عوض حیدرپور گفت: «یک واقعیت در جامعه ما وجود دارد که بخشی از افراد که عدد و رقم آنها را نمی‌دانم شیوه‌ای و طریقه‌ای دارند که به عنوان طریقه صوفی گری مشهور بوده‌اند و همچنان هم هستند که ما آنها را به فرقه دراویش می‌شناسیم که شاخه‌های مختلفی هم دارند.اتفاقات اخیر به دلیل تنگناهایی است که برای افراد این فرقه درست شده است؛ از این رو آنان تصمیم گرفتند از خود مقاومت نشان دهند.»

او تأکید کرد که برای پایان این بحران و چالش باید «فضا را باید برای آنها باز کرد که زندگی کنند و بر آنان سختگیری نشوند و اجازه داشته باشند از حقوق شهروندی مانند سایرین برخوردار باشند.ما باید به گونه‌ای حرکت کنیم که مضیقه و تنگنایی که برای آنان ایجاد و منجر به مقاومتشان شده ساماندهی شود تا کار به بحران و رویارویی کشیده نشود.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم یادآور شد: «اگر کار به بحران و رویارویی می‌کشد نشان می‌دهد که شیوه صحیحی در برخورد با این موضوع در پیش گرفته نشده است. مسئولان مختلف که دست‌اندرکار این موضوع هستند باید شیوه‌ای طراحی کنند که کار به اینجا کشیده نشود.»

 

فضای امنیتی هنوز از کشور رخت برنبسته است

اعتمادآنلاین نوشت:

احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به شعار حسن روحانی مبنی بر اینکه ما باید فضا را امن کنیم نه امنیتی، اظهار کرد: «در دولت دوم آقای روحانی اتفاق خاصی نیفتاده که بتوان برای این دوره نسبت به دوره قبل تمایز قائل شد. وزارتخانه‌های اطلاعات و کشور وزارتخانه‌هایی هستند که در بخش امنیت کشور وظیفه برعهده دارند.»

او اضافه کرد: «درباره امن کردن فضا این احساس عمومی در جامعه وجود دارد که کشور ما کشور نسبتاً امنی است. البته کشور کاملاً امن هیچ جای دنیا وجود ندارد ولی صرف‌نظر از ناهنجاری‌های عمومی اجتماعی مثل پدیده‌های چون اعتیاد و زورگیری، شهروندان احساس امنیت می‌کنند و مجموعاً نمره امنیت در این زمینه نمره نسبتاً خوبی است.در شرایطی که در اطراف کشور پدید شوم تروریستی را داشتیم وزارت اطلاعات نسبتاً نمره خوبی می‌گیرد؛ به‌طوری‌که غیر از یک مورد حمله به مجلس مجموعاً رویداد ناامن کننده دیگری نداشتیم؛ بنابراین از آن بعد که روحانی می‌گفت بگذاریم احساس جامعه احساس امنیت باشد از این نظر برقرار است.اما در بعد دوم که فضا امنیتی نباشد در این زمینه دولت نمره قابل قبولی نمی‌گیرد» گفت: «البته دولت همه تلاش خود را در این زمینه کرده ولی متأسفانه نیروهایی هستند که دوست دارند با مسائلی که با روش‌های راحت قابل‌حل است برخورد امنیتی کنند.»

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم توضیح داد: «مقوله‌های فرهنگی، کنسرت‌ها و مسائلی از این قبیل مسائلی هستند که نباید با آنها برخورد امنیتی شود اما متأسفانه نیروهای خارج از دولت با این موارد برخورد امنیتی می‌کنند. دولت در جایی‌هایی سینه سپر کرده اما در جاهایی هم نتوانسته است. آقای جنتی که وزیر ارشاد بودند در همین بحث از دست رفت و مجبور به خروج از دولت شد.»

شیرزاد با تأکید بر اینکه «امنیتی بودن فضاهای فرهنگی به کلی از کشور رخت برنبسته است» گفت: «البته ما مسائلی داشتیم که الان نداریم. مثلاً اقداماتی که برای برچیدن آنتن‌های ماهواره‌ای صورت می‌گرفت و همیشه هم می‌گفتیم نتیجه و ثمره‌ای ندارد، در این دوران کمتر شد. البته بخشی از این اتفاق ناشی از عملکرد دولت و بخش از آن ناشی از تغییراتی است که در فضای اجتماعی افتاده و خود را تحمیل کرده است.»

او درباره امنیتی بودن فضاهای آموزشی و دانشگاهی نیز گفت: «متأسفانه فضای دانشگاه‌ها کماکان امنیتی است؛ هرچند از دوره احمدی‌نژاد بهتر شده و حداقل روسای دانشگاه‌ها افراد معتدل‌تری هستند اما هنوز فضای امنیتی وجود دارد.مجموعه نیروهایی که دانشگاه را با امنیتی کردن اداره می‌کردند هنوز بسیار نفوذ دارند. این مسئله باعث شده است که در گزینش‌های هیات علمی و فعالیت های دانشجویی مانع ایجاد شود. فضای دانشگاه‌ها فضای بازی نیست و جناح اقتدارگرا تمام تلاش خود را کرده است که احساس باز شدن فضا در دانشگاه در دولت روحانی استشمام نشود.»

 

گروهی افراطی با پوشش دراویش وارد معرکه شدند/حساب آنها از دراویش جداست

ایسنا نوشت:

همچنین سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه گروهی افراطی از دراویش اتفاقات خیابان گلستان هفتم را رقم زدند، گفت: این گروه افراطی مسلک دراویش را قبول ندارند لذا باید حساب آنها را از دراویش جدا کرد.

سیدحسین نقوی حسینی  اظهار کرد: روزهای اخیر گروهی افراطی،‌ خشونت‌طلب و خارج از منطق و گفت‌وگو در خیابان گلستان هفتم مشکل‌آفرینی کرده و نظم و امنیت را بر هم زدند. آنها خسارات مالی و جانی به مردم وارد کرده و سه نفر از نیروی انتظامی و یک نفر از نیروهای بسیج را بی‌گناه و مظلومانه به شهادت رساندند.

وی با بیان اینکه این افراد با پوشش دراویش وارد این معرکه شدند، گفت: علیرغم گفت‌وگوهای صورت گرفته و حتی توافق ضمنی سردار رحیمی رییس نیروی انتظامی به توافق‌شان عمل نکردند و نشان دادند اهل گفت‌وگو و منطق نیستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: اینها گروه‌های افراطی در بین دراویش هستند که از خشونت استفاده می‌کنند در حالی که ما با دراویش مشکلی نداشتیم. دراویش نه سیاسی و نه خشونت‌طلب هستند به همین دلیل باید حساب این گروه افراطی را از دراویش جدا کرد تا بدانیم با چه کسانی طرف هستیم.

وی افزود: ‌این گروه با خارج از کشور، سایت‌ها و گروه‌های ضد انقلابی ارتباط دارند. یکی از سایت‌های ضد انقلاب که مردم ایران نیز آن سایت را می‌شناسند لحظه به لحظه در این میدان گزارش می‌داد و به این افراد پیام‌هایی را مخابره می‌کرد. اینها هم نشان می‌دهد که باید حساب این گروه را از دراویش جدا کرد.

نقوی‌حسینی با بیان اینکه این گروه افراطی مسلک دراویش را قبول ندارد، گفت: دراویش افراد خشونت‌طلب و سیاسی نیستند که بخواهند نظم و امنیت مردم را بر هم زنند. سابقه‌شان نیز نشان می‌دهد که آنها هیچگاه چنین اهدافی را دنبال نمی‌کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد موضوع بازداشت تعدادی از دراویش در جریان این درگیری‌ها، گفت: تعداد زیادی از این افراد در همان شب و دوم آزاد شدند. شاید برخی دیگر در روزهای آینده آزاد شوند لذا اینطور نیست که همه این افراد جزو افراطیون باشند.

وی در پایان درباره ارتباط با خارجی‌ها در این درگیری‌ها، گفت: اسناد و مدارک متقنی از ارتباطات و نقش گروه‌های معاند و ضد انقلاب در این درگیری‌ها داریم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.