امضای قرارداد واگن ریلباس بین ایران و کرهجنوبی
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گزارش داد: قرارداد ساخت ۴۵۰ دستگاه ریل باس از شرکت هیوندای روتم کره جنوبی که توسط شرکت ایریکو در کشور تولید خواهد شد، امروز ۱۱ آذر ۹۶ در حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، میان شرکت راهآهن، شرکت هیوندای روتم و شرکت ایریکو منعقد شد.
عباس آخوندی ضمن خیرمقدم به هیئت کرهای حاضر در این مراسم اظهار داشت: امروز قرارداد بسیار مهمی توسط شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران برای ساخت ۴۵۰ دستگاه واگن ریلباس حومهای به ارزش ۷۲۰ میلیون یورو به امضا میرسد.
وی افزود: این قرارداد با مشارکت شرکت هیوندای رتم- کره جنوبی و شرکت ایریکو ایران به مرحله اجرا میرسد.
وزیر راه و شهرسازی دوره اجرای قرارداد را ۶.۵ سال اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ دستگاه واگن ریل باس در شبکه فعال است.
آخوندی با اشاره به قرارداد قبلی میان شرکت راهآهن و هیوندای روتم خاطرنشان کرد: قرارداد قبلی شامل ۱۵۰ دستگاه ریل باس بود که ۵۰ دستگاه دیگر در دست ساخت است که به ناوگان کشور اضافه خواهد شد. اما ۴۵۰ دستگاهی که امروز قرارداد آن منعقد میشود بدان معنی است که در پایان دوره قرارداد ۶۰۰ واگن ریل باس خودکشش حومهای را به طور فعال در شبکه ریلی خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: این گام بسیار بزرگ در جهت اجرای برنامه ششم است که توسعه قطارهای حومهای در دستور کار آن قرار گرفته است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با توجه به نزدیک شدن به آغاز فصل زمستان گفت: در این دوره با پدیده وارونگی هوا و مشکلات زیستمحیطی مواجه میشویم که بهطورقطع یکی از اقدامات زیربنایی برای رفع مسائل زیستمحیطی در کلانشهرها این است که بتوانیم بخشی از سهم حملونقل جادهای که خودروهای شخصی بخش اعظم آن را شامل میشوند را روی ریل منتقل کنیم.
آخوندی افزود: با این اقدام ظرفیت سالانه ۷۰ میلیون مسافر نشسته برای ما فراهم خواهد شد. البته باید در نظر داشت که در زمان پیک سیر قطارهای حومهای و مترو شهری ظرفیت ایستاده نیز وجود دارد که با احتساب آن تعداد مسافر بیشتری جابجا خواهند شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیتهای این قرارداد یادآور شد: این قرارداد علاوه بر اینکه منجر به ورود فناوری جدید به کشور میشود، اشتغال قابلتوجهی نیز ایجاد میکند بهطوریکه در دوره تولید ۱۰۰۰ نفر بهطور مستقیم، ۱۷۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم و ۲۰۰۰ نفر در زمان بهرهبرداری اشتغال ایجاد میشود.
وی اظهار داشت: امیدوارم با اجرای این قرارداد یک گام بسیار بزرگ در جهت تحول در حوزه حملونقل مسافری و حومهای و گام عملیاتی برای انتقال مسافر از جاده به ریل برداشته شود. همچنین امیدوارم این اتفاق برای مردم ایران مبارک باشد و بتوان تا انتهای قرارداد کل آن اجرا شود.
آخوندی اضافه کرد: البته بعد از امضا قرارداد، باید سایر مقررات اداری و اخذ مصوبههای لازم در مجاری خود پیگیری شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر