مککین، سناتور جمهوریخواه آمریکا:
ایالات متحده مقصر وضع فعلی عراق است
گروه بینالملل- بسیاری وضعیت فعلی عراق را محصول عملکرد ایالات متحده میدانند. جایی که واشنگتن از کمک و فروش تجهیزات نظامی به این کشور خودداری کرد و ادوات مورد نیاز بغداد را در اختیار آنها قرار نداد. در اواخر سال میلادی گذشته مالکی که برای رایزنی به ایالات متحده سفر کرده بود تا بتواند مقامات آمریکایی را برای خرید تجهیزات نظامی مجاب کند در نهایت دست خالی به بغداد بازگشت . با این وجود نیروهای عراقی برای پوشش دادن به ضعف امکانات خود از روسیه هلیکوپترهایی خریداری کردهاند که قدرت پرواز آن در شب بسیار بالا است.
گروه بینالملل- بسیاری وضعیت فعلی عراق را محصول عملکرد ایالات متحده میدانند. جایی که واشنگتن از کمک و فروش تجهیزات نظامی به این کشور خودداری کرد و ادوات مورد نیاز بغداد را در اختیار آنها قرار نداد. در اواخر سال میلادی گذشته مالکی که برای رایزنی به ایالات متحده سفر کرده بود تا بتواند مقامات آمریکایی را برای خرید تجهیزات نظامی مجاب کند در نهایت دست خالی به بغداد بازگشت . با این وجود نیروهای عراقی برای پوشش دادن به ضعف امکانات خود از روسیه هلیکوپترهایی خریداری کردهاند که قدرت پرواز آن در شب بسیار بالا است. به این هلیکوپترها شکارچی شب میگویند. همزمان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده اعلام میکند که در سرکوب کردن نیروهای القاعده به عراق کمک خواهد کرد اما نیرو به عراق اعزام نخواهد کرد. اما برخی مقامات آمریکایی ایالات متحده را از زاویه دیگری مقصر میدانند. در این راستا سناتورهای جمهوری خواه آمریکا، به این دلیل که گروههای وابسته به القاعده کنترل بخشهایی از عراق از جمله شهر فلوجه را که پیشتر توسط نیروهای آمریکایی کنترل میشد، در دست گرفتهاند، دولت باراک اوباما را سرزنش کردند. به گزارش «ایسنا» «جان مککین» و «لیندسی گراهام»، سناتورهای جمهوریخواه آمریکا حوادث اخیر عراق را غمانگیز و قابل پیشبینی خواندند و عنوان کردند که باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا این تفکر غلط را به آمریکاییها منتقل کرد که رهبران عراق خواستار خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان بودند.
مک کین و گراهام در بیانیهای مشترک اعلام کردند: هر چند بسیاری از عراقیها مسوول این فاجعه راهبردی هستند، اما نمیتوان از مسوولیت آمریکا در آن گذشت. وقتی که اوباما نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کرد، بسیاری از ما پیشبینی کردیم که خلأ نیروهای آمریکایی را دشمنان ما پر خواهند کرد و همین اتفاق نیز افتاد.
به نوشته واشنگتن پست، مبارزان مرتبط با القاعده پس از سه روز مبارزه خونین موفق شدند روز جمعه کنترل فلوجه را برعهده بگیرد. در درگیری همان روز ارتش عراق با شبه نظامیان برای به دست آوردن دوباره کنترل این شهر، حداقل هشت تن کشته و بسیاری نیز زخمی شدند. نیروهای آمریکایی در یکی از خونینترین درگیریهای جنگ عراق، موفق شدند در سال ۲۰۰۴ کنترل فلوجه را به دست آورند. دولت اوباما اقدام جدید القاعده را وحشیانه خواند و اعلام کرد که در حال همکاری با دولت عراق و سران قبایل در این زمینه است. مک کین و گراهام تصریح کردند: ما میدانیم که اصلیترین بلوکهای سیاسی عراق، حامی باقی ماندن نیروهای آمریکایی بود و ادعای دولت آمریکا در این خصوص اشتباه است. به گفته ساکنان فلوجه مبارزان القاعده قصد داشتهاند با طرح این ادعا که هدفشان دفاع از سنیهای این شهر است، حمایت مردم آن را به دست آورند. استان سنی نشین الانبار در همسایگی با اردن و سوریه، مرکز شورشهای سنی علیه نیروهای آمریکایی در طول حمله به عراق بود.
مقاومت برای حفط فلوجه ادامه دارد
در شرایطی که منابع عراقی از ادامه درگیریها میان ارتش با القاعده در دو شهر الرمادی و الفلوجه خبر دادند، شورای نظامی قبایل عراق اعلام کرد که اخبار تبدیل فلوجه به عنوان «پایتخت اسلامی» از سوی شورشیان القاعده صحت ندارد. درگیریها در دو شهر الرمادی و فلوجه در استان سنینشین الانبار واقع در غرب عراق همچنان ادامه دارد و به گفته منابع عراقی گروه «دولت اسلامی عراق و شام» وابسته به القاعده توانسته است چند پایگاه را که پیشتر بر آن سلطه پیدا کرده بود، حفظ کند. منابع عراقی نیز اعلام کردند که القاعده شماری از سربازان ارتش عراق را در شهر فلوجه به اسارت گرفته است. این در شرایطی است که اهالی شهر فلوجه سلطه القاعده بر این شهر را تکذیب و اعلام کردند که سران قبایل عراقی که از سوی ارتش حمایت میشوند بر این شهر سلطه دارند و گروههای مسلح را بیرون راندهاند. در مقابل یک منبع امنیتی بلند پایه در استان الانبار اعلام کرد که شهر الانبار از سلطه ارتش بهطور کامل خارج شده و به اشغال گروه «دولت اسلامی عراق و شام» موسوم به «داعش» درآمده است. همچنین برخی از منابع در گروههای قبیلهای عراق که همراه با ارتش میجنگند، اعلام کردند که به پیروزیهای اساسی در استان الانبار دست یافتهاند و توانستهاند موفقیتهایی را در چهار منطقه دیگر به دست آورند.
به گفته منبع رسمی عراق نیروهای امنیتی در حال حاضر به شدت با نیروهای گروه اسلامی عراق و شام در استان الانبار درگیر هستند. همزمان «ابو العبد»، یکی از رهبران گروههای مسلح قبیلهای عراق به شبکه الجزیره گفت: گروههای قبیلهای عراق موفق شدند شهر فلوجه را در ۶۰ کیلومتری بغداد به کنترل خود درآورند و رسانهها میتوانند برای اطمینان از این مساله وارد این شهر شوند. او افزود: «با پیشرویهای ارتش و قبایل در فلوجه افراد مسلح یکی از پایگاههای نظامی متعلق به دولت در استان الانبار معروف به پادگان «المزرعه» را به اشغال خود درآوردند.» همچنین این منبع عراقی اعلام کرد که نیروهای القاعده برخی از ذخایر سلاح و تجهیزات ارتش را به دست آورده و آنها را به مناطق دیگر عراق منتقل کردند.
«ابوالعبد» اعلام کرد که الرمادی تحت سلطه کامل گروههای قبایل عراق نیست اما شهرکها و روستاهای خارج از الرمادی تحت سلطه گروههای مسلح است و گروههای مسلح موفق شدند راه اصلی الرمادی به غرب عراق و مرزهای اردن را به اشغال خود درآورند. به گفته «ابوالعبد» درگیریها هنوز در چهار استان نینوا، صلاحالدین، دیالی و الانبار شدید
است. شبکه اسکای نیوز عربی نیز اعلام کرد که نیروهای ارتش عراق موفق شدند با حمایت افراد مسلح قبایل عراقی پیشرفتهایی را در مناطق مختلف شهر الرمادی که از روز پنجشنبه گروه دولت اسلامی عراق و شام آن را اشغال کرده بود، به دست آورند. «علی غیدان»، فرمانده نیروهای زمینی ارتش عراق نیز گفت: نیروهای پلیس و قبایل عراقی در بیشتر مناطق شهر الرمادی مستقر شده و بر آن کنترل پیدا کردهاند. اما نیروهای القاعده همچنان در برخی از مناطق و بیشتر در مرکز الرمادی حضور دارند. به گفته غیدان نیروهای عراقی ۵۵ تن از اعضای گروه دولت اسلامی عراق و شام را در نزدیکی الرمادی به هلاکت رساندند.
ارسال نظر