کانادا و بریتانیا، کشورهای پرآب

گروه بین‌الملل - تغییرات آب و هوایی در قرن اخیر نتیجه مستقیم اقدامات نوع بشر محسوب می‌شود. این را نه طرفداران محیط زیست که دانشمندان می‌گویند.

تولید کربن در اثر افزایش استفاده از گازهای گلخانه‌ای، باعث افزایش دمای زمین و گرم شدن آن شده است و خطرات زیادی برای بقای انواع گونه‌های زیستی به وجود آورده است. از همین رو است که تغییرات آب و هوایی دستاورد بشر مدرن تلقی می‌شود و شاید هم بر همین اساس بود که برخی سونامی را مظهر خشم طبیعت به انسان و دخالت‌های او در کار طبیعت دانسته‌اند. در واقع تولید بیش از حد کربن تنها، یکی از دلایل گرم شدن زمین و دخالت در طبیعت است. باردار کردن ابرها، برای مبارزه با خشکسالی، ساختن مجتمع‌های آپارتمانی در دریاها مانند آنچه در دبی برای جذب سرمایه و ... ساخته شده است و استفاده بیش از حد از زمین برای سودآوری بیشتر همه و همه عواملی است که بر تغییرات آب و هوا تاثیرگذار هستند. اکونومیست در آخرین شماره خود به نقل از گزارش مجله نیچر (Nature) میزان تغییر در نزولات آسمانی را بررسی کرده است.براساس این گزارش، محققان موسسه محیط زیست در کانادا معتقدند که این انسان بوده است که تعیین کرده است، چه مقدار باران و در کجا ببارد. براساس این گزارش بیشترین باران و برف در کانادا، بریتانیا و اروپای شمالی باریده است که دو سوم این بارندگی‌ها محصول اقدامات و فعالیت‌های انسان بوده است.

بریتانیا امسال در حال سپری کردن یکی از مرطوب‌ترین تابستان‌های خود است. انگلیس چندین بار در سال جاری شاهد سیل بوده است. همچنین باران زیادی در مناطقی نزدیک به خط استوار در نیمه جنوبی باریده است، برزیل، آفریقای جنوبی، اندونزی و استرالیا از جمله این کشورها بودند که از بارش نزولات آسمانی بهره زیادی داشتند که بنا به تحقیقت موسسه‌های محیط زیست، همه آنها نتیجه مستقیم فعالیت‌های بشر است.اما کشورهایی که در مناطق نزدیک به استوار در نیمکره شمالی قرار دارند، مانند هند، بخش‌هایی از چین و برخی از کشورهای آفریقایی بهره‌ کمتری از آب داشتند.