جنایات اسرائیل در دیوان بینالمللی رسیدگی شود
یوسف بن احمد العثیمین روز جمعه در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه و سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول گشایش سفارتخانه آمریکا در قدس را محکوم کرد و افزود: شمار زیادی از مردم فلسطین به دست عوامل رژیم اسرائیل به قتل رسیده و مجروح شده اند و اسرائیل این کشتار را به صورت عمدی و همزمان با گشایش سفارت آمریکا انجام داده است.
وی حفظ از جان غیرنظامیان فلسطینی را ضروری خواند و بیان کرد: به اقدامات جنایتگرانه رژیم اسرائیل باید در دادگاه های حقوق بشر رسیدگی شود و همچنین باید دادگاهی برای رسیدگی به حقوق مظلومان فلسطین هم تاسیس شود.
وی دفاع مردم مسلمان فلسطین را در برابر رژیم صهیونیستی شایسته تحسین دانست و اضافه کرد: مطالبات مردم فلسطین مشروع است، چرا که خاک آنها تحت اشغال قرار دارند و حمایت از آن ها وظیفه ماست.
وی ادامه داد: اسرائیل اقدام به قتل عام کرده و اقدامات اشغالگرانه آنها در فلسطین تشدید شده است که باید این روند متوقف شود.
وی خواستار گام جدی مجمع عمومی سازمان ملل متحد شد و انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس را غیرقابل قبول و مغایر با حقوق بین الملل عنوان کرد و افزود: این اقدام آمریکا یک تصمیم تحریک آمیز است و معتقدیم که این امر موجب خونریزی شده است.
وی تاکید کرد: ما به عنوان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تمامی کشورها را به مقاومت در مقابل این اقدام فرا می خوانیم در غیر این صورت سکوت آنها به منزله حمایت از اسرائیل تلقی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به منظور حمایت از فلسطین و بررسی تحولات در سرزمین های اشغالی در محل سالن کنگره مرکزی شهر استانبول با حضور مقامات بیش از ۴۰ کشور در حال برگزاری است.
حسن روحانی و محمدجواد ظریف رییس جمهوری و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز که امروز وارد استانبول شده اند، در این نشست به نمایندگی از ایران حضور یافته اند و به سخنرانی می پردازند.
این نشست به دعوت مقامات ترکیه از روز گذشته به مدت دو روز و در سه سطح کارشناسان ارشد، وزرای امور خارجه و سران کشورهای اسلامی در شهر استانبول آغاز شده است.
در این نشست ۱۳ کشور در سطح رئیس جمهوری، ۲ کشور در سطح معاون رئیس جمهوری، سه کشور در سطح معاون نخست وزیر، ۱۲ کشور در سطح وزیر امور خارجه و همچنین دیپلمات هایی از ۱۱ کشور شرکت کرده اند.
سران کشورهای ایران، افغانستان، اردن، سودان، گینه، گینه بیسائو، قطر، کویت، موریتانی، بخش ترک نشین قبرس در این نشست حضور یافته اند.
دیروز نشست کارشناسان ارشد این اجلاس در هتل هیلتون استانبول برگزار شد و نمایندگان کشورهای اسلامی پیش نویس بیانیه نشست را برای جلسه سران که قرار است در ساعات افطار برگزار شود، تدوین و ارائه کردند.
ترکیه به عنوان رئیس دوره ای سازمان همکاری اسلامی سران و وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی را به منظور بررسی وضعیت سرزمین های اشغالی فلسطین برای نشست فوق العاده این سازمان در استانبول دعوت کرده است.
در پی افتتاح سفارت آمریکا در قدس سبب بروز اعتراضات شدید در منطقه و درگیری در غزه شد و در پی شهادت ۶۲ نفر و مجروح شدن بیش از سه هزار فلسطینی، ترکیه همراه با برخی کشورهای اسلامی اقداماتی را برای محکومیت این اقدام و اعلام همبستگی با مردم فلسطین آغاز کرد.
چهار روز پیش در اقدامی تحریک آمیز طی مراسمی با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، جان سالیوان معاون وزیر خارجه، استیون منوچین وزیر خزانه داری و جرارد کوشنر مشاور رئیس جمهوری و چهار سناتور جمهوری خواه آمریکایی، سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی انتقال یافت.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیام تصویری به این مراسم که در سایه مخالفت جهانی برگزار شد، اعلام کرد که موقعیت کنونی قدس، مسجد الاقصی و اماکن مقدس حفظ خواهد شد.
همچنین چهار روز پیش همزمان با هفتادمین سالگرد روز نکبت، دهها هزار فلسطینی در تظاهرات ۳۹;میلیونی بازگشت۳۹; علیه انتقال سفارت آمریکا به قدس شرکت کردند که با یورش نظامیان رژیم صهیونیستی ۶۲ نفر از آنها به شهادت رسیدند و بیش از سه هزار نفر از آنها نیز زخمی شدند.
پارسال نیز در پی اعلام تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به قدس، نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در استانبول برگزار شده و قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین اعلام و از همه کشورها خواسته شد که قدس شرقی را به عنوان پایتخت دولت فلسطین به رسمیت بشناسند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر