محور گفتوگوی وزیران خارجه آمریکا و بلغارستان
هیتر نائورت سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد که مایک پمپئو وزیر امورخارجه روز سهشنبه با همتای خود از بلغارستان در واشنگتن دیدار کرده است.
بنابر گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امورخارجه آمریکا، دو طرف در این دیدار درباره موضوعات دوجانبه و مسائل بینالمللی ازجمله لزوم ادامه تحریمها علیه روسیه، برنامه موشکی بالستیک ایران و راههای تقویت امنیت و ثبات کشورهای حوزه بالگان رایزنی کردند.
دولت آمریکا روز دوشنبه تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران را بهطور مجدد اعمال کرد که با مخالفت و انتقاد سایر کشورهای جهان مواجه شده است.
در همین راستا، استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری پس از اعمال بخش دوم تحریمهای آمریکا اعلام کرد که این تحریمها علیه ایران یکجانبه است.
وی در ادامه گفت: موضع دبیرکل سازمان ملل در رابطه با توافق هستهای تغییر نیافته است و او قبل از این موضعش را اعلام کرده بود.
بنابر این گزارش، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل پیش از این تاکید کرده بود که توافق هستهای یک دستاورد بزرگ به شمار می رود.
به گزارش ایسنا، در جریان بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران تعدادی از شرکتها و موسسات، افراد و گروههای جدیدی نیز مورد تحریم قرار گرفتند که در آن نام ایران ایر به چشم میخورد.
در این لیست که به ادعای دولت آمریکا، علیه دولت ایران است، نه مردم اما در واقع تاثیر مستقیم آن بر مردم بوده و نیازهای اصلی آنها را هدف قرار داده است، بیش از ۵۰ بانک و زیرمجموعههای آنها مورد تحریم قرار گرفتند.
همچنین در این تحریمها خطوط کشتیرانی ایران و هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز به چشم میخورد.
غلامعلی خوشرو نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل طی نامهای به دبیرکل سازمان ملل با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در ۱۴ آبان ۱۳۹۷ خواهان اقدام دستهجمعی سازمان ملل و اعضای جامعه بینالملل در مقابله با این تحریمها شد و اقدام آمریکا را مغایر با مقررات بینالمللی متعددی دانست.
در بخشی از این نامه آمده است که «این تحریمها غیرقانونی و مغایر با اصول شناخته شده مصرح در منشور ملل متحد و مورد پذیرش جامعه بینالمللی نظیر برابری حاکمیت دولتها، عدم مداخله در امور داخلی دولتهای عضو و آزادی تردد و تجارت بینالمللی است».
همچنین در بخش دیگری از این نامه، تحریمهای آمریکا در ۱۴ آبانماه با رأی دیوان بینالمللی دادگستری که اخیرا صادر شد، مغایر دانسته شده و آمده است این تحریمها مسلما باعث بغرنجتر شدن شرایط حاکم بر دعوای جاری بین طرفین میشود که دیوان بینالمللی دادگستری در رأی اخیر خود آمریکا را ملزم کرده از آن خودداری کند.
خوشرو این تحریمها و اقدامات بی پروای آمریکا را تهدید کشورها و دولتهای دیگر در جهت اختلال در روابط اقتصادی ایران قلمداد کرده و تصریح کرده است «ایالات متحده نه تنها آشکارا در مقابل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت میایستد بلکه بیشرمانه به دیگر دولت ها فشار وارد میکند تا آن قطعنامه را نقض کنند»
وی تاکید کرد: ضمنا اقدامات قهرآمیز یکجانبه ایالات متحده به ویژه مواردی که اثرات فراسرزمینی دارند تبعیضی علیه شهروندان یک کشور بر مبنای محل اقامت یا ملیت است و میثاق حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون بینالمللی محو تمام اشکال تبعیض نژادی را زیر پا میگذارد.
نماینده دائم ایران در انتهای نامه خود خواسته است که جامعه بینالمللی به صورت دستهجمعی به این اقدام غیرقانونی و غیر انسانی آمریکا پاسخ محکمی بدهد و از حاکمیت قانون و چندجانبه گرایی حمایت کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر