حضور نظامی ترکیه در عراق اختلافاتی میان بغداد و آنکارا برانگیخته است و دولت عراق بارها از ترکیه خواسته نیروهای خود را به ویژه نیروهای مستقر در اردوگاه بعشیقه را از کشور خارج کند.

براساس توافق‌نامه منعقد شده میان دولت ترکیه و اقلیم کردستان عراق در سال ۱۹۹۵، حدود ۲۰ پایگاه و مقر نظامی ترکیه در دو استان اربیل و دهوک عراق شکل گرفت. بزرگترین پایگاه‌های ترکیه در منطقه کردستان عراق در فرودگاه "بامرنی" واقع در شمال دهوک قرار دارد که صدام در سفرهای خود در ییلاق سرسنگ در دهه ۸۰ قرن گذشته از این فرودگاه استفاده می‌کرد. در واقع این بخش یک پایگاه نظامی لوجستیک است که در داخل آن فرودگاه قرار دارد.

به نقل از الشرق الاوسط‌، ‬ همچنین تعدادی از پایگاه‌های نظامی و مراکز اطلاعاتی ترکیه در داخل اراضی عراق هستند که از جمله آنها، پایگاه‌های باطوفا، کانی ماسی، سنکی، مجتمع بیکووا، پایگاه وادی زاخو و پایگاه نظامی سیری در شیلادزی، پایگاه کویکی و غیره هستند. تعدادی از مقرهای اطلاعاتی ترکیه نیز در العمادیه، باطوفا، زاخو و دهوک قرار دارند.

پیشتر نمایندگانی در پارلمان کردستان عراق درخواستی را مبنی بر بیرون راندن نیروهای ترکیه ارائه داده و اعلام کردند، وجود پایگاه‌ها و اردوگاه‌های نظامی ترکیه در داخل کردستان نقض قوانین این اقلیم بوده و مغایر با قانون اساسی دولت بغداد، قوانین بین‌المللی و حکم پارلمان کردستان است که ۱۲ مه ۲۰۰۳ آن را صادر و طی آن خواستار خروج نیروهای حافظ صلح ترکیه و پایان حضورشان در اقلیم شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.