدئویی و ارسال پیام انجام میگیرند، همه ما به اینترنت وابستهتر هستیم. چنین چیزی باعث میشود پاسخ به حمله سایبری دشوارتر شود».
این مقام سابق سیا ادعا کرد، انتظار دارد تهران علیرغم چنین تحریکات بالقوهای، مرزی را برای خود تعریف کند تا مطمئن شود آمریکا یا تلآویو را به اقدام نظامی تحریک نمیکند و دیگر کشورها را در این تقابل، در کنار آمریکاییها قرار نمیدهد.
رول ادعا کرد: «همانطور که دولت آمریکا بارها تکرار کرده است، سیاستگذاران ما همواره به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای متعهد هستند و همه ابزارها از جمله حمله نظامی روی میز هستند».
او در ادامه این ادعا گفت: «این را باور ندارم که آمریکا یا اسرائیل در مقابل تلاشهای تسلیحاتی ایران دست روی دست خواهند گذاشت. زمانی که ایران غنیسازی ۹۰ درصد را شروع کند، قادر به ساخت سلاح هستهای خواهد بود که میتواند توسط موشکهای شهاب آنها حمل شوند».
وی مدعی شد: «ایران نیاز به این دارد که بر روی توسعه کلاهکهای تسلیحاتی کار کند اما از نظر تئوریک این کار زمانی انجام میشود که غنیسازی در حال انجام باشد. اگر شواهدی دریافت کنیم که نشان دهد ایران در حال غنیسازی در سطح ۹۰ درصد است، نمیتوانیم صبر کنیم. حتی اگر ۱۱۰ درصد مطمئن باشیم که [ایرانیها] در حال ساخت سلاح نیستند، سیاستگذاران در واشنگتن بهطور معقولی احتمال دارد این را در نظر بگیرند که ممکن است تهران در این خصوص تغییر عقیده دهد».
رول همچنین علیرغم رأی عراقیها به خروج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور گفت: «بهخاطر سرمایهگذاریهای سیاسی، جانی و مالی که بر روی آینده عراق صورت گرفته، بسیاری از آمریکاییها نمیخواهند عراق را ترک کنند و در عراق نیز نداهایی به گوش میرسد که میخواهند آمریکا در عراق بماند».
وی افزود: «در حال حاضر تمام جهان تحت چالش است. دیدگاه آمریکا نسبت به اسرائیل در حال تغییر است. ببینید چه معنایی دارد که ۳۰ عضو کنگره با ارسال نامهای خواستار کمکرسانی به ایران و فلسطین شدهاند». ایران بهطور دقیق صحنه سیاسی آمریکا را دنبال میکند و اکنون که تهران در داخل آمریکا از حمایت بیشتری برخوردار هستند هر راهبردی که آمریکا اتخاذ کند، با چالش مواجه میشود و ایرانیها میتوانند به گسترش اثرگذاری خود در منطقه ادامه دهند. پویایی سیاسی و جنگ نیابتی زمین بازی مورد علاقه ایران هستند و این کشور در این زمینهها میتواند همچنان آمریکا را متحیر کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.