گروه جهان: در خیابان‌های شن‌یانگ وقتی که در شب قدم می‌زنید به دلیل استفاده از نورهای نئونی متوجه نمی‌شوید که شب شده، زیرا خیابان‌ها همچون روز می‌درخشند. در حاشیه این خیابان‌ها هم پر از هتل‌ها و رستوران‌هایی است که صاحبان این کسب‌وکار نه چینی، بلکه اهل کره‌شمالی هستند.

در این خیابان گفته می‌شود افرادی حضور دارند که در دفتری موسوم به دفتر ۱۲۱ در حال فعالیت هستند. افراد این دفتر، اهل هیچگونه کسب‌وکاری نیستند. آنها سربازانی هستند که در دل این دفتر به کار هک مشغولند. هکرها هم اهل کره‌شمالی هستند و همگی زیر پرچم این کشور در حال فعالیت هستند.

این موضوعات را یکی از پناهندگان اهل کره‌شمالی می‌گوید که از نزدیک با سربازان هکری «اون» آشنا است.

«کیم هیونگ کوانگ»، یکی از اساتید علوم کامپیوتری است که چند سالی است از پیونگ‌یانگ فرار کرده است. او با زیرساخت‌های این گروه آشنایی کاملی دارد. کوانگ می‌گوید که این افراد به‌طور مخفیانه‌ای در دفتر ۱۲۱ به هک کردن مشغول هستند. در این دفتر زیرساختی از لوازم و تجهیزاتی می‌بینید که قطعا شما را حیرت‌زده خواهد کرد.

او می‌گوید برخی از افرادی که هم‌اینک در این دفتر مرموز مشغول به کار هستند از شاگردان وی به‌حساب می‌آیند. کوانگ می‌گوید که این افراد به‌طور معمول کارهای روز‌مره‌ای انجام می‌دهند، اما اگر دستوری از پیونگ‌یانگ به دست آنها برسد، کارهای روزمره خود را تعطیل می‌کنند و مطابق دستورات مرکز عمل می‌کنند. کوانگ می‌گوید که اعضای این گروه وقتی وارد چین شدند، جدا جدا قدم به خاک این کشور گذاشتند. آنها با عناوین جعلی وارد چین شدند. در میان این عناوین می‌توانید دیپلمات، تاجر و کارمند اداری نیز مشاهده کنید. اعضای این گروه کوچک و در حد ۲۰ نفر هستند.

پیش از اینکه کره‌شمالی اینترنت مخصوص به خود را داشته باشد، اینترنت این کشور از طریق شن‌یانگ در استان لیونینگ در شمال این کشور تامین می‌شد. کیم می‌گوید پس از اینکه کره‌شمالی خود صاحب اینترنت شد، آنها به کشور بازگشتند اما هنوز تعداد کمی از آنها مانده‌اند و عملیات هکری را از طریق دفتر ۱۲۱ ادامه می‌دهند.

استیو سین، کارشناس مسائل تروریستی می‌گوید که شمال چین طعمی از کره‌شمالی دارد. این شهر مورد علاقه کره‌ای‌ها است و شن‌یانگ تبدیل به «هاب هکری» کره‌شمالی شده است. در حال حاضر اتفاقی که افتاده این است که در این شهر همچنان عملیات صورت می‌گیرد و آنها هنوز می‌توانند از آنجا دست به چنین عملیاتی بزنند. سفارت کره‌شمالی در چین و همچنین وزارت امور خارجه چین با فرستادن ای‌‌میلی گفته‌اند که اظهارات کیم کوانگ قابل استناد نیست و این موضوع را رد می‌کنند.

در تازه‌ترین گمانه‌زنی‌ها این موضوع مطرح شده که شاید چینی‌ها نیز از موضوع حمله هکری به سایت کمپانی سونی‌پیکچرز مطلع بوده باشند. این موضوع تاکنون با پاسخ منفی چین مواجه شده و امکان عملیات از خاک این کشور را غیرممکن اعلام کرده است.