قطر بزرگترین تولیدکننده «الانجی» جهان شد
گروه بینالملل- سرانجام قطر به آنچه مورد نظرش بود رسید و توانست به بزرگترین صادرکننده گاز مایع طبیعی (LNG) در جهان تبدیل شود. این کشور توانست پس از چند سال رقابت فشرده، اندونزی رقیب سرسخت خود را کنار بزند و به تنهایی بر بازار ۶۰میلیارد دلاری الانجی حکمفرمایی کند. اوجگیری قطر در بازار الانجی پس از آن آغاز شد که این کشور توانست یک قرارداد بلندمدت با کمپانی اکسون موبیل منعقد کند. قطر امسال بین ۲۵ تا ۲۶میلیون تن الانجی را به دیگر نقاط جهان صادر کرده است و این در حالی است که اندونزی به عنوان اصلیترین رقیب این کشور تنها ۲۲میلیون و ۶۰۰هزار تن الانجی تولید کرد. از لحاظ وسعت و جمعیت، قطر کوچکترین کشور در میان تولید و صادرکنندگان الانجی است، اما امسال با سیاستگذاریهای درست توانسته به صدر فهرست تولیدکنندگان گاز طبیعی مایع منتقل شود. هماکنون میزان تقاضا به گاز طبیعی در آمریکا و اروپا رو به افزایش است و این مساله میتواند یک امنیت برای صادرات گاز قطر ایجاد کند. هماکنون مجموع ذخایر گاز طبیعی قطر نزدیک به ۹۱۰تریلیون فوت مکعب است که این میزان گاز برای تامین ۴۰سال نیاز ایالاتمتحده کافی است. این میدان گازی به گنبد شمالی مشهور است و با میدان پارس جنوبی ایران مشترک است.
قطر طی یک دهه اخیر با استفاده از تکنولوژی شرکت اکسون موبیل گام به گام به رتبه نخست بزرگترین تولیدکننده گاز مایع فشرده جهان نزدیک شد و در مقابل، تولید ال.ان.جی اندونزی از اوج ۱/۲۹میلیونتنی سال ۱۹۹۹ به علت افت چاههای گاز با کاهش تدریجی مواجه شد.
زمانی که قطر در سال ۱۹۹۶ نخستین محموله ال.ان.جی تولیدی خود را روانه بازار ژاپن کرد، اندونزی سالانه ۵/۲۶میلیون تن ال.ان.جی صادر میکرد که ۳۷درصد کل تولید جهان را شامل میشد، اما اکنون پیشبینی میشود تا سال ۲۰۱۲، قطر ۳۰درصد بازار ال.ان.جی جهان را در اختیار بگیرد.
بر اساس برآوردهای موسسه وود مکنزی پیشبینی میشود تقاضای جهانی برای گاز طبیعی مایع تا سال ۲۰۱۰ با ۶۶درصد رشد به ۲۶۱میلیون تن برسد و از آن پس نیز با ۸۷درصد رشد به ۴۸۸میلیون تن در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد.
ارسال نظر