نقش روحانیون در گام دوم انقلاب
استان هرمزگان از جمله استانهایی است که بعد از انقلاب دارای حوزه علمیه شده و در این سالها به تدریج شمار حوزههای علمیه در آن گسترش یافته و از حوزه علمیه نبی اکرم (ص) به حوزههای علمیه متعدد برادران و خواهران در بندرعباس و گسترش آن در شهرهای دیگر استان رسیده است.
در ابتدای تاسیس حوزه علمیه بندرعباس ۷۵ طلبه در این حوزه مشغول به تحصیل شدند که با شروع جنگ تحمیلی نیمی از این افراد پس از حضور در جبهههای حق علیه باطل به شهادت رسیدند ولی پس از سالهای جنگ با تلاش مسوولان و مردم ولایتمدار، این حوزه احیا شد و شمار طلبهها در آن افزایش یافت و حوزه علمیه توانست جایگاه خود را حفظ کند و برای شعائر دینی تلاش نماید.
با توجه به شمار کم طلبهها در هرمزگان نسبت به سایر نقاط کشور ، برخی از طلاب برای تکمیل تحصیلات عالیه عازم حوزه علمیه قم شدند و موفق به طی درجههای بالای حوزوی گردیدندد و به استان بازگشتند و برای سایر طلبه ها مدرس و معلم پایه شدند .
در گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند یکی از موارد خطاب ایشان به طلاب و روحانیان بوده که می توانند با حضور در محافل و مجالس دینی ، اهمیت و جایگاه انقلاب در این برهه حساس کشور را برای مردم تبیین کنند و اقدامهای انجام شده ، موفقیتهای بزرگ انقلاب و دستاوردهای اصلی نظام را تشریح کنند.
بسیاری از نقاط دور دست استان هرمزگان با وجود گذشت بیش از چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی، هنوز بدون مسجد و روحانی می باشد که روحانیان به ویژه روحانیان جوان میتوانند داوطلبانه به این مناطق سفر کنند و ضمن بیان شعائر دینی و احکام و واجبات به مردم ، جایگاه و اهمیت انقلاب و خدمات مردمی این نظام را نیز یاد آورشوند.
بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به همه اقشار جامعه ارتباط دارد و باید هر کدام از ما مسوولیت خود را نسبت به آن بشناسیم و در راستای اجرای آن گام برداریم و تلاش کنیم تا این موضوع مهم به گفتمان غالب جامعه تبدیل شود و برای تحقق آن نقش روحانیت باید بیشتر دیده شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه سال گذشته در بیانیه ای مهم و راهبردی به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، به تبیین ویژگیهای مسیر پرافتخار پیموده شده در چهل سال گذشته و برکات خیرهکننده انقلاب اسلامی در رساندن ایران عزیز به جایگاه شایسته ملت پرداختند و با تأکید بر امید واقعبینانه به آینده و نقش بیبدیل جوانان در برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان ها، خطاب به جوانان و آیندهسازان ایران مقتدر، الزامات این جهاد بزرگ را در هفت سرفصل اساسی بیان کردند.
ایشان در این بیانیه ضمن بیان هفت توصیه به جوانان ایرانی از جمله علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی، خواستار توجه آنان به این موضوع شدند.
روحانیان هرمزگان همچون دیگر اقشار جامعه در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دیگر مقاطع و عرصههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی را بر عهده داشته اند.
در واقع خاکریز اول انقلاب اسلامی در دست روحانیت تربیت شده در حوزههای علمیه بوده است و بر این اساس و با هدایت های حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری، انقلاب اسلامی توانسته در مسیر اصلی خود گام بردارد.
امروز نیز علما و روحانیون باید از طریق منبرها و تریبونهایی که در اختیار دارند، بخشی از سخنان خود را به تبیین بیانیه مهم گام دوم انقلاب اسلامی که رمز موفقیت ایران اسلامی در گام دوم این انقلاب است، اختصاص دهند.
در حقیقت بهرهگیری از ظرفیت مناسبتهای ملی و مذهبی در راستای ایجاد گفتمان گام دوم انقلاب در سطح جامعه ضروری است و در این میان روحانیون نقش بسیار مهمی دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر