گروه بین‌الملل- نوسانات درآمد کمپانی‌ها در روز سه‌شنبه موجب افت شاخص‌های وال‌استریت و تنزل در بازار سهام توکیو و لندن شد.

به گزارش رویتر از نیویورک،‌ وال‌استریت برای تنزل روز سه‌شنبه دو دلیل روشن و مهم داشت. کاهش درآمد سه‌ماه دوم سال کمپانی‌های بزرگ مانند دوپون و یکی از شرکت‌های وام مسکن نگرانی درباره هزینه مصرف‌کنندگان و کسادی بازار مسکن را برای وال‌استریت برجسته ساخت و تعجبی ندارد که بازار حال و هوای مثبتی در روز سه‌شنبه نداشته باشد و شاخص سهام صنعتی داوجونز ۲۰۰واحد از را دست دهد. در واقع گزارش درآمد کمپانی وام‌دهنده کانتری‌واید مشکل وام‌های Sub Prime و کسادی بخش مسکن را مجددا به یاد سرمایه‌گذاران وال‌استریت آورد و برای ششمین بار متوالی است که بازار یک روز سود و درست روز بعد ضرر می‌کند.

تحلیلگران معتقدند جریان بازار در دو هفته آینده نیز همچنان تحت تاثیر درآمد کمپانی‌ها خواهد بود و به همین دلیل نوسانات همچنان ادامه خواهد یافت.

به نظر بسیاری از کارشناسان نوسان اخیر بازار کاملا بی‌سابقه است، حدود ۱۰۰ واحد بالا و پایین شدن شاخص داوجونز قبلا و در زمانی که شاخص کمتر از واحد ۱۰۰۰۰ بود اصلا وجود نداشت. به همین دلیل به اعتقاد برخی بازار واقعا نمی‌داند دنبال چه چیزی است. سردرگمی بازار را احاطه کرده است و دلیل و عامل روشنی لازم است تا جهت بازار را تعیین کند.

شاخص سهام داوجونز در روز سه‌شنبه ۲۲۶ واحد یا ۶۲/۱درصد از دست داد و به عدد ۱۳۷۱۶ رسید. از سیزدهم مارس تاکنون چنین تنزلی در شاخص داوجونز بی‌سابقه است.

تنزل شاخص داوجونز روی بازارهای دیگر هم تاثیر می‌گذارد. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۳۱ واحد یا ۹۸۱درصد تنزل یافت و به رقم ۱۵۱۱ رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۵۱ واحد یا ۸۹/۱درصد ضرر کرد و به واحد ۲۶۳۹ رسید.

به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران و فعالان وال‌ استریت برای سود و حفظ سودی که تاکنون به دست آورده‌اند به متغیری غیر از گزارش درآمد کمپانی‌ها نیازمند است.

در توکیو شاخص سهام به دلیل افزایش ارزش ین و نیز افت شاخص‌های سهام در وال‌استریت کاهش یافت. در این میان کمپانی‌های مهم صادرکننده از مهم‌ترین بازندگان روز چهارشنبه توکیو بودند و باعث شدند تا شاخص سهام نیکی در صبح روز چهارشنبه ۱/۱درصد تنزل یابد و به واحد ۱۷۸۰۲برسد. شاخص سهام توپیکس هم ۲/۱درصد از دست داد و به عدد ۱۷۴۴ رسید.

بازار‌های اروپا هم که معمولا از وال‌استریت تاثیر می‌پذیرند روز سه‌شنبه را با تنزل به پایان بردند. شاخص FTSE لندن ۹۰/۱درصد از دست داد. به نظر می‌رسید با توجه به حجم معاملات زیادی که در بازار سهام لندن صورت می‌گیرد،‌ شاخص‌ها از تاثیر نوسانات وال‌استریت بتوانند جان سالم به در برند. داکس آلمان ۷۳/۱درصد CAC-۴۰۹ فرانسه ۶۹/۱درصد تنزل یافت.

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار بار دیگر تنزل یافت و این با وجود سخنان وزیر خزانه‌داری آمریکا بود که اعلام کرد دوران دلار قدرتمند باز خواهد گشت. روز سه‌شنبه هر یورو به ازای ۳۸۲۱/۱دلار معامله شد که نسبت به روز قبل از آن که هر یورو به ازای ۳۸۱۱/۱دلار معامله شده بود، ارزش دلار تنزل محسوسی نشان می‌دهد. همچنین نرخ برابری ین در برابر دلار در توکیو روز چهارشنبه به ازای هر دلار ۹/۱۱۹ین بود.