به گزارش ایسنا، محسن پزشکی در ششمین روز برگزاری بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با حضور در غرفه ایسنا در گفت‌وگو با این رسانه، اظهار کرد: آسایشگاه خیریه کهریزک از ۴۶ سال قبل شروع به کار کرد و در ابتدا این کار برای ارائه خدمت به تعداد معدودی از افراد بی کس و کاری بود که در محدوده زیارتی ری حضور داشتند و مرحوم حکیم زاده این کار را آغاز کرد. در ادامه این احساس پیش آمد که می‌توان کمک‌های بیشتری ارائه داد و در همان سال‌ها یکی از زمین‌داران کهریزک زمینی به مساحت حدود ۳۰۰۰ متر را اهداء کرد. بعد از گذشت این سال‌ها آن محل تبدیل به فضایی با گستره ۴۰۰ هزار متر مربع شده است.

سخنگوی آسایشگاه خیریه کهریزک اضافه کرد: در ادامه با توجه به فعالیت‌هایی که انجام می‌شد بین دولت، مردم و دست اندرکاران این استنباط پیش آمد که فعالیت‌های کهریزک گاهی از حد استاندارد داخلی هم فراتر بوده است. بر همین اساس علاقمندی به گسترش این کارهای خیریه بیشتر شد.

پزشکی در ادامه گفت: حدود ۱۱ سال پیش شعبه شماره ۲ کهریزک در محمدشهر کرج آغاز به کار کرد و همینطور یکی از خیران واحدی در افسریه را به آسایشگاه اهداء کرد که به درمانگاه تبدیل شد.

وی در مورد خدماتی که در آسایشگاه شماره ۱ کهریزک ارائه می‌شود، گفت: در این واحد به بیش از ۱۷۵۰ معلول، سالمند و بیماران MS خدمات داده می‌شود، همچنین در کرج نیز ۱۵۰۰ تخت ظرفیت داریم که نیمی از آن فعال شده و نیم دیگر آن در دست اقدام است.

سخنگوی آسایشگاه خیریه کهریزک در ادامه عنوان کرد: ۱۸ سال قبل اولین ساختمان تخصصی برای ارائه خدمات به بیماران معلول MS در ساختمان تخصصی کهریزک ایجاد شد. آسایشگاه کهریزک اولین بخشی بود که نگهداری کودکان اوتیسم در آن انجام شد و توانستیم سرویس‌های ویژه‌ای به آنها بدهیم.

پزشکی در مورد کمک‌های مردمی به آسایشگاه خیریه کهریزک، گفت: از آغاز کار این آسایشگاه مردم به صورت داوطلبانه به آن کمک کردند و اگر حساب کنیم که هزینه هر تخت چیزی در حدود ۲.۵ میلیون تومان باشد بیش از ۸۰ درصد این هزینه از طریق کمک‌های اهدایی مردم تامین می‌شود و حدود ۲۰ درصد دیگر را دولت پرداخت می‌کند. کمک‌های دولت در قالب یارانه‌هایی است که به مجموعه اختصاص می‌دهد که عمده‌ترین آن را سازمان بهزیستی کشور با توجه به معرفی حدود ۵۰۰، ۶۰۰ نفر از سالمندان و معلولان به آسایشگاه تقبل می‌کند. همچنین تعدادی از افراد مجهول‌الهویه نیز از طریق کمیته امداد به ما معرفی می‌شوند و این کمیته نیز در این راستا هزینه‌هایی را به ما می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه شعار ما در آسایشگاه کهریزک این است که این افراد باید زندگی کنند و نه فقط زنده باشند، گفت: اگر معلولان جوانی که به آسایشگاه وارد می‌شوند تحصیلاتی داشته باشند حتما ادامه تحصیل می‌دهند و آنهایی که ترک تحصیل کرده‌اند نیز ادامه تحصیل می‌دهند. از همین رو در حال حاضر چیزی در حدود ۱۱ نفر دانشجو در مقاطع مختلف داریم و همچنین این افراد حضور ویژه‌ای در جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی و ورزشی دارند. تلاش تمام دست اندرکاران کهریزک این است که افرادی که آنجا می‌آیند با احترام در بهترین شرایط زندگی کنند.

سخنگوی آسایشگاه خیریه کهریزک در مورد اینکه مهمترین مسائلی که باید از سوی دولت مورد حمایت قرار بگیرد، گفت: در صورتی که حمایت‌های دولتی از ما صورت بگیرد تصمیم داریم در زمینه‌های دیگری از جمله خدمت رسانی به بیمارانی که در آسایشگاه نیستند به شعاع مشخصی در خانه‌های‌شان خدمات بدهیم و مهمترین نیازهایی که برای آن به حمایت دولت احتیاج داریم مربوط به یارانه‌های انرژی است. هر چند تا کنون بخش‌های مختلف از جمله اداره گاز استان تهران در این زمینه همکاری‌های خوبی با ما دارند.

پزشکی در ادامه خبر داد: ۴۸ ساعت پیش اولین مرکز مربوط به کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم آغاز به کار کرد تا به این افراد خدمات بدهند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.