دیلی صباح گزارش داد، مؤسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI) روز دوشنبه اعلام کرد صد شرکت بزرگ فروش اسلحه و خدمات نظامی در دنیا، به استثنای چین، پارسال در مجموع، ۳۷۴ میلیارد و هشتصد میلیون دلار فروش داشته‌اند.این اولین افزایش در فروش سلاح از سال ۲۰۱۰ است.

این رقم معادل پنج دهم درصد از کل تولید ناخالص داخلی دنیاست و در مقایسه با سال ۲۰۰۲ میلادی، ۳۲ درصد افزایش داشته است.  

آمریکا هنوز هم بزرگترین بودجه نظامی دنیا را در اختیار دارد و در صدر فروشندگان جنگ افزار در دنیا است. میزان فروش شرکت‌های اسلحه سازی آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی با ۴ درصد افزایش به دویست و هفده میلیارد و دویست میلیون دلار رسید تا سهم آن‌ها از کل تسلیحات فروخته شده، پنجاه و هفت ممیز نه دهم درصد باشد.  

مؤسسه استکهلم، عملیات نظامی آمریکا در کشور‌های خارجی و خریداری سامانه‌های تسلیحاتی بزرگ از سوی دیگر کشور‌ها را علت اصلی افزایش فروش جنگ افزار در دنیا اعلام کرد. طبق اعلام این مؤسسه، «میزان فروش لاکهید مارتین، بزرگترین شرکت اسلحه‌سازی دنیا در سال ۲۰۱۶ میلادی با ده ممیز هفت دهم درصد افزایش به چهل میلیارد و هشتصد میلیون دلار رسید».  

میزان فروش شرکت‌های اسلحه سازی اروپای غربی نیز در سال ۲۰۱۶ میلادی با دو دهم درصد افزایش در مقایسه با سال قبل از آن به نود و یک میلیارد و ششصد میلیون دلار رسید. بدین ترتیب، آمریکا و اروپای غربی نیز ۸۲ درصد از کل سهم فروش اسلحه در دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.  

طبق اعلام مؤسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم، فروش شرکت‌های اسلحه سازی انگلیس در سال ۲۰۱۶ میلادی، دو دهم درصد افزایش داشته است و به نظر می‌رسد تصمیم این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا (برکسیت) بر فروش آن‌ها اثر نگذاشته است. شرکت‌های اسلحه سازی روسیه نیز در همین سال با سه ممیز هشت دهم درصد افزایش، بیست و شش میلیارد و ششصد میلیون دلار فروش داشته‌اند.  

شرکت‌های تسلیحاتی کره جنوبی نیز پارسال به علت نگرانی‌ها درباره برنامه‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی، بیست ممیز شش دهم درصد افزایش فروش داشته‌اند.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.