روندها
دقیقه سکوت برای بازارها
گروه بینالملل- هشدار صندوق بینالمللی پول دوباره سرایت و آسیب بحران بازارهای مالی به اقتصاد جهان سبب احتیاط بازارها و در نتیجه تنزل شاخصهای سهام در والاستریت شد. به گزارش رویتر از نیویورک، والاستریت صبح روز دوشنبه را با ترقی در ارزش سهام آغاز کرد، اما در اواسط روز صندوق بینالمللی پول در بیانیهای از احتمال کاهش رشد اقتصاد جهان در نتیجه تسری بحران بازارهای مالی خبر داد. این خبر نگرانی در سرمایهگذاران و فعالان والاستریت در مورد شرایط دشوار اعتبارات در بازارها را پدید آورد. این تنزل بیش از همه دامن سهام موسسات اعتباری و بانکها را گرفت. علاوه بر این، آغاز اولین اعتصاب سراسری اتحادیه کارگران اتومبیل باعث شد تا ارزش سهام جنرالموتورز به سختی زمین بخورد و سودی را که در هفته گذشته جمع کرده است، از دست بدهد.
با این همه برخی از کارشناسان و استراتژیستهای بازار معتقدند، تنزل بازار در روز دوشنبه پس از یک هفته رونق تقریبا لجامگسیخته طبیعی است. بازار همواره عادت دارد که پس از یک دوره رونق دوران اصلاح و یا ترمیم در پیش گیرد و درباره چگونگی شرایط خود تامل کند.
در واقع به اعتقاد این تحلیلگران بازار واقعا در روز دوشنبه تنزل نیافت بلکه آنچه روی داد، توقف و احتیاطی منطقی برای بازار بود. شرایطی که بین مرز افول و رونق قرار دارد. از طرف دیگر در روز دوشنبه بازار اخبار خاصی اقتصادی دریافت نکرد تا جهت بازار را تعیین کند. انتظار میرود در اواسط هفته، انتشار اخبار مختلف اقتصادی بتواند جهت بازار را تعیین کند.
شاخص سهام داوجونز ۶۱واحد یا ۴۴/۰درصد از دست داد و به رقم ۱۳۷۵۹ واحد رسید. بیشترین ضرر داوجونز از ناحیه سهام جنرال موتورز بود که خبر اعتصاب سراسری کارگری آن را لرزانده بود. شاخص سهام استاندارد اندپوزو ۸واحد یا ۵۳/۰درصد تنزل یافت و به عدد ۱۵۱۸ رسید و شاخص سهام تکنولوژی ۳واحد یا ۱۲/۰درصد فقط از دست داد.
در توکیو، شاخص سهام نیکی پس از سه روز آرامی را پشت سر گذاشت و ۵ صبح اولین روز هفته را با تزلزل معرفی نخستوزیر جدید کشور آغاز کرده اما از اواسط روز به تدریج با خبر درآمد کمپانیها توانست خود را بازیابد و روز را با افزایش به پایان برد این به رغم ارزش دلار در برابر ین بود. شاخص سهام نیکی ۸۹واحد به دست آورد و به واحد ۱۶۴۰۱ رسید. شاخص توپیکس هم ۱۵واحد به دست آورد و به واحد ۱۵۶۶رسید. تحلیلگران معتقدند، بازار سهام توکیو احتمالا در روزهای آتی روزهای ناآرامی خواهد داشت. انتشار اخبار مربوط به مسکن و از طرفی تنزل ارزش دلار سببساز این ناپایداری خواهند بود. در بازارهای اروپایی اوضاع متفاوت بود، شاخص PTSE لندن ۱۴/۰درصد به دست آورد. اما داکس آلمان و CAC-۴۰ فرانسه به ترتیب ۰۸/۰درصد و ۱۴/۰درصد از دست دادند. در هنگکنگ، شاخص اصلی هنگسنگ ۷۴/۲درصد به دست آورد.
در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در برابر یورو ترقی کرد. روز سهشنبه هر یورو به ازای ۴۰۷۴/۱دلار معامله شد که نسبت به روز دوشنبه که هر یورو به ازای ۴۰۸۷/۱دلار معامله شده بود، ارزش دلار ترقی اندکی نشان میداد. همچنین هر دلار به ازای ۶۶/۱۱۴ ین معامله شد. حال آنکه روز دوشنبه در نیویورک هر دلار به ازای ۸۸/۱۱۴ ین معامله شده بود که حکایت از ضعف ارزش دلار در برابر ین دارد.
ارسال نظر