گروه بین‌الملل - کاهش تولیدات صنعتی و نیز خرید مسکن امیدهای وال استریت را برای کاهش نرخ بهره تقویت کرد و روز پررونقی را پس از تابستان پرتنش برای سرمایه‌گذاران رقم زد.

به گزارش رویتر از نیویورک، وزارت بازرگانی گزارش میزان تولیدات صنعتی را درست پس از تعطیلات منتشر کرد. براساس این گزارش، تولیدات صنعتی در ماه اوت ۴/۰درصد کاهش داشته است. وال استریت آماری که بر وضعیت کجدار و مریز روند رشد اقتصادی تاکید دارد را می‌پسندد، به ویژه در وضعیت حاضر که مشتاق کاهش نرخ بهره است و این اخبار ضعیف، احتمال کاهش نرخ بهره را از سوی بانک مرکزی تقویت می‌کند.

تحلیلگران معتقدند وال استریت به لحاظ تاریخی یکی از دشوارترین ماه‌های فعالیت خود را آغاز کرده‌اند چرا که تنش و اضطراب بازار درباره وام‌های sub-prime هنوز به قوت خود باقی است و از طرف دیگر سرمایه‌گذاران بازار به طور سنتی در ماه سپتامبر ارزش دارایی‌های خود را ارزیابی و محاسبه می‌کنند و خود را برای فصل فعالیت پاییز آماده می‌کنند. به همین دلیل بر سرمایه‌گذاران از اخبار اقتصادی منفی که می‌تواند زمینه جریان قدرتمند در بازار و انگیزه قوی در سرمایه‌گذاران ایجاد کند و چشم‌اندازی از رونق در ماه‌های آینده برای آنها ترسیم سازد.

بنابراین روز سه‌شنبه برای وال‌استریت روز باثبات و خوبی بود، به‌ویژه که کمپانی‌های تکنولوژی با صفی از مشتریان و خریداران سهام خود مواجه بودند. حتی در روزهایی که فضای بازار انباشته از نگرانی دوباره وضعیت و حجم اعتبارات در دسترس بود، اخبار ادغام شرکت‌ها در بخش تکنولوژی می‌توانست این فضای ملتهب را بشکند و به ترقی شاخ نزدک کمک کند.

شاخص سهام داوجونز در روز سه‌شنبه ۹۱ واحد یا ۶۸/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۴۴۸ رسید. بزرگترین برنده اجزای داوجونز، کمپانی جنرال‌موتورز بود که ارزش سهام آن ۸/۳درصد در روز سه‌شنبه افزایش داشت. شاخص سهام استاندارداندپورز ۱۵ واحد یا ۰۵/۱درصد ترقی کرد و به واحد ۱۴۸۹رسید، شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۳۹واحد و یا ۳۰/۱درصد به دست آورد و به واحد ۲۶۳۰رسید.

در ژاپن نگرانی‌ها درباره وام‌های sub-prime باعث تنزل شاخص سهام نیکی در روز چهارشنبه شد، این در حالی است که انتظار می‌رفت شروع به کار فعالیت وال‌استریت و نیز رونق آن به سرمایه‌داران ژاپنی انگیزه کافی برای فعالیت بدهد. شاخص سهام نیکی در روزی سخت ۲۶۲واحد و یا ۶/۱درصد از دست داد و به این ترتیب کمپانی‌های مسکن و ساخت‌وساز بزرگ‌ترین بازماندگان روز چهارشنبه توکیو بودند. شاخص سهام توپیکس هم ۲۷واحد و یا ۷/۱درصد ضرر کرد و به واحد ۱۵۶۹رسید. در اروپا، بازارها روز چهارشنبه را در اثر افزایش قیمت نفت بدون نوسان خاصی آغاز کردند. در واقع افزایش قیمت نفت به تقویت سهام این بخش منجر شد و ضعف در سهام بانکی را خنثی کرد و به همین دلیل سهام در اروپا روز متعادل و بی‌نوسان خاصی را شروع کردند. شاخص سهام FTSE لندن در جلسه صبح ۲/۰درصد تنزل کرد و به واحد ۱۱۴۸۵رسید. قیمت نفت ۱۸سنت افزایش یافت و به ۲۶/۷۵دلار برای هر بشکه رسید، در حالی‌که نفت خام برنت دریای شمال ۲۹سنت ترقی کرد و به ۲۱/۷۴دلار رسید.