نامه اقتصاددانان به نتانیاهو:
خطر تحریم برای اسرائیل وجود دارد
گروه بینالملل- ۵۸ سرمایهدار عمده اسرائیلی از بنیامین نتانیاهو خواستهاند برای رسیدن به توافق صلح با فلسطینیها گام بردارد. آنها در ادامه میگویند: تحریمهایی که در صورت نرسیدن به صلح از راه میرسند، خسارات سنگینی به اقتصاد اسرائیل میزند. اگر مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطینیها به نتیجه نرسد، تحریمهای بینالمللی شدیدی در انتظار طرفین مذاکره است. سرمایهداران بزرگ رژیم صهیونیستی در هراس از زیانهای میلیاردی خواستار رسیدن به توافق با فلسطینیها شدهاند. به گزارش دویچه وله، سرمایهداران به نتانیاهو هشدار دادهاند «بدون رسیدن به توافق صلح اسرائیل دیگر قادر به پرداخت هزینههای خود نخواهد بود».
گروه بینالملل- ۵۸ سرمایهدار عمده اسرائیلی از بنیامین نتانیاهو خواستهاند برای رسیدن به توافق صلح با فلسطینیها گام بردارد. آنها در ادامه میگویند: تحریمهایی که در صورت نرسیدن به صلح از راه میرسند، خسارات سنگینی به اقتصاد اسرائیل میزند. اگر مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطینیها به نتیجه نرسد، تحریمهای بینالمللی شدیدی در انتظار طرفین مذاکره است. سرمایهداران بزرگ رژیم صهیونیستی در هراس از زیانهای میلیاردی خواستار رسیدن به توافق با فلسطینیها شدهاند. به گزارش دویچه وله، سرمایهداران به نتانیاهو هشدار دادهاند «بدون رسیدن به توافق صلح اسرائیل دیگر قادر به پرداخت هزینههای خود نخواهد بود». این فراخوان از سوی مدیران و صاحبان شرکتها با هر تعلق سیاسی امضا شده است. احتمال رودرویی با پیامدهای یک تحریم اقتصادی بخشهای مهمی از این رژیم را در نگرانی فرو برده است. اتحادیه اروپا اعلام کرده است که در صورت برهم خوردن گفتوگوها، هم اسرائیل و هم فلسطینیها را تنبیه خواهد کرد. لارس فابورگ آندرسون، سفیر اتحادیه اروپا در سرزمینهای اشغالی گفته است: «ما برای هر دو طرف این را روشن ساختهایم که اگر مذاکرات صلح شکست بخورد، هزینه آن را خواهند داد.» در این میان تهدید جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز بر نگرانی اسرائیلیها افزوده است. او در کنفرانس امنیتی مونیخ رسما گفت که شکست مذاکرات «غیرقابل قبول است». او به گفتوگوهایی که از هماکنون پیرامون بایکوتها در جریانند اشاره کرد. حرفهای کری در این زمینه خشم جناح راست سیاستمداران رژیم صهیونیستی را برانگیخته است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تهدید به تحریم را «غیر اخلاقی و ناعادلانه» خواند. «یووال اشتایتز»، وزیر سازمان اطلاعات رژیم اسرائیل سخنان کری را حتی «غیر قابل تحمل و مخرب» نامید و گفت «نمیتوان اسرائیل را با گذاشتن اسلحه بر شقیقهاش مجبور به انجام توافق کرد».
این در شرایطی است که وزیر دارایی این رژیم در ابتدای هفته جاری هشدار داد اگر حتی بخشی از تحریمهای اتحادیه اروپا عملی شوند، برای اسرائیل سالانه نزدیک به چهار میلیارد یورو هزینه در بر خواهد داشت و ده هزار شغل به خطر خواهد افتاد. کارشناسان میگویند این تهدید جدی است. توماس فریدمن از روزنامه «نیویورک تایمز» نوشته است که اقدامات تحریمی را میتوان با یک انتفاضه سوم مقایسه کرد: «این انتفاضه حتی ظرفیت بیشتری برای تاثیرگذار ی درازمدت دارد». با این وجود برخی از مقامات رژیم صهیونیستی اعتقاد دارند که تحریمها عملا علیه این رژیم کلید خوردهاند. در این راستا وزیر اقتصاد رژیم اسرائیل هشدار میدهد که «این پروسه در مقابل چشمان ما در جریان است. اگر به توافقی با فلسطینیها نرسیم، اقتصاد اسرائیل در آستانه ورشکستگی قرار خواهد گرفت».
ارسال نظر